Wkinl

Hoe te RSVP

RSVP staat voor de Franse uitdrukking "repondez s'il vous plaît," en in de omgangstaal Engels betekent "kunt u reageren." Het wordt gebruikt wanneer iemand die je uitgeeft een sociale uitnodiging. Hier is hoe te reageren.

Stappen

Hoe te RSVP. Controleer uw agenda.
Hoe te RSVP. Controleer uw agenda.

Het schrijven van een RSVP

 1. 1
  Controleer uw agenda. Kijk of je kunt op de afgesproken datum en tijd bent. Als u eerder een andere uitnodiging voor die tijd geaccepteerd, dan moet je naar de nieuwe dalen.
 2. 2
  Reageren in de tijd. Sommige uitnodigingen zal een antwoord-op datum (meestal de datum waarop een personeelsbestand nodig is om voedsel te bestellen). Als er geen antwoord-datum is vermeld, voert u uw antwoord binnen 48 uur (hoewel een late RSVP is beter dan geen RSVP). Een gastheer waardeert altijd een snelle reactie - zelfs als het antwoord "nee".
  • Zelfs als de uitnodiging bevat geen RSVP, het is nog steeds beleefd te reageren.
  • Indien u uw beschikbaarheid niet zal weten tot het evenement is dichter, kennis van de gastheer. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen "Ik zou graag naar het feest bij te wonen, maar ik ben nog niet zeker of ik in Mexico of niet zal zijn tijdens die week. Kan ik bij u terug door de 20e?" Zolang je dit doet op een snelle manier, zullen de meeste hosts ontvankelijk. Zorg ervoor dat u een briefje in uw agenda u eraan te herinneren om te reageren vóór de datum die u hebt opgegeven.
  • Laat uw potentiële gastheren in spanning. Als u wilt uw schema open te houden, de juiste reactie op een uitnodiging is, "Dank u voor de uitnodiging, maar ik ben bang dat ik zal niet in staat zijn om te wonen" - zeggen: "Nee, dank u," in plaats van, " Wacht tot ik zie wat er nog meer komt langs. " True, je misschien niet krijgt een beter aanbod immers, en als je naar beneden de uitnodiging te zetten, kan je eindigen met niets anders om die avond te doen, maar je bent misbruik maken van de hoffelijkheid van uw gastheren als je ze op de snaar als uw back-up plan.
 3. 3
  Antwoorden in het juiste formaat. Een algemene regel te volgen is men kunnen antwoorden in hetzelfde formaat dat men werd uitgenodigd, bijvoorbeeld, kan een e-mail uitnodiging worden beantwoord via e-mail. Als u een papieren uitnodiging die zowel een e-mailadres en een telefoonnummer staan ​​voor RSVP's ontvangt, de keuze is aan jou. Als uw papier uitnodiging geeft geen lijst van een e-mailadres of telefoonnummer, stuur een handgeschreven antwoord.
  • Voor een bruiloft of een andere formele gebeurtenis, veel hosts zijn nu kaarten RSVP. Vink het vakje aan dat uw antwoord aangeeft, zorg ervoor dat uw naam is ergens opgenomen op de kaart, en mail het terug in een tijdige wijze. Als een maaltijd wordt geserveerd en u speciale dieetwensen (geen voorkeur), maak een kleine nota van deze op de kaart als je van plan bent aanwezig.
  • Als u bent uitgenodigd voor een bruiloft of een andere formele gebeurtenis en geen RSVP kaart werd opgenomen, schrijft het antwoord op een kleine vlakte stukje briefpapier, spiegelen de lay-out van de oorspronkelijke uitnodiging - dat is, gecentreerd lijnen en third-person point- of-view. Bijvoorbeeld, "Ms Janet Buck [dwz u] / aanvaardt met plezier / de vriendelijke uitnodiging van / heer en mevrouw Jones / voor / dinsdag, de eenendertig oktober." In geval van verhindering, veranderen "aanvaardt met plezier" naar "betreurt dat zij niet in staat is om te wonen" en laat het daarbij.
 4. 4
  Communiceren last-minute wijzigingen. Wat als de tijd komt en u niet kunnen bijwonen na al? Voel je niet te verschrikkelijk - uw RSVP gecommuniceerd uw beste bedoelingen, geen bindende sociale verplichting. Zodra je weet dat je niet in staat zal zijn om te wonen, contact opnemen met de gastheer en excuses. Belt hem of haar aan de telefoon is het beste, maar een tekst of een e-mail is beter dan niets.
  • Als u een gift voor het evenement (zoals een vrijgezellenfeest) gekocht en opeens zal niet in staat zijn om te wonen, proberen om het pakket mail zo snel mogelijk. Voeg uw spijt in een kleine opmerking, en zeggen dat je hoopt dat iedereen had een geweldige tijd op het evenement.

Tips

 • Sommige hosts liever online systemen zoals www.myrsvplive.com zodat de gasten kunnen beantwoorden van een telefoon of computer. In eerste instantie gebruikt voor casual evenementen, zijn online RSVP's op grotere schaal gebruikt voor formele evenementen, zoals bruiloften en jubilea. Gasten kunnen maaltijd keuzes selecteren, vermelden het aantal gasten bijwonen, en laat persoonlijke reacties die kunnen worden opgeslagen op een CD. Deze optie biedt een gemakkelijkere manier te antwoorden als vrienden en familie zijn laks over beantwoorden met standaard RSVPs. Of het gebruik van formele of informele wijze, het belangrijkste punt is om make-up je geest, antwoordt prompt, en hou je eraan.
 • Als u wilt extra mensen te brengen, herlees de uitnodiging. Het kan zorgen voor uw gasten, in welk geval u kunt reageren voor uw feest. "Hallo, Jane, ja, ik zou willen komen, en mijn zus is ook beschikbaar; bedankt voor het denken van ons." Zo niet, dan kunt u de gastheren bellen en vragen om opheldering. Wees je bewust van wie de gastheer is de eerste, als vragen om een ​​gast meenemen is ongemakkelijk in sommige situaties. Bruiloft lijsten worden vaak bezuinigen om te beginnen vanwege de kosten en de uitgestrektheid van de gasten --- vragen om iemand mee kan zijn uit den boze. Als de uitnodiging zegt "en Guest" of "And Family", ja, je bent uitgenodigd voor een datum of de kinderen te brengen. Als het alleen maar om u, betekent dit gewoon dat je. Dit is een goed moment om nieuwe mensen te ontmoeten en er te zijn voor uw familie / vriend. Breng nooit mensen die niet waren uitgenodigd bij naam, zelfs uw eigen kinderen, tenzij je het eerst duidelijk met de gastheer.
 • Als u speciale dieetwensen (geen voorkeuren!), Vertel uw gastheren van tevoren en bieden een gerecht dat je kunt eten brengen. De host kan uw aanbod te accepteren, of ze kunnen vrijwilliger om iets te maken geschikte zelf.
 • 'Als je een belangrijke donor aan een goed doel en zij vragen om een ​​RSVP om een ​​fancy sit-down banket, hoeft antwoorden als je verwacht om te wonen, en niet komt opdagen onaangekondigd als je niet antwoorden. Je moet in staat zijn om het verschil tussen een legitieme uitnodiging van een bedrijf of een goed doel met wie je een langdurige relatie, die meer aandacht garandeert, en de hapsnap junk-mail benadering die sommige bedrijven en goede doelen te gebruiken vertellen. U bent niet verplicht te antwoorden op verzoeken om RSVP's van diegenen die hun eigen verrijking, ze misbruik maken van een sociale gewoonte en je kunt het negeren zonder het plegen van een sociale fout.

Waarschuwingen

 • Mensen die je nooit zou denken om de zorg over deze dingen vaak doen, van data en oma's aan vrienden en werkgevers. Afhankelijk van uw publiek, zal je een reputatie krijgt als ofwel "onbeleefd" of "kruimelig" als u gewoonlijk niet reageert op uitnodigingen.