Wkinl

Hoe te rozenstruiken snoeien

Rozenstruiken zijn mooi in elke tuin, en ze groeien hoog, hun bladeren lijken te zijn wild, en hun doornen groter. Om het er beter uitzien, is het noodzakelijk om ze te snoeien terug, om hun bossige kijkje te verwijderen en verbeteren van hun schoonheid.

Een eenvoudige handleiding voor dode-rubriek en snoeien thee rozen en grote klimrozen.

Stappen

Hoe te rozenstruiken snoeien. Spoel scharen in alcohol voordat snoeien.
Hoe te rozenstruiken snoeien. Spoel scharen in alcohol voordat snoeien.
 1. 1
  Spoel scharen in alcohol voordat snoeien. Spoel ze nogmaals voordat ze overstappen naar een andere bus. Deze stap gedesinfecteerd scharen en voorkomt de overdracht van ziekten, zoals zwarte vlek, tussen de planten.
 2. 2
  Gesneden in een hoek van 45 graden met de helling van de hoek weg naar het hart van de plant.
 3. 3
  Snoei in het vroege voorjaar, na de laatste harde bevriest. Snoeien is meestal niet nodig voor de eerste twee veren na het planten van een nieuwe roos - gewoon dood hoofd regelmatig de eerste paar jaar.
 4. 4
  Afdichting snoeisneden met goedkope witte lijm of timmerman lijm. Dit voorkomt steeg boorinsekten van het binnenvallen, en helpt voorkomen steel ziekten.
 5. 5
  Leren dat wanneer dead-rubriek (verwijderen besteed bloeit aan te moedigen meer bloei), snijd de verbruikte bloei af net boven de eerste vijf bladcluster.
 6. 6
  Snoeien thee rozen. Bij het snoeien ernstig, het is het beste om te wachten tot het voorjaar, omdat de plant zal krijgen nieuwe groei die zou worden benadeeld door koud weer. Knip dood hout. Snijd 30% tot 50% van de rest van de stokken. 30 cm tot 45 cm (12-18 inch) hoog planten zijn redelijk.
 7. 7
  Snoeien grote klimrozen (i. E. Dr. Van Fleet). Na de seizoensgebonden bloei, trim stokken terug alleen maar om de plant vorm te geven. Verwijder al lang sukkel stokken. Trim elke kruising stokken die andere delen van de plant kunnen beschadigen. Wanneer de roos te groot wordt na een paar seizoenen, hacken agressief.
 8. 8
  Gooi al het vuil in de vuilnisbak.

Tips

 • Rake nadat u hebt gesnoeid en voeg nieuwe mulch aan het gebied. Dit zal helpen om de groei van rose ziekten minimaliseren.
 • Gebruik een anti-schimmel spuiten aanbevolen voor rozen. Spuit na het snoeien en afdichting bezuinigingen.
 • Rozen kunnen nemen, en eigenlijk nodig, het snoeien. Te trotseren en hacken weg.
 • Gebruik geen deel uit van de roos voor compost. Ziekten zoals black spot overleven en besmetten uw rozen.
 • Verzegelen snoeisneden met goedkope witte lijm of timmerman lijm.

Waarschuwingen

 • Als je groeit 'Old Garden Roses' NIET te snoeien! Dit is alleen voor de Hybrid 'Tea' rozen. Oude Rozen gedijen niet wanneer gesnoeid. Alleen voorzichtig vorm te geven en verwijderen dode groei op deze soorten.
 • Wees voorzichtig niet te laten snijden.

Dingen die je nodig hebt

 • 91% Isopropyl (ontsmettingsalcohol)
 • Bypass snoeischaar (de soort die fungeren als een schaar snijden het riet, in tegenstelling tot aambeeld scharen dat het riet verpletteren).
 • Een klein kopje aan de alcohol te houden voor het steriliseren van uw scharen.
 • Werkhandschoenen - leer het beste werkt om uw handen te beschermen tegen de doornen
 • Lange Mouwen
 • Vuilnisbak