Wkinl

Hoe te epoxy verwijderen

Epoxy is een permanente kleeflaag gebruikt op vele soorten oppervlakken uit kunststof op metaal. Zodra epoxy is uitgehard, verwijdert het kan lastig zijn. Epoxy begint in een vloeibare toestand. Zoals het is gemengd, de temperatuur stof verwarmt tot het begint om af te koelen en te verharden. U kunt epoxy verwijderen door het krijgen van het terug naar een vloeistof, of op zijn minst gel-achtige, staat zodat u kunt het schrapen van het oppervlak.

Stappen

Hoe te epoxy verwijderen. Richt een warmte kanon op de epoxy gedurende enkele minuten.
Hoe te epoxy verwijderen. Richt een warmte kanon op de epoxy gedurende enkele minuten.

Gebruik warmte om epoxy te verwijderen

 1. 1
  Richt een warmte kanon op de epoxy gedurende enkele minuten. Als de epoxy is op een plastic of houten ondergrond, houden een oog op het oppervlak, zodat je niet warm het op te veel en verbranden.
  • Indien de epoxy wordt bevestigd aan een houten oppervlak, geniet het gebied aceton gedurende een uur of meer voor gebruik van warmte om de epoxy verzachten.
  • Aceton zal alleen dringen in een houten oppervlak. Bij de behandeling van epoxy op kunststof, marmer, cement, vinyl of metaal, wordt een chemische interactie tussen de top van het oppervlak, maar niet doordringen beneden in de lagen als het kan op houten.
 2. 2
  Gebruik een plamuurmes, scheermes of scherpe voorwerpen om de epoxy af te schrapen van het oppervlak. Houd opwarmen en schrapen totdat alle epoxy is verdwenen.

Bevries de epoxy

 1. 1
  Spuit een koelmiddel spray op de epoxy. De spray zal snel dalen van de temperatuur van alles wat het aanraakt. De epoxy zal bevriezen en draaien broos.
 2. 2
  Chip de brosse epoxy weg. Gebruik een plamuurmes of sloeg hem met een rubberen hamer of hamer. De epoxy moet koud genoeg dat het zich tot kristallen en breekt gemakkelijk af.
  • Wees voorzichtig niet om uw oppervlakte beschadigen door er te veel druk op de epoxy. Als het niet gemakkelijk breken uit elkaar, probeer dan het toevoegen van meer spuiten koeler aan de hars nog meer relaxen.

Gebruik chemicaliën om epoxy te verwijderen

 1. 1
  Kies een chemisch product dat zal verzachten epoxy, maar het oppervlak waarop het wordt vast beschadigen. Chemicaliën kunnen bepaalde ondergronden zoals doek, plastic of vinyl beschadigen. De sterke chemicaliën kan eigenlijk eten weg bij oppervlakken voordat ze verzachten de epoxy lijm.
  • Probeer een verfverdunner. De aceton in de meeste verfverdunner kan verzachten geharde epoxy, maar wees bereid om de epoxy en object waaraan het is geplakt om te genieten gedurende minstens een uur te laten.
  • Gebruik de chemische methyleenchloride. Deze zeer giftige chemische stof kan vele ondergronden, zoals kunststoffen en hout beschadigen. Methyleenchloride is geclassificeerd als kankerverwekkend, dus het is niet op grote schaal beschikbaar.
 2. 2
  Schraap epoxyhars van het oppervlak als het eenmaal wordt verzacht door de chemische. Als sommige epoxy is nog steeds vast aan het oppervlak, genieten van de resterende epoxy in de chemische nog een tijdje voordat je probeert om het afschrapen.

Dingen die je nodig hebt

 • Warmte kanon
 • Scraping gereedschap
 • Koudemiddel spuiten
 • Aceton of methyleenchloride