Wkinl

Hoe je hardnekkige vlekken te verwijderen van een ligbad

Hardnekkige vlekken in je badkuip heb je beneden? Of ze zijn vlekken van dagelijks gebruik of uit drain schoner en bleekmiddel, lees hieronder om een ​​aantal goede tips voor het winnen van de oorlog tegen lelijke vlekken te vinden.

Stappen

Hoe je hardnekkige vlekken te verwijderen van een ligbad. Weet wat uw bad is gemaakt van.
Hoe je hardnekkige vlekken te verwijderen van een ligbad. Weet wat uw bad is gemaakt van.

Het bepalen van uw type bad

 1. 1
  Weet wat uw bad is gemaakt van. Dit is essentieel omdat sommige reinigingsmethoden schade veroorzaken of erger nog vlekken op bepaalde soorten badkuipen.
  • Porselein. Dit materiaal is steenachtige en het meest duurzaam voor badkuipen en wastafels.
  • Enamel.This is voor bij oudere bakken en is zeer gevoelig voor schonere en bleekmiddel afvoer. Bruin, roest-achtige vlekken onmiddellijk verschijnen wanneer het bad wordt blootgesteld aan bleekmiddel of een sterk zuur.
  • Acryl. Dit materiaal meest lijkt plastic. Acryl douchewanden kunnen buigen op sommige plaatsen. Als je een acryl bad, weg te blijven van schuurmiddelen zoals puimsteen.

Manieren om porselein tubs schoon

 1. 1
  Gebruik een schuurmiddel. Komeet of Ajax is een perfect voorbeeld van. Giet een beetje poeder op de vlek en voeg een beetje water.
 2. 2
  Gebruik een schuursponsje. De groene schrobben kant van een nieuw gerecht spons zou werken voor deze. Scrub rond het gebied dat u de schurende poeder hebt toegepast.
 3. 3
  Schoon zeer hardnekkige vlekken met een puimsteen. Dit wordt aanbevolen voor hardnekkige vlekken tijdens het scrubben.
  • Zorg ervoor dat uw bad is porselein bij het gebruik van een puimsteen. Acryl en emaille badkuipen niet moeten puimsteen op hen van toepassing. Het zal de oppervlakte mar met krassen.
 4. 4
  Maak een pasta. Voeg Comet en water in een kom en meng. Laat de pasta set op de bodem van een porseleinen badkuip of gootsteen voor 15-30 minuten. Volgen met een grondige schrobben.

Manieren om email tubs schoon

 1. 1
  Gebruik commerciële reinigingsmiddelen. Zolang ze niet bleken bevatten, elke supermarkt badkamer of oppervlaktereiniger moet het lukken.
 2. 2
  Probeer shampoo. Wrijf het op de ring rond het wrijven, laat het zitten voor een paar minuten en spoel af met warm water. Shampoo is ontworpen om dwars door het menselijk oliën, dat is wat de oorzaak van de ring in de eerste plaats.
 3. 3
  Voor ernstige vlekken, gelden trisodium fosfaten. Deze mag alleen worden gebruikt voor extreme afzettingen van vuil, vet-en zeepresten. Meng een eetlepel in een liter warm water. Zorg ervoor dat je dit niet combineren met andere reinigingsmiddelen.
 4. 4
  Vermijd bleekwater en afvoer schoonmakers. Bleach reageert met emaille badkuipen direct en laat achter bruine roest-achtige vlekken. Het sterke zuur in afvoerreinigers creëert ook hetzelfde effect. Als je toevallig het ontwikkelen van een vlek als gevolg van bleekwater of ontstopper, zijn er verschillende oplossingen om dit te bevestigen.
  • Waterstofperoxide. Kijk voor een fles met 3% peroxide.
  • Maak een pasta. Voeg twee delen zuiveringszout enerzijds waterstofperoxide slurry en meng. Breng de pasta op de vlek en laat het zitten voor 30-60 minuten;
  • "Magic gum." Deze speciale sponzen neemt af de vlek, waardoor het makkelijker te verwijderen met waterstofperoxide. Schrobben de vlek met een vochtige spons herhaaldelijk
  • Spray-on zeepresten remover. Deze stap lost de zeepresten op uw bad dat trapping vuil kan zijn. De zeepresten eerst verwijderen kan toestaan ​​dat de waterstofperoxide / zuiveringszout plak gemakkelijker toegang tot het echte vuil.

Manieren om acryl baden schoon te maken

 1. 1
  Was uw bad vaak. Acryl tubs vereisen vaker wassen dan andere tubs. Een keer per week is meestal geschikt. Gebruik gewoon afwasmiddel met veel warm water.
 2. 2
  Gebruik azijn. Dit is geweldig voor hard water opbouw. Spuit een mengsel van water en azijn op het getroffen gebied en laat het zitten voor 30-45 minuten. Schrob de getroffen gebieden en spoel af met warm water.
 3. 3
  Zorg ervoor dat zachte sponzen gebruiken. U wilt schurende pads of andere producten met een fijne korrel voorkomen.
 4. 4
  Gebruik zachte reinigingsmiddelen zijn hier de sleutel, omdat acryl is gevoelig voor krassen. Probeer badkamer schoonmaken producten zoals Soft Scrub om eruit te komen vlekken in uw acryl bad of een douche.
 5. 5
  Vermijd puimstenen en schuursponsjes.
 6. 6
  Voorkomen waxen. Uw acryl bad is van nature glanzend en ontworpen om op die manier te blijven zonder extra hulp.

Tips

 • Een alternatief voor een mengsel van waterstofperoxide / zuiveringszout is wijnsteenzuur / waterstofperoxide. Doe wat room van tandsteen in een kom en druppelen in waterstofperoxide tot je een dikke pasta. Breng de pasta op de vlek en laat drogen. Spoel weg de gedroogde pasta en kijken naar de vlek verdwijnt.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen zoals ovenreiniger, ontstopper, CLR of limoen-away. Bescherm je ogen met bril en uw huid met rubberen handschoenen. Gebruik ovenreiniger uitsluitend in een goed geventileerde ruimte.
 • Test nieuwe vlekverwijdering procedures op kleine, onopvallende gebieden van uw bad om ervoor te zorgen dat de afwerking niet zal worden verwijderd of krabben zal niet optreden.