Wkinl

Hoe te roestvrijstaal schoon

Roestvrij staal is een van de meest veerkrachtige materialen die beschikbaar zijn voor een breed scala van huishoudelijke en industriële toepassingen. Het chroom film is verantwoordelijk voor zijn weerstand tegen roest en aanslag, en met de juiste zorg deze film kan bescherming bieden voor vele jaren. De integriteit van de film kan worden beschadigd door vuil en andere verontreinigingen, echter, dus roestvrij staal moet worden schoon gehouden. Volg deze richtlijnen om uw roestvast schijnt te houden.

Stappen

Hoe te roestvrijstaal schoon. Zo snel mogelijk bijwonen vlekken.
Hoe te roestvrijstaal schoon. Zo snel mogelijk bijwonen vlekken.
 1. 1
  Zo snel mogelijk bijwonen vlekken. RVS heeft geen vlekken gemakkelijk te houden, maar het is best om zo snel mogelijk opruimen morsen en vlekken. Hoewel het waarschijnlijk mogelijk zal zijn om een ​​vlek te verwijderen nadat het zet, zal het meer werk nodig en mogelijk te beschadigen of krassen reinigingsmiddelen.
 2. 2
  Vul een gootsteen of emmer met warm zeepwater of een zwakke ammoniak en water. RVS is duurzaam, maar kunnen gevoelig zijn voor agressieve reinigingsmiddelen, dus voor routinematige reiniging, gebruik dan een zachte reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Verdun het schoonmaakmiddel met zeer warm water. Het is beter om te weinig wasmiddel dan te veel hebben.
 3. 3
  Week de in het zeepwater te reinigen object. Als je iets kleins, zoals een roestvrijstalen pan schoonmaken, kunt u het weken te helpen verwijderen ingebrande voedsel of andere vlekken, indien nodig. Voor echt zware baan, nacht weken. Voor grotere voorwerpen of zo vuile vaat, deze stap overslaan.
 4. 4
  Bevochtig een zachte handdoek of theedoek in het zeepwater. Als u de roestvrijstalen hebt geweekt, zult u waarschijnlijk nodig om het water te veranderen nu zo dat het schoon en warm. Indien mogelijk, vermijd het gebruik van een schurende doek op roestvrij staal. In plaats daarvan krijgen een zachte doek of nylon spons, doopt het in het water-schoonmaakmiddel en wring hem goed uit. Als u liever een borstel te gebruiken, kiest u een met zachte haren.
 5. 5
  Schrob de RVS. Neem uw doek en zachtjes schrobben van het oppervlak. Het is gewoonlijk niet nodig om hard drukken. Als het roestvrij staal heeft een gepolijste afwerking, schrobben met de afwerking, niet tegen, en vermijd schrobben met een cirkelvormige beweging. Uitspoelen en uitwringen uw doek regelmatig om deze vochtig houd en vegen potentieel schurende verontreinigingen over het oppervlak van het staal te voorkomen.
 6. 6
  Spoel goed af met warm, schoon water. Met een schone doek of spons, natte en vegen van de roestvrij. Zorg ervoor dat u alle resten van het reinigingsmiddel te verwijderen - het kan strepen en een regenboogkleurige verkleuringen.
 7. 7
  Zonodig herhalen. De zachte reiniging moet zorgen voor het meeste vuil en verontreinigende stoffen, maar als vlekken blijven bestaan, herhaal het proces. Wees geduldig - persistent schrobben zal meestal winnen van zelfs de meest hardnekkige vlekken.
 8. 8
  Breng een mild schuurmiddel. Slechts een schurend product toepassen nadat u uw geduld (en je armen) schrobben hebt uitgeput. Begint u dan met een pasta van water en natriumbicarbonaat (zuiveringszout). Wrijf de pasta op de roestvrij met een zachte doek. Nogmaals, oefening geduld, goed schrobben en naspoelen.
 9. 9
  Gaan allemaal uit. Wanneer de combinatie van het weken, afwasmiddel en een mild schuurmiddel werkte niet, je gaat te hebben om serieus te krijgen. Breng een meer bijtende schuurmiddelen, zoals de commerciële merken van "Ajax" of "Comet." Hiervoor nat een doek of spons met warm water, zet de schurende enerzijds en, in de richting van het roestvast graan, passen de schurende kant van de doek aan de roestvrij.
 10. 10
  Flip de handdoek over aan de kant zonder de schurende, en verwijder de cleaner je gewoon toegepast (opnieuw in de richting van de nerf). Bewaar deze handdoek warm en vochtig, maar niet kletsnat.
 11. 11
  Spoel grondig en droog. Onmiddellijk na het afwrijven van het schuurmiddel, goed naspoelen met schoon, warm water. Droog de roestvrij met een tweede doek, opnieuw te wrijven met de nerf.

Tips

 • Als je gewoon niet kunt krijgen een vlek door inweken en zachte reiniging, misschien wil je gewoon om het te verlaten. Een geïsoleerde vlek of verkleuring voorkeur de potentiële schade aan de afwerking die zouden voortvloeien uit de toepassing van een agressieve chemische aan de roestvrij. Ovenreiniger werkt prima, spuiten en wacht 1 uur, daarna afvegen.
 • Schoon te vaak. Je hebt waarschijnlijk regelmatig schoon roestvrij staal gerechten, maar de meeste mensen laten verontreinigingen bouwen op grotere objecten. Hoe vaker je schoon, zal het gemakkelijker reinigen zijn en hoe minder kans je zal hebben van contaminanten beschadiging van het roestvrij staal de beschermende folie.
 • Als je er een hebt, gebruik dan een vaatwasser voor RVS gerechten. Vaatwassers zijn ideaal voor het reinigen van kleine roestvrij objecten. Zij maken gebruik van zeer warm water, zachte reinigingsmiddelen, en zijn persistent en zachtaardig in hun "schrobben."
 • Voor echt zware roestvlekken of hitteverkleuring, breng dan een 10% oplossing van salpeterzuur (aqua fortis). Dit is over het algemeen alleen voor industrieel gebruik.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het mengen van alle soorten reinigingsmiddelen. Heb commerciële reinigingsmiddelen, zoals "Bar Keepers vriend" niet mengen met azijn of met andere merken.
 • Heb bleekmiddel niet voor roestvrij staal. Stainless is gevoelig voor chloor en contact met bleekmiddel leidt tot vlekken en schade aan de beschermfolie.
 • Salpeterzuur is een sterk bijtende chemische en mag niet worden gebruikt als u niet bekend bent met de juiste behandeling en technieken ter beschikking.

Dingen die je nodig hebt

 • Warm water
 • Zachte doek of spons
 • Mild reinigingsmiddel of ammonia
 • "Bar Keepers Vriend," "Komeet," "Ajax" of gelijkaardige schuurmiddelen
 • Zonnebril (uw schoonmaak werk te bewonderen)