Wkinl

Hoe te mulch toe te passen

Met behulp van de juiste mulch kan helpen om water te besparen, beschermen de wortels van uw planten 'tegen extreme temperaturen, het verbeteren van de mena zak bodem, en ontmoedigen de groei van onkruid. Decoratieve mulch kan kleur en textuur toe te voegen aan de ruimte tussen de planten. Het toepassen van mulch is een eenvoudig genoeg proces, maar het helpt om een ​​paar details weten om het meeste van de voordelen ervan te maken

Stappen

Hoe te mulch toe te passen. Kies een mulch materiaal geschikt is voor uw werk.
Hoe te mulch toe te passen. Kies een mulch materiaal geschikt is voor uw werk.
 1. 1
  Kies een mulch materiaal geschikt is voor uw werk. Sommige factoren te beschouwen, omvatten:
  • Doel. Wil je de mulch om onkruid te beheersen? Om een ​​route te dekken? Verdamping te verminderen? Elk van deze is een levensvatbare reden en elke manier verschillen in de toepassing vereist.
  • Beschikbaarheid. Kan je iets gebruiken die u in uw tuin, zoals gemaaid gras of afgevallen bladeren, of zal u een mulch kopen?
  • Permeabiliteit. Een laag van kunststof in vellen kunnen ontmoedigen onkruid, maar het zal ook water geven ontmoedigen.
  • Biologische afbreekbaarheid. Wil je de mulch te breken en deel gaan uitmaken van de bodem (schors, bladeren, houtsnippers) of niet (steen, kunststof, rubber, glas getrommeld)?
  • Uiterlijk. Wordt de mulch gaat voorzien in een front landschap of gewoon bedek je moestuin patch voor de winter?
 2. 2
  Bereid de omgeving. Als er iets is wat je wilt doen op voorhand van mulchen, doe het.
  • Trek of knippen onkruid nauw, als je mulchen voor onkruidbestrijding. Hoewel niet strikt noodzakelijk is, zal het de mulch, en alles helpen eronder, te plat, en het zal vertragen de groei van onkruid. Vergeet niet, mulch voorkomt onkruidgroei door het uitsluiten van licht.
  • en het graven van de bedden, als u van plan om dit te doen. Biologisch afbreekbare mulch kan breken in rijke, losse grond zonder deze voorbereiding, maar het zal tijd vergen.
  • Vast te stellen wat je wilt onder de mulch, zoals landschapsarchitectuur stof of plastic. Probeer het toevoegen van een aantal lagen krantenpapier of karton (verwijder tape en etiketten eerst) als u wilt dat een biologisch afbreekbaar middel van het blokkeren van onkruid.
  • Installeer alle randen of randen.
 3. 3
  Verkrijgen van de mulch.
  • U mag in staat zijn om mulch te verzamelen voor gratis in uw buurt, gewoon door het vrijwilligerswerk aan blad stapels buren 'of gazon afval nemen.
  • U kunt mulch kopen in grote tassen van de meeste home centra met kinderdagverblijven of als u een grote hoeveelheid nodig hebben, vragen over het kopen in bulk en zelfs het hebben laten bezorgen. En, natuurlijk, kunt u uw eigen producten uit eigen tuin afval.
  • Sommige gemeenschappen verzamelen tuinafval, versnipperen, en bieden het aan bewoners als mulch of compost. Vraag uw gemeente als ze dit doen, en zo niet, of zij zouden overwegen om een ​​dergelijk programma.
  • Bel boom services in uw gebied. Velen zullen drop off een hoopje gechipt of versnipperd snoeihout in uw oprit. Als u dit doet, zijn bereid om een ​​grote lading krijgen het materiaal. Het zal niet uitzien als schors nuggets of andere decoratieve mulcht je kunt kopen, maar het is nog steeds uitstekend voor het afdekken van tuinen.
 4. 4
  Vervoer de mulch naar waar het heen gaat. Veel kinderdagverblijven en thuis centra helpen u graag bij uw auto te laden. Als u vervoeren het per fiets of te voet, neem een kleine aanhangwagen of een kar om wiel het huis inch Eenmaal thuis, gebruik dan een kruiwagen om de mulch veerboot naar waar het zal worden toegepast. Als u niet beschikt over een kruiwagen, probeer gedeeltelijk een wielen prullenbak vulling kan of met behulp van een kar. Voor kleinere hoeveelheden, zal een emmer of lege pot doen.
 5. 5
  Voeg een royale dikte van mulch. De diepte van mulch is heel belangrijk als je wilt om vocht vast te houden en de groei van onkruid tegen te gaan. Streven naar ten minste twee tot vier centimeter (5-10cm) van de diepte.
  • De ene plek waar je niet wilt mulch is recht tegen stengels en boomstammen. Laat minstens een kleine marge (4-6 inch) voor de plant om te ademen, en om te voorkomen dat vocht-uitputting of wateroverlast problemen.
  • Afhankelijk van uw tuin, dan kunt u de mulch gebruiken om bassins voor water te creëren.
 6. 6
  Spreid de mulch met een hark als nodig is voor een gelijkmatige laag.
 7. 7
  Trek de mulch uit een gebied als je wilt iets nieuws te planten.
 8. 8
  Vernieuwen organische mulch om de paar jaar, als ze breken en krijg rond verspreid. U kunt oude mulch graven in de bodem en het te laten eindigen ontbindend, of u kunt gewoon spreiden nieuwe mulch over de oude.
 9. 9
  Overwinteren bepaalde planten door snoeien ze terug en ze te bedekken volledig met mulch. De mulch zorgt voor isolatie. Vergeet niet om de mulch te verwijderen in het voorjaar.

Tips

 • Als u een laag plastic onder de mulch, moet u de mulch dik genoeg om licht te blokkeren toe te passen. De meeste kunststoffen worden afgebroken in het ultraviolette licht van de zon. Plastic is ook niet doorlaatbaar, dus het kan de drainage veranderen in de gebieden waar je het toepast.
 • In plaats van het snijden van het einde van de zak en gieten mulch uit zoals granen, leg de zak plat, slash is de lange weg naar beneden het midden, dan draai het om en til de zak af. Het is de snellere, gemakkelijkere manier om grote, zware zakken te behandelen.
 • Mulch achtergelaten in zakken of palen kan beginnen te ontbinden of zuur gaan, vooral als het nat is en zonder veel lucht. Als dit gebeurt, open het, spreid het uit en laat het drogen aan de lucht voor een paar dagen of weken voordat het aan uw tuin toe te voegen. De kleur kan enigszins veranderen, maar dit over het algemeen zal niets beschadigen. Om het probleem te voorkomen, passen het onmiddellijk in plaats van te laten zitten in zakken.

Waarschuwingen

 • Gooi zieke planten en gebruik ze niet als mulch of compost. Je zou een nieuw probleem te introduceren of verlengen van een bestaand probleem.
 • Planten met doornen gewoon pricklier als ze uitdrogen. Tenzij je probeert te houden dieren (en alle anderen), gebruik geen roos of bessen stelen voor mulch.
 • Wees voorzichtig met het gebruik van planten die gemakkelijk voortplanten als mulch zonder ze grondig drogen eerst. Mint en klimop zijn onder enthousiaste kwekers die ruimtes snel zullen overlopen. Onkruid en andere planten die zijn gegaan naar zaad misschien beter verwijderd worden, ook.
 • Altijd tillen veilig. Gebruik een karretje of een kruiwagen, en hulp krijgen als je het nodig hebt.