Wkinl

Hoe een kruidenthee tuin groeien


Een theetuin is een heerlijke hobby die de rest van je kunnen aanvullen kruidentuin en zal u voorzien van de vreugde van verse kruidenthee, meer behoorlijk bekend als kruidenthee of kruidenthee, met een opzegtermijn van een ogenblik. Het creëren van een theetuin in een container kan ook een perfect cadeau voor iemand.

Verwijzingen naar "thee" hieronder moet worden verstaan ​​kruidenthee.

Stappen

Hoe een kruidenthee tuin groeien. Volg de instructies voor het kweken van elke plant.
Hoe een kruidenthee tuin groeien. Volg de instructies voor het kweken van elke plant.

Het creëren van de theetuin

 1. 1
  Selecteer een grote container of een deel van uw bestaande kruidentuin. Ofwel methode voor een theetuin is prima, zolang het is handig voor je.
 2. 2
  Bereid de bodem of pot. Bereid de grond of pot zoals je normaal zou doen voor het planten van kruiden of.
 3. 3
  Kies uw kruiden. Er zijn nogal wat kruiden en bloemen die geschikt zijn voor het maken van kruidenthee. Uw keuze is afhankelijk van wat smaken je het meest en wat het beste voor u groeien wilt. Het volgende is slechts een selectie van goede mogelijkheden:
  • - Dit is een eeuwige favoriet voor veel mensen. Zijn verfrissende smaak is opbeurend en reiniging, maar ook prachtig voor maag problemen van allerlei aard. Pepermunt is over het algemeen erg gemakkelijk te kweken en geniet van zonnig en semi-schaduwrijke plekjes. Groeit heel, heel gemakkelijk en tenzij je het wilt ontsnappen over de tuin, houd het pot-gebonden. De bladeren zijn het deel gebruikt voor het maken van thee.
  • Lavendel - een heerlijk, zacht geurende tisane die perfect is voor rustgevende, speciaal aanbevolen voor en rustgevende hoofdpijn. Lavendel groeit goed in de volle zon, goed doorlatende. Lavendel knoppen zijn het deel van de gebruikte theeplant.
  • Citroenverbena - een verfrissende en pittige citroenachtige smaak komt verpakt in deze eenvoudige maar gemakkelijk te groeien bladeren. Het moet de volle zon en tolereert geen strenge winters, dus hou het pot-gebonden als dat is een gevaar in uw omgeving. De bladeren zijn het deel gebruikt voor de thee.
  • Rose Hips - rozenbottels zijn het zaad gevallen voor rozen. Ze zijn zeer rijk aan vitamine C en zijn zeer goed voor je. Rozenbottels zal vormen zodra de rozenstruik gaat om zaad. De rozenbottels moet diep oranje-rood voor de oogst. Reinig de rozenbottels zachtjes voor inweken.
  • Bergamot - Bergamot draagt ​​een vleugje oranje smaak. De plant produceert prachtige helder rood, paars of roze bloemen en is gelukkig in volle zon of halfschaduw. De bladeren en bloemen zijn geschikt voor het trekken.
  • Marjolein - Dit kruid heeft een fruitige, citrus smaak en een ondertoon van. Het groeit goed in de volle zon tot halfschaduw. Bladeren en zijn geschikt voor het weken.
  • Kamille (Duits) - Een heerlijke appel geurende kruid, is dit een traditioneel gebruikt om rust en slaap op te wekken. Het maakt een prachtige, maar delicate gazon functie met kleine daisy-achtige bloemen. Het verdraagt ​​volle zon tot halfschaduw. De bloemen zijn de favoriete onderdeel voor het maken van de thee.
  • Jasmijn - met een geur die doet denken aan de zomertijd, jasmijn zorgt voor een delicate en verleidelijke aroma. Het groeit in de volle zon tot halfschaduw en hoewel het kan een deel van uw theetuin te vormen, het moet een of muur aan de achterkant van de tuin om echt te gedijen. Het is niet geschikt voor de koude winter klimaten, echter, dus als je verdragen dat soort weer, zult u een potgrond regeling die binnenshuis kan worden verplaatst nodig. De bloemen zijn het geschikte onderdeel voor het maken van thee.
  • Koriander (aka koriander) - vaker gebruikt in, koriander is ook geschikt voor kruidenthee en heeft een smaak vergelijkbaar met Lady Grey thee. Met sterke ondertoon, deze thee heeft een pittige en zure smaak. Aanvaardt volle zon tot halfschaduw en is een ideale container kruid. De bladeren worden gebruikt voor thee.
  • Tijm - tijm wordt beschouwd als een goede thee voor rustgevende zijn maagproblemen en keelpijn. Het is pittig en kan een verworven smaak zijn - probeer het eerst voor het snijden te veel kruid! Het is tolerant ten opzichte van volle zon en halfschaduw en is een ideale container kruid. Gebruik de bladeren voor thee - als bloemen aanwezig zijn, kunnen deze ook worden toegevoegd.
  • - Als je houdt van de geur van viooltjes, violet thee zal waarschijnlijk een favoriet met u. Viooltjes voorkeur schaduwrijke teeltgebieden en zijn gemakkelijk potplanten indien gewenst. Een uitstekende bron van vitamine A en C. Viooltjes worden beschouwd als rustgevend en verfrissend en zijn een goede tonic na de winter. De gedroogde bladeren en zijn geschikt voor het weken (verse bloemen kunnen gebruikt worden voor het effect - zie foto).
  • Rozemarijn - Rozemarijn wordt al lang gebruikt in infusies voor het verlichten van emotionele depressie en bloedsomloop problemen. Deze plant geeft de voorkeur aan een sterke volle zon maar lichte schaduw verdraagt, en vereist goed gedraineerde grond.
  • Stevia - Stevia is een veilige en natuurlijke kruiden zoetstof, gebruikt in plaats van suiker in een kruidenthee en veilig voor diabetici te gebruiken. Stevia behandelt geen koudere weer goed bij iedereen en moet daarom een ​​ingemaakte kruid dat binnen wordt gebracht tijdens koude snaps en winter zijn. De bladeren zijn van nature zoet en hun zoetheid kunnen worden geconcentreerd door het drogen of dehydrateren van hen
 4. 4
  Volg de instructies voor het kweken van elke plant. Bewaar de thee tuin onkruidvrij en gebruik een compost thee of andere natuurlijke bron van voedingsstoffen om het te voeden.

Maken van verse kruiden thee

 1. 1
  Pluk de bladeren of bloemen. De beste tijd van de dag voor dit is net na de dauw is opgedroogd, maar voordat de hitte van de zon begint te de olie uit de plant te trekken.
 2. 2
  Bereid de bladeren. Blaadjes moeten worden gekneusd hun vrij essentiële oliën. Doe dit door te wrijven ze samen.
 3. 3
  Maak de thee. Voeg de kruiden aan een theepot of rechtstreeks naar een of beker. Voor elk kopje thee, voeg ongeveer 2 tot 3 theelepels verse bladeren en / of bloemen. Slice rozenbottels in twee voordat het toevoegen. De foto in deze rubriek toont directe infusie van kamille bloemen.
 4. 4
  Laat steile gedurende 5 minuten. Dit zal ervoor zorgen dat de aroma's vrijkomen en de volledige voordelen van het kruid of bloem kwaliteiten zijn beschikbaar.

Maak een theetuin geschenk

 1. 1
  Gebruik een container versie van de theetuin. Planten kruiden en bloemen van keuze en goed te regelen. Als je weet welke thee uw ontvanger van het geschenk zal net als de meeste, kies dan deze.
 2. 2
  Schrijf een kleine kaart waarin de eigenschappen van de theetuin. Een lijst van de kruiden en bloemen, hun groeiende behoeften, hun voordelen voor de gezondheid en hoe je verse thee te maken. Bevestig deze aan de container.
 3. 3
  Wikkel in duidelijke cellofaan. Op voorwaarde dat de container niet zal zitten rond in de hete zon te lang, dan kunt u uw gift verpakt in duidelijke cellofaan met een grote presenteren lint strikje voor een speciaal tintje. Zorg ervoor dat de container is goed gedrenkt en niet lekt voordat verpakking.

Tips

 • Indien gewenst, kunt u droog uw kruiden. Bij gebruik van gedroogde kruiden, vermindering van de hoeveelheid kruiden met de helft tot driekwart van de hoeveelheid verse kruid je zou gebruiken.
 • Rugosa rozen vormen een uitstekende rozenbottels.
 • Indien gewenst, voeg een snufje gemalen koriander kruid aan de top van een koriander infuus voor extra kruidigheid. [Opmerking:. Bij Europese Engels de bladeren zijn meestal bekend als "koriander" terwijl de zaaddozen zijn de meer bekende koriander kruiden; in het Brits Engels zijn beide bekend als koriander]
 • Experimenteer met ijsthee versies - bergamot, en rozenbottels kunnen maken goede ijskoude kruidenthee.
 • Tenzij de drank gemaakt maakt gebruik van de theeplant, Camellia sinensis, het is technisch gezien geen thee, maar een "kruidenthee."
 • Versier je theetuin desgewenst om het een speciaal deel van uw tuin te maken.
 • Voeg suiker aan muntthee voor een echt verfrissende smaak in de stijl van de Marokkaanse thee.

Waarschuwingen

 • Citroenmelisse, (niet te verwarren met citroenverbena), en pepermunt zullen over de tuin te nemen als ze de kans. Houd ze pot-gebonden als dit een probleem voor u is.
 • Als u allergisch bent voor Jakobskruiskruid zijn, kan het een goed idee om kamille thee te vermijden, als een vergelijkbare allergische reactie kan optreden.
 • Gebruik geen kruiden of bloemen die residuen van bestrijdingsmiddelen hebben. Bij de teelt, gebruik van natuurlijke bestrijding reductie methoden. Als u uw bladeren en bloemen van elders, weten of pesticiden gebruikt werden vóór inname.