Wkinl

Hoe de deur veilig te beantwoorden

Huisinvasie - dat is, met geweld invoeren van een huis aan diefstal of andere misdrijven te plegen, terwijl de bewoner aanwezig is - is beangstigend, persoonlijk bedreigend, en kan overal gebeuren. Dit soort overval komt steeds vaker voor. Criminelen krijgen toegang door zich als legitieme bezoekers. Dit artikel laat zien hoe je een potentieel gevaarlijke beller identificeren voordat u de deur opent, want zodra hij het huis binnenkomt, is het vaak te laat om er iets aan te doen.

Stappen

Hoe de deur veilig te beantwoorden. Denk na voordat u de deur opent.
Hoe de deur veilig te beantwoorden. Denk na voordat u de deur opent.
 1. 1
  Denk na voordat u de deur opent. Ben je eigenlijk verwacht iedereen? Hebben ze een voldoende-gemarkeerde auto? Ben je alleen en kwetsbaar?
 2. 2
  Kijken om te zien wie de bezoeker is. Kijken door een kijkgaatje of zorg ervoor dat uw veiligheidsketen is vergrendeld en open de deur op een kier. Als u niet herkent de persoon vraag hen hun bedrijf en vragen dat ze tonen hun identificatie. Als ze een legitieme reden om op het terrein (dat wil zeggen ze werken voor het nutsbedrijf of ze een politieagent), zullen ze blij zijn om u te laten zien van hun ID. Als je nog steeds bang om hen te laten in, vraag hen dan om later terug te komen en heb een vriend komen over wanneer ze worden gepland om terug te keren.
 3. 3
  Controleer op de persoon. Indien de persoon beweert te zijn van, bijvoorbeeld, de elektrische bedrijf, en je hebt niet in kennis is gesteld dat er iemand zou komen, bel het bedrijf om te controleren op hem. Zelfs als hij laat je identificatie, is het een goed idee om te bellen en te controleren: zijn identiteitskaart zou nep zijn. Zoek het nummer in uw telefoonboek, denk een nummer dat de bezoeker geeft u, als het zou kunnen behoren tot een medeplichtige niet bellen.
 4. 4
  Neem uw ​​draadloze telefoon thuis of een draadloze mobiele telefoon naar de deur met uw vinger in de buurt van een snelkiesnummer dat hulpdiensten belt (911 in de VS en Canada) automatisch. Wees voorzichtig dat je niet duwen het nummer per ongeluk in het geval de bezoeker is vriendelijk.
 5. 5
  Neem een foto van de beller en zijn auto (met tags zichtbaar) en zet uw camera voordat u de deur opent. Laat hem weten dat je deze voorzorgsmaatregel hebben genomen.
 6. 6
  Het huis verlaten als je ongemakkelijk na het laten van iemand in te voelen. Als je je best hebt gedaan om de identificatie van een persoon te controleren, maar je begint zich ongemakkelijk te voelen nadat je de bezoeker in het huis hebt laten, maken een excuus om het huis te verlaten en ga naar huis van een buurman of bel de politie. Als je je bedreigd voelt, maak je geen zorgen over het feit dat onbeleefd - opraken van het huis en bel de politie zo snel als je kunt.
 7. 7
  De deur niet beantwoorden als u bent kwetsbaar, of moe.
 8. 8
  Installeer een beveiligde deur. Een zware deur met grendel zal een barrière tussen u en de persoon toe te voegen aan uw voeten. U kunt uw deur te openen (na het kijken door het kijkgaatje) en nog steeds worden beschermd.

Tips

 • Leer kinderen om de deur correct beantwoorden. Kinderen zijn vaak te popelen om de deur open, en als je er niet zeker van dat ze zullen het veilig en veilig doen moeten ze worden verboden om dit te doen.
 • Als je gevaar vermoedt, hoeft de deur niet open! Je hebt het recht veilig en comfortabel te zijn in uw eigen huis. Tenzij uw huis in brand, niemand heeft het recht om uw woning te betreden. Houd uw deur op slot en stevig vertel de persoon dat het niet een goed moment en vraag hem om te vertrekken. Als de persoon aanhoudt, hij / zij is verboden terrein en kan gevaarlijk zijn; oproep hulpdiensten meteen. De getrainde operator aan de andere kant van de lijn zal u helpen beslissen wat te doen en kan de politie sturen als je ze nodig hebt.
 • Indien de persoon aan de deur er vreemd uitzien, dwz ze dragen grote zonnebrillen, dragen een kap over hun hoofd, iets te verbergen achter zijn rug, of probeert om zijn gezicht te verbergen, is het zeer waarschijnlijk dat ze zou kunnen proberen om je pijn te doen of uw woning te betreden zonder toestemming en stelen uw spullen. Eigenlijk kan je er niet voor gekozen om de deur te openen, kan zelfs criminelen lijken onschuldig... totdat het te laat is!
 • Installeer een kijkgaatje in de deur als je niet al een hebt. Als je de deur open om een ​​kijkje te krijgen op de bezoeker, je bent kwetsbaar. Als je een veiligheidsketen, zorg ervoor dat je elke keer als je de deur open goed te gebruiken. Wees er echter van bewust, dat bijna elke veiligheidsketen kan worden doorbroken door een snelle schop van een gemotiveerde crimineel.
 • Overweeg een eenvoudige en goedkope, CCTV-camera gericht op uw voordeur, zodat u de bezoeker van het comfort kan zien - en veiligheid - van uw woonkamer. De meeste van deze zijn onder de 40€ aansluiten op uw tv of video, en worden geleverd met extra functies, zoals een deurbel, of de mogelijkheid om een ​​videorecorder te starten in het geval dat er beweging wordt gedetecteerd.

Waarschuwingen

 • Beveiliging kettingen zijn niet noodzakelijk allemaal zo sterk, en zal breken als de poort geraakt wordt door iemand van voldoende omvang en sterkte. Ze kunnen ook worden gesneden met behulp van een betonschaar.
 • Overweeg dan om een slotenmaker te installeren extra lange bouten die de keten te beveiligen in de framing van de deur (en niet alleen in de decoratieve houtwerk). Terwijl hij daar is, heeft hem de integriteit van uw nachtslot te controleren, de meeste "geblokkeerd" deuren kan openen door een bepaald dief met 2 of 3 kicks worden geschopt.
 • Als iemand dwingt hun weg in, en je de beslissing om terug te vechten, doe dat dan meteen - het is veel veiliger dan wachten. Als iemand gaat heftig aanval je, zullen ze waarschijnlijk willen doen achter de gesloten deur. Dus vechten zodra ze proberen te dwingen hun weg naar binnen Wees erg voorzichtig zijn over het maken van een beslissing om iemand te vechten, een dergelijke beslissing moet niet lichtvaardig worden gemaakt. Maak jezelf niet verder in gevaar brengen door te proberen om iemand te hanteren een pistool of ander wapen te ontwapenen. Helaas, bijna alle voordeuren openen, waarin de aanvaller een aanzienlijke fysieke voordeel geeft.
 • Een vrouw beller kan ook gevaarlijk zijn! Veel mensen die voorzichtigheid zou uitoefenen met een mannelijke bezoeker zullen hun hoede vallen als een vrouw of meisje gaat bellen. Houd in gedachten dat vrouwen zijn bekend om deel te nemen in de woning van invasies en andere misdaden, en ze worden soms gebruikt als lokvogels om toegang te krijgen omdat mensen voelen zich meestal veiliger om hen heen.