Wkinl

Hoe te handelen na een aardbeving

Zodra een aardbeving begint, alles wat je kunt doen is jezelf positioneren in de veiligste plek mogelijk en vasthouden totdat het schudden is voorbij. Echter, zodra de beving voorbij is, er is veel dat je kunt doen om veilig te houden en om anderen te helpen te overleven.

Stappen

Hoe te handelen na een aardbeving. Controleer jezelf voor blessures.
Hoe te handelen na een aardbeving. Controleer jezelf voor blessures.
 1. 1
  Controleer jezelf voor blessures. Toedienen eerste hulp of proberen om hulp te krijgen van anderen in de buurt als dat nodig is. Als je eenmaal hebt de neiging om jezelf, controleer anderen in uw directe omgeving voor letsel en beheren eerste hulp als dat nodig is.
  • Houd een speciaal oog voor degenen die misschien niet in staat zijn om zichzelf te helpen, zoals ouderen, gehandicapten, baby's en kinderen.
  • Ongeacht leeftijd of handicap, elke persoon die is gevangen in puin is in gevaar voor verwondingen, shock en verdere schade door beweging van bouwdelen of naschokken.
  • Niet bewegen de zwaargewonden, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Wachten voor paramedici of andere mensen met kennis om te helpen. Echter, is het nuttig om te blijven met iemand voor geruststelling en troost; verhalen van overlevenden in aardbeving zones blijkt dat mensen die hun handen hadden gehouden of werden gesproken om voortdurend gevonden meer kracht om te tekenen op om te overleven dan die met rust gelaten.
 2. 2
  Doe stevige schoenen, een lange broek, een shirt met lange mouwen en werkhandschoenen voor bescherming tegen gebroken glas en puin. Als je gaat om te proberen en te zoeken naar andere mensen, goed gekleed en vind een harde hoed ook.
  • Als u wonen en werken in een aardbeving gevoelig gebied, altijd geschikte wandelschoenen mee. Houd een paar op het werk en tijdens het uitgaan op uitstapjes; klauteren over ruw, vloeibaar of puin bezaaide grond in hoge hakken, slippers of blote voeten is niet van plan om veilig te zijn.
 3. 3
  Evalueer uw directe locatie voor de veiligheid. Als uw directe omgeving lijkt onveilig, te verplaatsen naar een veiliger locatie. De volgende zijn enkele potentiële gevaren bewust te zijn van:
  • Tsunami. Als je woont in een kustgebied, zou een sterke aardbeving een tsunami veroorzaken. Hoofd voor hoge grond zodra het schudden stopt, wacht niet voor een alarm als het kan niet op tijd komen, of helemaal niet. Gewoon aannemen dat het een mogelijkheid is, je kunt weer naar beneden komen, geen kwaad gedaan, als het niet uitlopen, maar het gaat een stuk moeilijker om verloren tijd te winnen als een tsunami niet aankomt.
  • Gebroken gasleidingen. Geur van gas rook en luister voor het blazen of sissend geluid dat een gaslek zou kunnen signaleren. Als u een gaslek vermoedt, een raam open en onmiddellijk te verlaten de plaats. Draai de gasleiding van de buitenwereld afgesloten afsluiter, indien mogelijk, en bel het nutsbedrijf. Probeer niet om het gas weer aan te zetten door jezelf, ook al is het dagen daarna. Reparatie bedrijven kan enige tijd duren om uw gebied te bereiken.
  • Elektrische gevaren. Vonken, gebroken of gerafelde draden of de geur van brandend isolatiemateriaal alle signaal een elektrisch probleem en een brandgevaar. Schakel de stroom uit bij de stroomonderbreker of zekeringkast. Als je moet lopen door het water om naar de stroomonderbreker of zekeringkast, adviseert het Rode Kruis roept een elektricien om hulp, omdat het water presenteert een mogelijke gevaar voor elektrocutie. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van dergelijke eventuele getroffen waterlichamen.
  • Structurele instabiliteit. Kijk uit voor losse pleisterwerk, gipsplaten, plafonds, balken, schoorstenen en trappen die zou kunnen vallen. Inspecteer ramen, deuren, trappen en vloeren op tekenen van schade. In het geval van uiterlijke kenmerken, staan ​​ver weg om ze te inspecteren als bakstenen, panelen, glas, enz., zou kunnen vallen op elk moment. Intern, gebruik geen trappen of staan ​​onder iets waarschijnlijk dalen totdat je zeker weet dat het veilig is.
  • Verontreinigd water. Kijk en luister naar tekenen van beschadigde water of rioolleidingen. Gebruik niet de toiletten als het riool lijnen zijn beschadigd, en als u vermoedt dat de waterleidingen beschadigd zijn, hoeft het kraanwater niet drinken. De Federal Emergency Management Agency merkt dat je ijsblokjes voor veilig drinkwater kan smelten. Hopelijk zul je al wat vers drinkwater hebben opgeslagen voor slechts een dergelijke noodsituatie.
  • Gevaarlijke chemische stoffen. Opruimen gemorste vloeistoffen die niet noodzakelijk onmiddellijk verlaten van het gebied. Voorbeelden hiervan zijn bleekmiddel, gemorste medicijnen en brandbare vloeistoffen.
  • Vallende voorwerpen. De inhoud van hoge rekken en kasten kan verschuiven tijdens aardbevingen. Wees voorzichtig bij het openen van kastdeuren of trekken items uit hoge rekken.
 4. 4
  Luister naar een noodsituatie radio of gebruik een batterij-aangedreven televisie om de meest recente gegevens over noodsituaties eventuele instructies beschikbaar te ontvangen. Er zijn ook met de hand crank radio-en televisie-modellen die geen andere stroombron nodig.
  • Zonne / batterij aangedreven of met de hand crank radio's moet deel uitmaken van uw ramp paraatheid kit te vormen. Sommige van deze apparaten laadt ook de batterij van uw mobiele telefoon.
 5. 5
  Controleer uw vaste telefoon voor een kiestoon en uw mobiele telefoon voor een signaal. Telefoonlijnen zijn vaak overbelast na een ramp, alleen gebruik maken van de telefoon om onmiddellijke, levensbedreigende noodsituaties melden. Het Rode Kruis adviseert het plaatsen van een zeer snelle oproep aan de aangewezen in uw aardbeving ramp plannen contactpersoon. Deze persoon kan bijhouden van uw status en locatie, en houden u op de hoogte over anderen die hebben ingecheckt uit de ramp gebied.
  • Als u toegang tot Twitter, kan het een zeer snelle en handige manier voor het verzenden van een bericht dat u bent in orde, om mensen te vragen om contact met familieleden voor u, om te vragen om accommodatie of andere hulp, enz. worden
 6. 6
  Blijf uit en weg van beschadigde gebouwen. In het bijzonder, pas op voor schoorstenen, beschadigde muren, balkons en hoge geplaatste bewegwijzering of items opknoping van het gebouw dat op u zou kunnen vallen. Na de aardbeving gevaren misschien niet meteen duidelijk als je rondloopt; elk nieuw gebied voor de veiligheid actief te evalueren als je het in te voeren door het opzoeken en om je heen.
 7. 7
  Besteed aandacht aan naschokken. Grote aardbevingen vaak gevolgd door kleinere schokken die kunnen gebeuren minuten, uren, dagen of zelfs maanden na de eerste grote aardbeving. Behandel elke naschok als een frisse aardbeving in termen van veiligheid en opnieuw te evalueren uw omgeving voor de veiligheid na elke grote.

Tips

 • Het is een goed idee om een ​​'veilige' persoon te contacteren die buiten uw regio woont, dus als de telefoonlijnen zijn gek - ze kunnen de link van je voor iedereen anders zijn.
 • Ook - als u corrigerende lenzen te zien - ALTIJD uw bril (of een reserve) binnen handbereik. Als er dingen zijn in puin om je heen is het noodzakelijk om te kunnen zien.
 • Onmiddellijk vul het bad met water - dit zal werken voor een waterbron als je wanhopig.
 • Het Rode Kruis adviseert het houden van uw dieren dichtbij en onder controle na een aardbeving. Dit houdt hen uit gevaarlijke gebieden en stelt u in staat om hun gedrag te controleren.
 • Als je moet rijden, heel voorzichtig zijn. Kijk voor beschadigde wegen en verwachten verkeerslichten om buiten te zijn.
 • Als je ruim van tevoren voorbereid, zult u in een betere positie om doeltreffende maatregelen te nemen na de beving. Je moet over een ramp kit klaar, weet elementaire eerste hulp en hebben een goed ingestudeerde ramp plan in de plaats met uw dierbaren.
 • Helpen die minder geluk dan u als uw huis niet wordt aangetast. Mensen van wie de huizen zijn verwoest zal onderdak nodig hebben, zie als je een kamer kunt sparen voor een beetje.
 • NIET buiten lopen tijdens een aardbeving, krijgen onder een vast object, zoals een tafel.
 • als je in bed toen een aardbeving raakt, gewoon rollen over de vloer en blijven naast het bed. Iets vallen zullen raken door het bed en zal een veilige piramide te maken over je heen.
 • Zorg ervoor dat u uw aardbeving kit te krijgen. Indien haar in de auto of in de garage, worden begraven in puin en je niet in staat om naar het zal zijn. Buiten afstand van gebouwen en beveiligd tegen plunderaars of dieren is het beste.

Waarschuwingen

 • Niet lopen of laat kinderen om te spelen in het puin. Puin is zeer instabiel en kan verschuiven zonder waarschuwing, waardoor gapende gaten waardoor je kunt vallen en meer vuil kan naar binnen op u instorten. Waarschuw iedereen uit puin als je ze krijgt op het.
 • Krijgen snijwonden, schrammen en schaafwonden behandeld. Je zou een tetanus booster nodig, zelfs als je wonden zijn oppervlakkig.

Dingen die je nodig hebt

 • Nood / ramp kit
 • EHBO-kit of artikelen
 • Solide, veilige, afgesloten wandelschoenen
 • Lange kleren