Wkinl

Hoe te matten borstelen van hondenhaar

De beste manier om matts borstelen van het haar hond is om te voorkomen dat ze te vormen in de eerste plaats. Matts wordt alleen maar erger, dus ze moeten worden verwijderd. Dit advies zal u helpen om ze te ontwarren.

Stappen

Hoe te matten borstelen van hondenhaar. Als de hond met het haar matten probleem is groot, maak hem aan je voeten liggen.
Hoe te matten borstelen van hondenhaar. Als de hond met het haar matten probleem is groot, maak hem aan je voeten liggen.
 1. 1
  Als de hond met het haar matten probleem is groot, maak hem aan je voeten liggen. Of u kunt op de grond zitten met hem te liegen over je lap.You kan ook hem lag op een groot oppervlak, maar dat is uw voorkeur.
 2. 2
  Als het een kleine hond, zet het in je schoot en krijgen comfortabel. (Een extra paar handen in dit stadium is zeer behulpzaam, als je het kan krijgen.) Aaien op hetzelfde moment als het kammen is een troost voor de hond.
 3. 3
  Neem een kleine gebied per keer, onder en rond de oren eerste, zodat het ergste gebied geregeld. De hond mag beu als kammen duurt te lang.
 4. 4
  Het kan zijn dat slechts een paar knopen te verwijderen in een tijd, maar als je kam zachtjes, zou de hond in slaap vallen.
 5. 5
  Gebruik een metalen kam voorzichtig en langzaam, plagen de knopen uit vanaf de uiteinden. Geleidelijk kam in de bundel van haar, en zorg ervoor dat de mat stevig vast te houden aan de wortels.
 6. 6
  Dit deel is heel belangrijk. Trek de matts uit elkaar met je vingers, het helpt om de verwarde haren los. Dan uitkammen is makkelijker. Vergeet niet te kammen van de uiteinden, het werken binnen en naar buiten.
 7. 7
  Het kan een tijdje duren, maar kammen zoveel matts in een keer als de hond zal toestaan ​​zonder dat het al te overstuur. Anders kan uw hond niet stil genoeg zitten voor u in de toekomst.
 8. 8
  Geef uw hond behandelt regelmatig om hem of haar voor nog een verblijf belonen.
 9. 9
  Als de mat is te verward en in een gebied dat niet al te opvallend, dan kunt u het uitknippen. Het haar zal snel weer te groeien. Met behulp van een scherpe schaar en bij voorkeur slechts een blad, plaatst u voorzichtig de schaar thru de mat naast de huid, schuif de schaar met een zagende beweging in de richting van de haargroei. NOOIT snijd de mat dwars op de huid. Losse huid kan strak worden getrokken tot in de mat en je zal het dier te snijden. Snijden met de richting van het haar zorgt voor een meer natuurlijke look als je klaar bent. Snijd de mat in vele kleine secties en proberen elkaar te trekken met je vingers dan borstel het uit.
 10. 10
  Wanneer de verzorging is voorbij, geef uw hond een leuke traktatie en eventueel een wandeling. Maak deze procedure iets om naar uit te kijken.
 11. 11
  Zorg ervoor dat borstel en kam elk gebied van de vacht van uw hond elke dag, en matten niet opnieuw verschijnen. Als je leeft in vochtige klimaten het haar waarschijnlijk mat vaker dan die huisdieren leven in drogere klimaten. Ook gebieden zoals oksels, achter de oren, achterkant veren en kisten hebben meer kans op mat als ze meer wrijving van aaien, krabben en gewoon zitten.

Tips

 • Als de hond het toelaat, gebruik maken van een haardroger. Zorg ervoor dat u de verwarmde lucht geconcentreerd in een gebied te verlaten voor meer dan een paar seconden, of het zal de huid verbranden.
 • Altijd borstel en kam van een hond lange jas uit voor een bad, of een licht gematteerd haar zal zijn slechter daarna.
 • Als conditioner wordt gelegd op een hond langharige vacht, het helpt voorkomen dat haren in de knoop raakt gemakkelijk.
 • Bij het drogen van uw hond, dep ze droog met een handdoek en wikkel het om hem / haar. Probeer de hond te krijgen om te blijven ingepakt als dat lang genoeg om zijn eigen lichaamswarmte op te drogen de meeste van het vocht.

Waarschuwingen

 • Wanneer je hond aaien, wees voorzichtig hoe zijn gedaan. Sommige matten kan gemaakt worden door het haar in cirkels.
 • Een krabben hond is niet alleen erg oncomfortabel, maar waardoor de matten in zijn lange jas. Actie moeten snel worden genomen om deze beide voorwaarden te voorkomen.
 • Borstelen (met een borstel) is goed voor de ondergrond. Maar, is een metalen kam altijd nodig voor elke knopen bij de wortels. Wees voorzichtig en laat geen haren uitrukken. Knopen moeten worden ontward.
 • Het is altijd het beste om shampoo de hond snel. Het voorkomen van de kans op teken of vlooien vallen eieren in de tapijten, of gebieden van uw hond bezoekt. Een spray helpt te doden, maar het is onmogelijk om ze allemaal te vangen.
 • Het snijden van een matte moet het laatste redmiddel zijn. Wanneer het haar matts, spanning op het haar zorgt ervoor dat de huid te verhogen in bepaalde gebieden. Het is heel gemakkelijk om de huid in plaats van het haar ongeluk snip. Als je kunt, neem een ​​plastic kam en wig het onder de verwarde haren, knip dan boven de kam in de mat. De kam fungeert dan als bescherming tussen je schaar en je honden tere huid. U kunt ook een "acme" briefopener gebruiken van nietjes als de snijkant aan de binnenkant en er is een plastic gebied tussen het blad en de honden huid. verdelen de mat in secties snijden met de nerf van de vacht, zal dit haar te verwijderen dus gebruik het met mate. Wees uiterst voorzichtig op niet vlakke oppervlakken zoals de staart of oren.
 • Altijd borstel de matten uit de bodem en de top niet. Borstelen van de bovenkant naar boven is ongemakkelijk voor de hond (je poetsen op de verkeerde manier, voor een ding), en borstelen van boven naar beneden alleen maakt de mat nog erger en zelfs pijnlijk. Probeer dit te doen aan uw eigen haar of je vriendin haar / vrouw en zie hoe je of ze het leuk vinden!
 • Zorg ervoor dat de zalf om teken en vlooien te verwijderen, wordt regelmatig gebruikt op uw hond. Frontline is de beste om te gebruiken en het duurt een goede maand. Waarschuwingssignalen van een aantal vlooien in leven is de hond krabben zich meer dan twee keer in een dag. Vooral door de oren, en middelen een vlo shampoo worden gebruikt.

Dingen die je nodig hebt

 • Een goede metalen borstel die gemakkelijk veegt door het haar van een hond.
 • Een metalen kam met kleinere en grotere zijde, voor gebruik met verschillende dichtheden klitten.
 • De behandeling kan klaar zijn in het zicht. (En, misschien buiten bereik.)
 • Vraag de dierenwinkel voor de beste vlooien en teken shampoo.
 • Frontline vlooien en teken zalf, voorgesteld als de beste door dierenartsen.
 • Gebruik korte, snelle slagen: geen "sleep" de borstel door het haar. Wanneer honden "bruidegom" elkaar, knabbelen ze met de voortanden. Dit doet pijn ons mensen en kan eigenlijk onze huid te breken, maar honden vinden het heerlijk. Om dit te simuleren, flick de borstel slim in de vacht, kantel de borstel zodat deze op 90 graden om de huid van de hond en trek deze naar u. Uw hond zal snel laten weten wanneer je het goed doet.