Wkinl

Hoe kunt u uw grote hond een bad geven

Heeft u uw reusachtige hond een bad geven, alleen te vinden dat hij ruikt meteen slecht nadat u klaar bent? Heeft hij altijd ruiken als een miljoen vuilnisbelt? Lees verder voor de remedie voor dit!

Stappen

Hoe kunt u uw grote hond een bad geven. Zoek een geschikte bad.
Hoe kunt u uw grote hond een bad geven. Zoek een geschikte bad.
 1. 1
  Zoek een geschikte bad. Dit kan uw eigen badkuip zijn, maar als het warm weer is het baden buiten is vaak makkelijker en laat uw badkamer schoner. U kunt een speciale "hond bad" of een kinderbad waden zwembad te gebruiken. Deze zijn goedkoop, en worden verkocht tegen een korting te slaan. Of je kan gewoon naar buiten gaan en gebruik maken van een slang met geen bad of kleuterbad.
 2. 2
  Doe wat water in het bad, ongeveer 4 centimeter diep, zorg ervoor dat het water is gewoon warm, niet heet. Als de temperatuur is erg warm buiten, kon je koud water te gebruiken in plaats, dat kan heel goed gevoel om een ​​hond.
 3. 3
  Zorg ervoor dat de bodem is non-slip. Het gebruik van een anti-slip rubberen mat is het beste, maar een handdoek op de bodem van het bad kan ook werken. Houd uw hond stabiel, als hij niet gewend is om te baden.
 4. 4
  Krijg je hond in de badkuip. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is niet altijd gemakkelijk. Probeer alles - een speeltje, een traktatie, een helper. Het kan inspanning kosten maar als je geluk hebt kan je hem krijgen inch Als hij in het bad, douche hem met lof en geef hem de omkoping. Als het speelgoed is niet waterdicht, wilt u misschien uw helper sluipen het speelgoed uit de buurt van uw hond om te voorkomen dat het nat wordt.
 5. 5
  Natte uw hond, zorg ervoor dat hij nat is allemaal voorbij. Gebruik een douche gehechtheid, of giet een emmer warm water over de rug van uw hond. Probeer om uw hond te gaan liggen om zijn buik te nat. Of gebruik een spons of washandje om zijn buik te nat, zoals sommige honden zijn bang voor water. Gebruik een spons om zijn hoofd nat, terwijl het proberen niet om water te halen in zijn ogen. Aan zijn hoofd en gezicht te wassen, gebruik geen babyshampoo. Babyshampoos zal niet steken als de soap krijgt in zijn ogen, maar je zult nog steeds wilt voorkomen dat je shampoo in je hond in de ogen.
 6. 6
  Wrijven shampoo in zijn vacht. Gebruik maken van kleine, cirkelvormige bewegingen en wees niet ruw, maar wel stevig. Besteed speciale aandacht aan zijn poten. Ze kunnen het ergste als het gaat om ruiken. Wilt u misschien een zachte borstel voor de poten gebruiken. Shampoo hem overal, en zorg ervoor dat de shampoo gaat helemaal op de huid.
 7. 7
  Spoel hem af. Hand-held douches zijn de beste voor dat alle belangrijke afspoelen, omdat ze zeer flexibel. Als u niet beschikt over een handdouche, gewoon giet een emmer water over hem heen of gebruik een slang. Wees voorzichtig uw hond niet te overweldigen door het gieten van een hele emmer water over zijn gezicht, echter. U kunt een beker en een washandje om zijn gezicht te spoelen gebruiken.
 8. 8
  De belangrijkste! Gebruik conditioner-kan het menselijk conditioner en laat het in ongeveer een minuut, dit houdt zijn huid en vacht tegen uitdroging en het krijgen van jeukende. Spoel het allemaal uit
 9. 9
  Verpak uw hond in een warme handdoek als hij uit het bad. Doe dit heel snel, want honden hebben de neiging om op het moment dat ze zijn vrijgelaten schudden, overal sproeien van water. Als je hem baden buiten, een stapje terug en laat hem schudden, maar zorg ervoor om hem te houden van het vuil, terwijl hij nat is.
 10. 10
  Uiteindelijke droge! Je kan gebruik maken van handdoeken of een haardroger, afhankelijk van waar u de voorkeur voor uw hond. Gebruik een lage temperatuur op de föhn en borstel hem terwijl u hem gebruikt.
 11. 11
  Geef je hond een beloning, zoals een traktatie, onmiddellijk na hun bad. Deze vertelt hem dat als hij wacht geduldig door het bad krijgt hij een traktatie of een speeltje. Het zal ook helpen hem om te baden associëren met traktaties!

Waarschuwingen

 • Gebruik geen shampoo bedoeld voor mensen op uw hond, want het kan gevaarlijk zijn als het in uw hond in de ogen of drinkt hij het badwater. De enige uitzondering hierop is de babyshampoo u zult gebruiken om zijn gezicht te wassen.
 • Mors geen water of zeep te laten in de oren zal het een oorontsteking veroorzaken als ze niet goed schoongemaakt gebruik katoen ballen om ongewenste vloeistoffen te voorkomen in de gehoorgang.
 • Laat uw hond lag ergens warm op een droge handdoek, totdat hij helemaal droog. Heeft een vochtige hond niet gedoofd in koel weer.
 • Hoeft een hond niet straffen voor het schudden. Natte honden hebben een zeer sterke drang om te schudden, op dezelfde manier waarop we willen krabben toen we jeuken.
 • Vermijd baden te vaak. Laat uw hond niet geven van een bad meer dan een keer om de paar weken, zoals sommige honden kunnen een droge huid te krijgen.
 • Heeft een hond buiten in koud weer niet baden. Een hond die nat is om de huid zal snel koud krijgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een helper
 • Hondenshampoo
 • Babyshampoo (vermijd het gebruik van al te vaak als menselijke shampoo is niet al te goed voor honden)
 • Een beloning - Toys, traktaties, lof
 • Hond bad / kleuterbad (optioneel)
 • Een paar oude handdoeken