Wkinl

Hoe maak je een kat in bad

Iedereen weet dat katten niet graag nat worden, maar soms is het onvermijdelijk. Als ze uitzonderlijk vuil, of word gebombardeerd door vlooien en teken, of krijgen in stoffen die giftig of anderszins schadelijk zijn, is het tijd om hen een bad te geven. Hier is hoe u uw kat fris en mooi te houden zo pijnloos mogelijk.

Stappen

Hoe maak je een kat in bad. Beslissen of uw kat heeft echt een bad.
Hoe maak je een kat in bad. Beslissen of uw kat heeft echt een bad.

Heeft uw kat een bad nodig?

 1. 1
  Beslissen of uw kat heeft echt een bad. Er kunnen andere manieren om je kat te reinigen, zoals borstelen, kammen of zelfs wrijven neer met een doek.

Zorg ervoor dat u bent voorbereid

 1. 1
  Geschikte kleding dragen. Niet alleen is het belangrijk om uw kat te wassen, maar het is belangrijk om veilig te zijn tegen eventuele krassen, kleine of grote. Een trui of een shirt met lange mouwen moeten zo worden gedragen dat uw kat heeft geen blote huid te krabben. Als je er geen hebt, kan je met lange mouwen handschoenen te dragen. Het is ook een goed idee om kleding die niet nieuw dragen. Wees voorzichtig en zacht als je zijn hoofd en buik wrijven.
 2. 2
  Krijgen ten minste twee personen die betrokken zijn bij het ​​wassen van je kat, vooral als uw kat is vrij sterk en kan schoppen en kronkelen zich een weg uit je handen. Een persoon moet alle vier de benen te houden en houd de kaak van de kat, zodat het je niet kan bijten. Houd uw kat stevig vast zodat het niet kan kronkelen uit je grip, maar zorg ervoor dat u niet in het bezit is zo strak dat het niet kan ademen.

Voorbereiden van het bad

 1. 1
  Vul het bad met 4-5 centimeter van warm water (afhankelijk van de grootte van het dier). Proberen om het bad te vullen alvorens uw kat in de badkamer, omdat sommige katten zenuwachtig door stromend water kan zijn.
 2. 2
  Vul 2 emmers of idealiter 2 planten waterers die u toelaten om de stroom van water voor het spoelen van de kat (optioneel) sturen. Dit is dus je hoeft niet meer water lopen tijdens het bad, die uw kat zou kunnen schrikken.
 3. 3
  Zet een rubberen mat in het bad of gebruik een handdoek, zodat de kat heeft een comfortabele houvast.

Voorbereiden van de kat

 1. 1
  Hebben shampoo voor uw kat (misschien moet je naar een dierenarts om wat te krijgen). Gebruik alleen shampoo die stelt op het flesje dat het voor katten, zoals veel andere shampoos giftig voor hen kan zijn (zoals hond vlooien shampoo). Gebruik geen normale shampoo, want het kan giftig voor de kat te zijn en kan uitdrogen haar huid. U kunt ook een kleine washandje klaar te hebben. En hebben twee handdoeken bij de hand voor het drogen van uw kat.
 2. 2
  Voor te behandelen elke olievlekken. Katten gekleurd met iets vettig kan zeer moeilijk schoon te maken met louter shampoo en water alleen. Een kat besmeurd met motor of as vet, kan motorolie, kleefpapier goo, of zelfs verkorting gebaseerde cake frosting worden geholpen door het masseren van een loopneus eetbare olie in de vlek vóór het wassen. Nadat de vlek is "gesmolten" op deze wijze, wordt gemakkelijk optillen met shampoo.
  • Draag handschoenen en gebruik een lage smeltpunt eetbare olie zoals zachte boter, spekvet, of plantaardige olie. Lepel of dribbelen deze direct in het getroffen gebied. Gebruik geen water gebruiken. Masseer de vacht zachtjes tussen je vingers totdat de vlek lijkt te gemengd met de olie hebben. Dep het overtollige met een droog washandje.
  • Bij ernstig bevlekte katten, wilt u misschien om het proces te herhalen, om de vreemde stof zoveel mogelijk te verdunnen.
  • Eindig door sommige shampoo direct masseren in de olieachtige vlek op uw kat.
 3. 3
  Kam de vacht grondig voordat je de kat in het water als het langharige of als het heeft bramen. Verwijder de knopen en klitten voor het bevochtigen van de vacht, of de taak zal worden als onmogelijk.
 4. 4
  Knip alle nagels alvorens zelfs maar te proberen om een kat te wassen - dit zal verminderen krabben.

Het baden

 1. 1
  Praat met uw kat in een kalme, rustige stem tijdens het wassen. En zorg ervoor dat je een goede grip op de nek of schouders. Soms katten, uiteraard, zal proberen om eruit te komen van het bad. Als ze de voorkeur aan slechts twee van hun voeten in het water hebben, geconfronteerd met ze naar de achterkant van het bad en laat ze staan ​​op twee voeten.
 2. 2
  Week de kat uit de hals naar beneden, met een washandje. Gebruik een klein beetje shampoo en met het water, wassen van uw kat nek, lichaam, benen, buik en staart. Zorg ervoor dat u geen shampoo in hun ogen, neus, mond of oren.
 3. 3
  Grondig spoelen met het water in het bad, giet ze af en spoel het bad twee keer met water uit de emmer of warm water uit de kraan. Het is essentieel dat u alle zeep uit de vacht te verwijderen.

Drogen

 1. 1
  Deppen. Laat het water druppelen uit de kat terwijl zachtjes op zoveel water als je kunt uit de vacht voordat u uw kat wikkelen in de handdoek. Wrijf zachtjes met een handdoek. Toen de eerste handdoek te nat wordt om effectief te zijn, naar een andere droge handdoek. Niet stoppen totdat de kat is vochtig. Probeer het opwarmen van de handdoeken in de droger eerst, zoals veel katten vinden dit geruststellend.
 2. 2
  Nadrogen:
  • Kortharige katten kunnen nadrogen zich in de badkamer, zolang ze niet op de tocht. Zij zullen een warmtebron (kachel of warme lucht vent) en een droge handdoek om op te zitten waarderen.
  • Bij langharige katten, moet u een kam en meer handdoeken te gebruiken. Lange haren mat makkelijker als het nat is, dus je kunt wensen te kammen de vacht totdat het volledig droog is.

Vergeet niet de traktaties

 1. 1
  Beloon uw kat. Geef uw kat zijn / haar favoriete blikvoer, kattenkruid of traktaties, en hij / zij zal gaan beseffen dat er een goede kant aan wordt gebaad.

Alternate emmer techniek

 1. 1
  Gebruik een paar emmers voor gescheiden zwemmen stations, zelfs met katten die nog nooit zijn gebaad eerder. Hebben de emmers gevuld met warm water. Dompel de kat in en het gebruik van een washandje zorg ervoor dat de kat is helemaal nat, dan is zeep de kat naar beneden. Vervolgens, zet de kat in een andere bak te spoelen totdat zeep is verdwenen. Zorg ervoor dat voldoende warm water gebruiken en grondig drogen zoals hierboven beschreven. Deze techniek kan buiten worden gedaan als het weer warm en zonnig, en als zorg is genomen om de kat te kunnen ontsnappen in het midden-bad.

Alternate douche techniek

 1. 1
  Erkennen dat het nuttig kan zijn om uw kat te wassen in een douchecabine (als je er een met een deur, niet een gordijn). De kat is in wezen gevangen in de douche, zonder dat u hoeft te houden. Zorg ervoor dat de kat heeft een goede tractie (een kleine handdoek in de badkuip zal helpen als je geen rubberen mat) of krijgt u een paniekerige kat die waarschijnlijk zal de veiligheid in de hoogte trachten door te proberen om u te klimmen als een boom hebben.
 2. 2
  Koop een slang adapter voor uw badkamer wastafel (probeer een waterbed winkel) en een slang lang genoeg om meer dan reiken de douche deur en terug naar de douche vloer. Of krijgen een hand-held spuit douche en een Y-adapter aan te sluiten op uw gewone douchekop.
 3. 3
  Slang uw kat naar beneden, schuimen, slang naar beneden te spoelen, ga dan verder met het drogen. Gebruik een zachte stroom, om de vacht grondig te verzadigen zonder angstaanjagend de kat. Houd de waterdruk vrij laag, dus de kat is comfortabel. Sommige katten eigenlijk lijken de massage instellingen genieten bij de hand held douches, vooral op de achterkant van de nek en langs de nok van de rug.

Alternate droge shampoo optie

 1. 1
  Bestuif de kat met maïzena. Zachtjes huisdier de kat om de maïzena in zijn vacht grondig te wrijven. Laat de kat schoon zelf met zijn normale verzorging routine. Deze techniek is veel minder traumatisch dan het gebruik van water, en werkt vooral goed als de kat vette echter gebruiken voor niet-giftige vuil alleen. Gebruik deze techniek niet als de kat heeft gekregen in iets giftig!

Hoe om voorzichtig te wassen een kat

 1. 1
  In plaats van traumatiserende uw kat door hem / haar te gooien in een bad en schrikken uw kat uit zijn / haar verstand, zijn er andere zachtere technieken van het baden van uw kat.
 2. 2
  Een techniek om bad uw kat is een ondiep bad nemen, een paar centimeter hoog en vul het met water.

Hoe u uw kat wilt baden

 1. 1
  Vervolgens spelen met uw kat binnen zijn of haar bad met een string, of met een andere stuk speelgoed dat uw kat houdt. Als u met uw kat te spelen in het bad, dan is uw kat zal genieten van zwemmen en opnieuw wilt krijgen daar met je spelen.
 2. 2
  Maken het de plek waar je spelen met uw kat met een bepaald item (zoals een muis in een string of een soort van "kat baden" speelgoed). Dit zal uw kat inspireren om vooruit te kijken naar het baden, in plaats van het te vrezen.
 3. 3
  Een andere goede kat baden motivator is om uw kat een paar lekkere kat traktaties geven tijdens het bad.
 4. 4
  Probeer het toevoegen van enkele kattenkruid aan het badwater. Dit kan averechts werken, echter. De kattenkruid zal uw kat zeer speels te maken, maar het kan hen dwingen om je aan te vallen. Zie hoe uw kat reageert op kattenkruid voordat die hem / haar in het.

Tips

 • Hoe eerder u begint met het baden van uw kat, hoe makkelijker het zal zijn. Na verloop van tijd, zal de kat vertrouwd te groeien met de routine.
 • Als je meer tijd hebt, lopen een zeer ondiep warm bad (slechts een centimeter diep om te beginnen). Huisdier de kat, en geef het een traktatie als het voedsel georiënteerd. Doorgaan op deze diepte totdat de kat niet in paniek en probeer te ontsnappen. Dagelijks herhaald, totdat de kat deze als onderdeel van een routine, geleidelijk verhogen van de diepte tot het aanvaarden zich in 4-5 cm water. Als laatste stap, moet iemand anders gerust de kat terwijl je je hand gebruiken om zachtjes golven te maken in het water. Dit kan een week of maanden, afhankelijk van de kat te nemen, maar het is de volharding waard om te weten dat u veilig kunt zwemmen uw huisdier wanneer dat nodig is.
 • Sommige katten reageren beter wanneer u ze in een leeg bad en giet water over hen.
 • Cats 'natuurlijk lichaam temperaturen enkele graden boven een mens, dus wat lauw voelt voor jou zal onaangenaam koud om een ​​kat te voelen. Het kan minder ongemakkelijk zijn voor een kat als je het baden in vrij heet water en stoom tot de badkamer, zodat warme lucht circuleert. (Stel je voor als iemand plotseling gooide je in een lauwe zwembad. Of hoe het voelt wanneer u klaar bent met uw douche en de deur te openen, zodat de reguliere lucht binnen Voelt bevriezing tegen je natte huid, toch?)
 • Als je een kattenbak in dezelfde ruimte als u gaat baden de kat, verwijder het! Als een kat ontsnapt uit het bad kan een hemelsbreed maken naar de kattenbak en maak een enorme puinhoop.
 • Als al het andere faalt, neem uw kat naar een gerenommeerde, professionele huisdier groomer of een dierenarts voor het wassen. Zij hebben ervaring en bewezen technieken om de kat rustig te houden.
 • Reinig uw kat alsof het uw kostbare bezit.
 • Als u het geven van uw kat een vlo bad, nat het gebied rond haar nek eerste. Vlooien zal proberen te ontsnappen aan de droge gebieden van de kat, die kan een massale uittocht van vlooien op het hoofd en het gezicht betekenen terwijl u baden. Een natte nek zal hen af ​​te houden van het hoofd, en in contact met het water en vlooien shampoo.
 • Een andere methode is om uw kat en het badwater te plaatsen in een kleine plastic afwas bad (ongeveer 12x18 inch). Op deze manier kunt u gemakkelijker de controle van de kat. Het is moeilijker om te kunnen ontsnappen. Ik heb ontdekt dat nooit laten mijn kat ontsnappen op zijn eigen, en alleen laten gaan als ik klaar ben heeft geholpen het zijn rustig en coöperatief tijdens baden. Het helpt ook om bad tijd een snelle en zachte snelle> maken.
 • Plaats eenvoudig uw kat in een kleine kom? Tub. Om het voelt comfortabel, de voorbereiding vooraf, ermee spelen daar. Hierdoor kan het bad om snel en leuk
 • Gebruik warm water bij het afspoelen van uw kat en krassen op zijn / haar hoofd om het comfortabel voelen.
 • De YouTube-video "Hoe een kat wassen," hoewel oorspronkelijk bedoeld voor comedy, heeft veel goede tips in. (Let op:.. Het zegt om de kat te laten vallen wanneer je het in de kuip Doe dit niet als uw kat alleen boos zal worden)
 • U vindt het misschien nuttig, als je een kat die zeer wordt gehecht aan u en is niet krabben, maar is gewoon bang, om gewoon een douche nemen met uw dier. Draag een zware sweatshirt en laat de kat te zitten op je borst. De kat zal waarschijnlijk haar gezicht begraven in je nek en voel kalmeerde. Was en spoel uw kat als normaal.
 • Een oven rek kan worden gebruikt om de kat houvast te geven. Dit vermindert de kans dat u krassen en maakt de kat zich beter voelt.
 • Dappere zielen kunnen vinden het gemakkelijker om aan te trekken oude kleren en zitten in de kuip met de kat (hoe de kat houdt doorgaans worden gehouden) en het laten van iemand anders eigenlijk baden de kat.
 • Probeer niet om uw kat baden teveel in de winter, kan het een verkouden.
 • Door een badstof handdoek in de bodem van uw aanrecht, kan uw kat zich zeer veilig door zinken zijn / haar klauwen in iets dat stabiel blijft. Door lichte tot gemiddelde druk terug van de kat en met een kalmerende toon, veel van de angst wordt geëlimineerd.
 • Je kunt ook de kat een bubbelbad als je zou willen.
 • Uw kat heeft zijn eigen persoonlijkheid. Hoewel deze zijn allemaal goede suggesties, zich bewust zijn van de reacties van uw kat, en bereid zijn om tactiek aan te passen.

Waarschuwingen

 • Forceer nooit het hoofd van uw kat onder het water. Te wassen hun hoofd en het gezicht, gebruik een washandje.
 • Als je niet weet hoe goed het bezit van een kat door het nekvel, doe het dan niet. Uw kat kan stikken.
 • Heb shampoo niet op hun hoofd. Het zou in hun ogen krijgen.
 • Overmatig baden van uw kat zal leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor ziekten zoals verkoudheid.
 • Gebruik nooit een gootsteen die is vrijstaand. Uw kat kan springen en glijden en pijn zelf.
 • Als u uw kat objecten te veel om een ​​bad door sissend en proberen te ontsnappen, dan vergeet het bad. Gebruik een nat washandje plaats. Het verwijdert de buitenste vuil en reinigt goed. U kunt behandelde doeken vinden bij dierenwinkels dat geen water hoeft te worden gebruikt om de kat verzorgen. Ze hebben zelfs een aangename geur.
 • Kijk uit voor de kat klauwen als u besluit om uw kat in bad. Het dragen van een dikke, lange mouwen trui is een manier om te voorkomen dat je ernstig bekrast tijdens het baden van uw kat. Wees geduldig en zacht, het is natuurlijk voor katten om het water te bestrijden omdat het gewoon niet goed voelt.
 • Hoewel sommige katten kunnen het bad accepteren zonder grote klachten, kunnen ze nerveus of boos of te bang wanneer u probeert om ze te drogen. Wees voorzichtig tijdens deze laatste fase. Sloot de deur van de badkamer of de kat zal weglopen en scheur je huis.
 • Krijgen soap nooit in de ogen van uw kat. Als voorzorgsmaatregel, zet 1 tot 2 druppels eye smeermiddel in elk oog voordat bad. U kunt elke oogdruppels die worden aangeduid als niet-medicinale oculaire smeermiddel, vaak gebruikt voor droge ogen syndroom. Ze zijn verkrijgbaar als over the counter (OTC)-producten bij de meeste drogisterijen.
 • Katten absorberen chemicaliën door hun huid, dus ze moet wel erg goed afgespoeld. Spoel totdat u alleen helder water loopt uit de cat.
 • Zorg ervoor dat de buitentemperatuur is dan 70 graden Fahrenheit (20 ° C) en bij een lage luchtvochtigheid. Badend katten kan, en zal, contract longontsteking, omdat ze gemakkelijk om gekoeld. Houd een kat binnen in een warme familiekamer voor 12 uur na een bad als het weer niet zal meewerken.
 • Vermijd het gebruik van een föhn op een kortharige kat als het hen kan verbranden en / of leiden tot meer trauma. Kortharige katten kunnen zich baden droog.
 • Luister naar geluiden van ongeluk. Deze geluiden zijn sissen, het grommen, hijgend, niezen, huilen, en miauwen.
 • Zoals hierboven vermeld, wordt koud water uw kat shockeren.
 • Wees geduldig en nooit boos te krijgen als uw kat krabt je.
 • Alleen baden uw kat wanneer dat nodig is. Deze techniek is voor het geval uw huisdier is echt vies.
 • Gebruik geen vlooien shampoo voor honden op uw kat. Ze kunnen ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor uw kat zijn bevatten. Zorg ervoor dat u het etiket te lezen op alle producten, en zich ervan bewust dat sommige vlo producten samengesteld voor katten kan nog steeds leiden tot een reactie.
 • Terwijl u misschien geneigd om een ​​oplosmiddel te gebruiken om industriële vlekken zoals motor vet of kleefpapier ontbinden, doe het dan niet. Agressieve oplosmiddelen zijn slecht voor uw kat, zijn moeilijk om effectief toe te passen op een worstelende kat, en verdampen te snel om een ​​grondig werk te doen op de vlek. De plantaardige olie techniek werkt hiervoor zeer goed voor kleverig en vet-gebaseerde vlekken, en het heeft het voordeel dat het volkomen veilig.
 • Niet baden uw huisdier niet meer dan een keer per twee weken. Overmatig baden kunnen beschermende oliën uit zijn vacht te verwijderen, waardoor het lijkt saai, en het verminderen van de natuurlijke efficiëntie van de vacht tegen de elementen.
 • Zorg ervoor dat u speciaal samengestelde shampoo te gebruiken voor katten. Je haar is anders dan die van uw kat, en je shampoo zal alleen de huid van uw kat irriteren.
 • Als u meer dan een kat, is het misschien een goed idee om de andere katten lock-out van de badkamer / strandbad zijn, vooral als ze zijn mannetjes. Een yowling kat kan af en trekken een aanvallende reactie van anderen, resulterend in verwondingen aan u en de kat wordt gewassen, evenals het maken van een ongemakkelijke situatie nog meer traumatisch.
 • Evenzo zeepwater niet te krijgen in de oren van uw kat. Om het risico van het creëren van een oorontsteking (otitis extern) te minimaliseren, zet een katoenen bal-een kleine prop van zacht materiaal dat wordt gebruikt om te stoppen met een wond of een opening in elk oor. Vergeet niet om ze uit te schakelen aan het einde van het bad. Het katoen kan ook verminderen het lawaai en maak uw werk gemakkelijker. Op zijn minst uw kat kan worden in beslag genomen door de katoen in zijn oren en afgeleid te blijven. Als de oren van uw kat zijn bijzonder smerig, veeg de binnenkant met een warm, vochtig washandje zonder zeep. Oren Cat's bevatten beschermende wassen en oliën die niet mogen worden verwijderd.

Dingen die je nodig hebt

 • Shampoo
 • Conditioner (optioneel)
 • 2 handdoeken
 • Borstel / kam
 • Uw kat
 • Een bad
 • Warm water (niet lauw, maar bijna warm!)
 • Een trui, een shirt met lange mouwen of lange mouwen handschoenen
 • 2 of meer personen
 • Traktaties (optioneel)
 • Een stuk speelgoed (optioneel)
 • Een rustige kamer met de deur dicht