Wkinl

Hoe te kweken en te verzorgen platies

Platies zijn prachtige beginner vissen. Ze zijn levend-dragers en zijn zeer winterhard. Platies komen in een grote verscheidenheid van kleuren die animeren elk gezelschapsaquarium.

Stappen

Hoe te kweken en te verzorgen platies. Als u het opzetten van een nieuwe tank, krijgen een filter, een kachel en een aantal stenen.
Hoe te kweken en te verzorgen platies. Als u het opzetten van een nieuwe tank, krijgen een filter, een kachel en een aantal stenen.

Het opzetten van uw tank

 1. 1
  Als u het opzetten van een nieuwe tank, krijgen een filter, een kachel en een aantal stenen.
 2. 2
  Bepalen hoeveel platies je wilt of kunt in je tank past zonder overbevolking van de tank. De algemene regel is 1 centimeter vis per liter water van de tank. Grootte van je tank gebaseerd op de volwassen grootte van de vis, niet hun huidige grootte. Platies krijgen tot 2 centimeter lang als volwassenen.
 3. 3
  Meer informatie over het fietsen. Je moet wel een.

Het krijgen van uw platies

 1. 1
  Krijgen goede voeding en zorg ervoor dat je geen agressieve vissen zet in met uw platies.
 2. 2
  Voeg een of twee vissen te beginnen. Deze kunnen platies of andere vis. Wacht enkele weken tussen kleine batches van vis totdat uw tank volledig gevuld is.
 3. 3
  Selecteer de grote, kleurrijke platies want dit is een teken dat ze gezond zijn.
 4. 4
  Als u wilt bakken (baby vis), krijgen 2 tot 3 vrouwtjes voor iedere man. Dit vermindert agressie bij mannen en stress bij vrouwen.
 5. 5
  Als u niet wilt bakken, krijgt maar een geslacht. Wees voorzichtig, kan al-vrouwtjes al zwanger zijn wanneer je ze koopt.
 6. 6
  Zodra je de vis naar huis hebben gebracht, plaatst u de ongeopende zak in de tank gedurende 15 minuten om hen te laten wennen aan de temperatuur zet dan de vis in de tank met behulp van een net. Probeer de dierenwinkel's water niet mengen met de jouwe, is het meest waarschijnlijk zal ziektes bevatten.

Het verzorgen van uw nieuwe vissen

 1. 1
  Voeden een keer per dag kleine hoeveelheden.
 2. 2
  Wijzigen 25% van uw water minstens een keer per week en DO de filters volgens de instructies op de verpakking NIET veranderen. Hoewel de filterpakket zegt om het te veranderen, als u uw filter pad je tank fietst weer veranderen, het doden van een aantal van uw vissen Change filter koolstof eenmaal per maand.
 3. 3
  Als je het water is troebel, wijzigen 20% van uw water vaker, zelfs een keer per dag, totdat het ruimt de tank

Fokkerij platies en zorg voor bak

 1. 1
  Als je 2 of 3 vrouwtjes voor iedere man, zijn de kansen, zullen de vrouwtjes zwanger te raken. Er is geen manier om de paring te veroorzaken, maar je kunt zien of ze zwanger zijn wanneer ze worden steeds dikker.
 2. 2
  Houd in gedachten dat het duurt ongeveer 4-5 weken voor de vissen om live baby's te hebben.
 3. 3
  Kijk om te zien of u vindt dat een vrouwtje is heel dicht bij het ​​hebben van baby's. Als dat zo is kun je haar in een plastic fokker of net dat de baby (jongen) zal scheiden van de rest van de vis. Zodra ze het leven heeft gegeven om ze allemaal, kan dit 20-50 + baby's, verwijder de moeder.
 4. 4
  Zorgvuldig vervoeren bak naar een 5 liter, cellenbeton tank met een bel-filter. Zorg ervoor dat het een power filter niet omdat bak krijgt opgezogen.
 5. 5
  Voed de bak. U kunt hen fijn gemalen vissen voedsel of speciale bak eten 3-4 keer per dag. Levend voedsel is het beste (vers uitgekomen Artemia-naupliën) zal zorgen voor een goede kwaliteit vis en heldere kleuren.
 6. 6
  Als ze groot genoeg zijn om regelmatig voedsel te eten, kunt u ze in uw belangrijkste tank, nogmaals vermijden overbevolking. Platies die 1/2 of 3/4 inch lang zijn groot genoeg te plaatsen met volwassenen.

Tips

 • U kunt het geslacht van de vis te vertellen door te kijken naar de fin tussen hun buik en hun staartvin. Mannetjes hebben een gonopodium, een gewijzigde vin die is dun en puntig. Als de vin driehoekige is een vrouwelijk.
 • Kijk voor vissen met meer levendige oogkleuren omdat over het algemeen de meer levendige kleur van het oog op een vis de healthyer is.
 • De meeste huisdier-winkels post op de tank als de vis zijn agressief, semi-agressieve, of de gemeenschap vis. Doe altijd je eigen onderzoek voordat het mengen soorten, hoewel; winkels zijn bekend om fouten te maken.
 • Wanneer u water toe te voegen aan je tank, zorg ervoor dat je het dechlorinate.
 • Dwerg Platys zijn altijd een goed alternatief als je een kleinere tank, als je een paar meer vis, of gewoon kleinere vissen.

Waarschuwingen

 • Plastic fokkers kunnen complicaties veroorzaken bij de geboorte en met de circulatie van het water. Kijk voor een netto fokker of een plastic met ventilatie.
 • Vissen nemen de tijd en geld. Een verbintenis om de zorg voor uw vissen, net als elk ander dier zou doen.

Dingen die je nodig hebt

Voor platies

 • 5 + liter tank, afhankelijk van hoeveel vissen je wilt
 • Tropische vissen voedsel (vlokken, korrels, rode muggenlarven, artemia, mosquito lavae, komkommer, aardappel, enz...)
 • Waterfilter op maat van de tank tegemoet
 • Verwarmer
 • Beluchter
 • Tank grind of zand, decor, en planten (nep en / of echt)
 • Een plaatselijke viswinkel

Voor bak (als je wilt fokken)

 • 5 liter tank
 • Beluchter
 • Tank grind, inrichting en / of planten (reële en / of nep)
 • Speciale bak eten, facultatief maar geadviseerd
 • Plastic of net kweker, optionele