Wkinl

Hoe te krijgen en onderhouden van een gezond gazon

Een mooi gazon is makkelijker om te hebben en te onderhouden dan de professionele gazon-zorg mensen willen dat je denkt. Helaas, is hun manier van handhaving gazons gedicteerd door de meststof makers en niet door gras knowhow of wetenschap.

Stappen

Hoe te krijgen en onderhouden van een gezond gazon. Stop bemesten van uw gazon herhaaldelijk.
Hoe te krijgen en onderhouden van een gezond gazon. Stop bemesten van uw gazon herhaaldelijk.
 1. 1
  Stop bemesten van uw gazon herhaaldelijk. Veel meststof stimuleert de snelle groei van het gras, waardoor het gras planten kwetsbaarder voor ziekten en insecten. Eenmaal in de val is best. Details hieronder.
 2. 2
  Gaan maaien op de hoogste instelling op uw maaier - waarschijnlijk 3 1/2 tot 4 centimeter. Taller gras is gezonder gras. Het tinten uit onkruidzaden, voorkomen dat ze kiemen. Het houdt de bodem koeler, houden het langer vochtig en het stimuleren van de verspreiding van de bodem microben. (Je wilt veel bodemmicroben omdat ze voedingsstoffen uit de bodem te zetten in een vorm die planten kunnen gebruiken.) Dit alles stimuleert gras te verspreiden in kale plekken. En het bevordert diepere wortel penetratie, dat is het geheim van de resistentie tegen droogte.
 3. 3
  Breng nooit pesticiden, insecticiden of fungiciden. Die doden levende dingen (die goede microben plus regenwormen die van nature beluchten bodem) die uw grond rijker te houden. Als u zich aan de andere stappen in dit plan, zal u niet de moordenaar chemicaliën nodig. Gezonde gras (met veel bladoppervlak, trage groei en koeler, diepere wortels) is taaier en minder kans op bezwijken aan ziekte of insectenvraat.
 4. 4
  Gras hoeft niet te worden bewaterd tijdens lange droge periodes. Bladeren kan bruin gaan, maar het hart van de plant onder de grond kunnen leven en slapende blijven voor maanden. Maar als je wilt om het gazon groene lange, water diep maar zelden houden de hele zomer. Beter om de sprinkler voor een uur draaien eens per week of twee dan voor 10 minuten per dag. Denk aan het op deze manier: Je wilt altijd te moedigen wortels tot diep groeien. Als de grond droog is onder de wortels, zullen ze niet naar beneden gaan. En de diepere vocht zich naar boven lont als bodem uitdroogt van boven.
 5. 5
  Bemesten een keer per jaar in de herfst, oktober in noordelijke breedtegraden, november medio breedtegraden. Gebruik GEEN hoge stikstofmeststof. De meeste landelijk geadverteerd gazonmeststoffen hebben enorme hoeveelheden stikstof die maken een gazon groeien zeer snel... en zwak. Uw gazon zal groen tot snel, maar des te meer kwetsbaar voor droogte en ziektes.
 6. 6
  Waarom bemesten in de herfst wanneer het gras vertraagt ​​de groei en op het punt om te stoppen voor de winter? Nogmaals, het is vanwege de wortels. Wanneer de lucht koud is, grassprieten vertragen en stoppen met groeien, maar de bodem blijft warm genoeg voor wortelgroei veel langer. Bouwen die wortels in de herfst, en ze zullen er zijn om een ​​gezond, groen gazon komende lente en zomer te ondersteunen.
 7. 7
  Bij het ​​winkelen voor kunstmest, op zoek naar de drie nummers die het percentage van de drie belangrijkste ingrediënten vertellen: stikstof, fosfor en kalium. De drie worden steeds in die volgorde. Dus als de zak zegt 10-6-4, betekent het materiaal binnen is 10 procent stikstof, fosfor 6 procent en 4 procent kalium. Het hoogste percentage stikstof u ooit toepassing is 10 procent, vooral in de herfst. De overige cijfers zijn minder kritisch omdat de meeste bodems al enige van elk. Alleen stikstof wordt snel uitgeput door groeiende planten.
 8. 8
  De beste meststoffen voor een onderhoudsarm gazon zijn de zogenaamde organische vorm. Dat komt omdat de chemicaliën in hen langzaam af te breken en sijpelen in de bodem. En omdat ze laag in de chemische zouten die moeilijk op bodemmicroben. Omdat chemische zouten zijn goedkoop, ze zijn gemeenschappelijke ingrediënten in de goedkopere niet-organische meststoffen. Weersta de verleiding om ze te kopen. Waarschijnlijk de beste bekende merk van biologische gazon meststof is Ringer's (10-2-6), maar het is vrij prijzig. Bijna net zo goed is Milorganite (6-2-0), meestal de helft van de prijs van Ringer's. Instructies voor het aanbrengen van deze zijn op de zak.
 9. 9
  Een laatste ding: In de Europese Oosten en Midden-Westen, is het meestal noodzakelijk om kalk toe te voegen aan de bodem om zure regen tegen te gaan. Een lichte besprenkeling een keer per jaar moet het werk voor de meeste gazons doen. Elk moment van het jaar is prima voor kalken.

Tips

 • Scherp je messen vaak, zeg na elke 10 uur maaien. Botte messen laten versnipperd eindigt op de staande gras, wat leidt tot een beetje bruin worden.
 • Maai als het gras droog is en gebruik nooit een grasvanger. Grasresten, verspreid over het gazon als u maait, om te zetten in een uitstekende compost, die door deze microben die je hebt mogen leven door geen gebruik pesticiden gebroken.
 • Pellets lime kosten meer, maar is enorm makkelijker toe te passen.
 • In plaats van harken bladeren in de herfst, overreden ze met de grasmaaier. Net als het maaisel, zullen ze naar beneden ziften om de bodem en om te zetten in compost.
 • Gebruik een push-type strooier om kunstmest en kalk toe te passen en stel de opening volgens de instructies op de zak.
 • Een mulchmaaier beste werkt. Door niet te ventileren maaisel op de kant, maar houden ze onder het maaidek, de grassprieten zijn gehakt fijner totdat ze te vangen in de staande bladen en verdwijnen.
 • Rake uw dood gras niet met een shovel of lager uw maaimessenknop het zal snijden je wortels en je zal worden gekwetst.