Wkinl

Hoe te basilicum groeien


Basil heeft vele variëteiten. Het is gemakkelijk te kweken, en transformeert gewone maaltijden in culinaire schatten! Verse basilicum smaakt niet alleen beter dan gedroogd, het eigenlijk smaakt anders, bijna alsof het niet hetzelfde kruid. Basilicum ruikt zo lekker, en heeft zo'n aantrekkelijke bloemen voor een kruid, dat het ook is gegroeid in bloementuinen als decoratie. De bloemen zijn ook eetbaar, maar als de plant is toegestaan ​​om regelmatig bloeien zijn smaak afneemt.

Stappen

Hoe te basilicum groeien. Kies het soort basilicum u wilt groeien.
Hoe te basilicum groeien. Kies het soort basilicum u wilt groeien.
 1. 1
  Kies het soort basilicum u wilt groeien. Kaneel basilicum doet echt ruikt de zoete specerijen, het heeft ook buitengewoon mooie en geurige bloemen. Citroenbasilicum bevat in feite citral, een aromatische verbinding gevonden in citrusvruchten, en ruikt erg lemony. Paarse basilicum vaak gekweekt voor decoratie, en zijn geur en bloemen. Er zijn vaste plant basilicum die ieder jaar terug komen, zoals African Blue Basil (die mooie blauwe aderen heeft op haar bladeren) en Thaise basilicum, terwijl de meeste andere rassen zijn eenjarige planten, die je zult moeten planten jaar na jaar. Globe en Griekse basilicum zijn veel moeilijker om te groeien, maar vormen mooie kleine struiken die blijven goed bevatte.
 2. 2
  Start zaad binnen vier tot zes weken voor de laatste vorst. Vul flats met gelijke delen perliet, vermiculiet en turf. Druk lichtjes bodem om luchtbellen te elimineren. Temperen bodem. Drop 1-2 zaden in elke container. Bedek licht met grond. Bedek containers met duidelijke plastic keuken wrap en laat in een zonnig raam. Verwijder de plastic folie als de planten ontstaan. Water licht tweemaal daags.
 3. 3
  Zodra twee sets van de bladeren hebben gevormd, kunnen basilicum worden geplant in de tuin of permanente containers. Basil is niet zo verdraagt ​​niet uitplanten te vroeg. Het beste is om basilicum ergens zetten waar het zal een groot deel van de zon te krijgen. Te planten in de tuin, knijp uit de onderste twee bladeren. Draai container ondersteboven en knijp container totdat fabriek valt uit in je holle hand. Bury wortels en stammen om gewoon te dekken plek waar de bladeren waren afgeknepen. Pat neer grond rond de plant om luchtbellen te elimineren.
 4. 4
  Oogsten en snoeien. Als de plant volwassen wordt, knijp uit de top twee paar blaadjes eens een steel van een redelijke hoogte bereikt. Als je goed kijkt, aan de basis van elk blad zijn twee piepkleine blaadjes die naar buiten zal groeien als de stengel groeit tussen hen wordt afgesneden. Gesneden dicht bij die kleine blaadjes, maar zorg ervoor dat ze niet beschadigen.
 5. 5
  Als je ziet bloemknoppen, knijp ze en twee paar bladeren onder hen af. Bloeien account hormonale veranderingen die drastisch vermindert de smaak van de bladeren, alsmede het verminderen van de hoeveelheid bladeren die groeit. Dit heet "builen" en is meer waarschijnlijk gebeuren als er extra zon. U zult merken dat als je de bloemen, de plant slungelige zal worden en de bladeren zal niet zo volledig of lekker.

Tips

 • Bij direct zaaien in de tuin, zorg ervoor dat het zeer oppervlak van de grond vochtig te houden. Normale regels tegen over-water zeg laat het grondoppervlak droog, maar kijk voor de diepte van de droogte. Zaden en zaailingen die niet hebben diepe wortels kunnen last hebben van zelfs een paar uur van de droge grond.
 • Waterplanten licht, twee keer per dag met warm water tot goed ingeburgerd.
 • Als zaailing stengels lijken lang en dun, zijn ze waarschijnlijk niet genoeg licht.
 • Bij inter geplant, wordt basilicum gezegd dat de smaak van tomaten en paprika's, evenals afweren hoorn wormen en bladluizen te verbeteren.
 • Basilicum kan worden geproduceerd uit zaad rechtstreeks in de tuin. Omdat je niet zo veel van een hoofd moeten beginnen op deze manier, misschien kies je een van de sneller groeiende rassen, zoals Lemon Basil. Aan de andere kant, alle variëteiten van basilicum groeien snel genoeg om productief te worden, maar ze zullen niet de voorsprong.

Waarschuwingen

 • Wanneer water, voorkomen dat je de bladeren nat, tenzij je doet bladbemesting, als de bladeren kunnen spotten.
 • Vergeet niet deze kans om een ​​van de vele verbazingwekkende variëteiten die misschien wel leukste of nuttig voor u kiezen
 • Bij het verplaatsen van planten van binnen naar de tuin, zorg ervoor dat je geleidelijk de basilicum blootstellen aan weersinvloeden te transplantatie schok te voorkomen.

Verwante google's