Wkinl

Hoe te kruidentuinen kweken uit zaad

Groeit een kruidentuin uit zaad is een zeer lonende onderneming en een leuke winter activiteit. In het algemeen, kruiden tolereren slechte groeiomstandigheden en nog steeds je belonen met aromatische bladeren en bloemen.

Stappen

Hoe te kruidentuinen kweken uit zaad. Week de zaden in water voor een paar uur, of zelfs 's nachts, voor het planten hen.
Hoe te kruidentuinen kweken uit zaad. Week de zaden in water voor een paar uur, of zelfs 's nachts, voor het planten hen.
 1. 1
  Week de zaden in water voor een paar uur, of zelfs 's nachts, voor het planten hen.
 2. 2
  Monteer de bodem en containers voor het kweken van de zaden in. Poke gaten in de bodem van uw containers voor afvoer. Vul containers vol met een grondmengsel. Pat beneden de bodem om zeker te zijn dat er geen luchtzakken of uw zaad zou recht naar de bodem.
 3. 3
  Zaai het kruid zaden 1-3 maal dieper dan de grootte van het zaad. Zeer kleine zaadjes hebben uitsluitend in de bodem worden gedrukt. Water de zaadjes en bedek de containers met plastic keuken wrap. Hierdoor wordt de grond warm en elimineren de noodzaak om water totdat de zaailingen ontstaan. Plaats flats in een warme, zonnige omgeving. Totdat de zaden ontstaan, houdt de bodem vochtig.
 4. 4
  Verwijder de plastic zodra de zaailingen ontstaan. Als u van plan bent om uw zaailingen over te dragen aan de tuin, wachten tot ten minste twee sets van de bladeren naar voren zijn gekomen. Zodra het warm genoeg is, start waardoor ze buiten een paar uur per dag. Dit zal "verharden ze af" en krijgen ze klaar voor het zwaardere buitenomstandigheden. Waterput.
 5. 5
  Transplantatie de planten door knijpen van de onderste set van bladeren. Graaf een gat diep genoeg om de plant net boven het punt waar je geknepen de bladeren te houden. Deze leaf nodes zullen wortels groeien. Draai voorzichtig de pot ondersteboven en laat de plant uit te vallen in uw hand. Laat de plant niet te trekken door de stengel of bladeren. Plaats de plant in het gat en pat grond rond de plant. Water eenmaal per dag voor een week en twee keer per week daarna. Wanneer de planten beginnen te bossige krijgen, voeg mulch om hen heen om onkruid te ontmoedigen.
 6. 6
  Afgewerkt.

Tips

 • Supplement lage zonlicht met TL-verlichting. Dure "kweeklampen" kunnen worden gekocht uit de tuin van catalogi, maar een tl-huis lamp zal werken.
 • Gebruik gelijke delen perliet, vermiculiet, en kokos compost voor de bodem. Vermijd veenmos, dat is een milieuvriendelijk duurzaam product. Deze kunnen worden gekocht bij een lokaal tuincentrum of korting keten.
 • Zodra de zaailingen ontstaan, water hen een keer per dag.
 • Bodem water zaailingen te voorkomen demping af door het plaatsen van de planten in een pan met water.
 • Als u ervoor zorgen dat u groeien biologische kruiden, kunt u ze gebruiken in uw keuken.
 • Jiffy Mix-kan worden gebruikt om zaden te starten.

Waarschuwingen

 • Teveel water zaailingen kunnen veroorzaken demping af. Demping off is een schimmelziekte die ervoor zorgt dat de stelen af ​​te breken en de planten om te sterven. Laat de bodem drogen enkele uren per dag.