Wkinl

Hoe om te gaan met de zwarte vlek blad ziekte


Dit blad ziekte tast planten het hele jaar door, maar komt het meest voor tijdens de droge maanden. Indien onbehandeld, zwarte vlek verspreidt zich snel en verzwakt planten ernstig. Het is belangrijk om te beseffen dat Black Spot is een bodemgebonden schimmels, en is aanwezig op alle tijden. Juiste zorg en cultuur kan sterk verminderen van de gevallen van deze ziekte.

Stappen

Hoe om te gaan met de zwarte vlek blad ziekte. Identificeer de ziekte.
Hoe om te gaan met de zwarte vlek blad ziekte. Identificeer de ziekte.
 1. 1
  Identificeer de ziekte. De symptomen van zwarte vlek zijn kleine, ronde, zwarte vlekken, variërend van 1 mm tot 1 cm aan de bovenzijde van het blad. De schimmel is zelfs onder het oppervlak van het blad.
  • Het weefsel rond de vlekken wordt geel en de bladeren vallen voortijdig.
 2. 2
  Uitvoeren van culturele controle. Zodra u tekenen van zwarte vlek, verwijder de geïnfecteerde bladeren met de snoeischaar, snoeiers of met de hand.
  • Verzamel alle vuil uit rond de basis van de plant. Branden de bladeren en vuil, of gooi ze meteen. Nooit geïnfecteerde bladeren of vuil in de composthoop, want dit zal de ziekte zich verspreiden. Doe dit gedurende het hele jaar, treedt op wanneer zwarte vlek.
 3. 3
  Gebruik chemische controles. Sommige tuinders gebruiken spray om zwarte vlek te controleren. Voor de beste resultaten moet dit alleen worden toegepast nadat culturele controles zijn geprobeerd, misschien wanneer de optie van het verwijderen van alle zieke bladeren je plant kaal zou verlaten.
 4. 4
  De schimmel bevindt onder het oppervlak van het blad, en daar-door moeilijk met een oppervlak sproeipatroonsprinklers, systemische fungiciden zijn veel beter in het beheersen van de schimmel. Volg altijd de instructies op het etiket. Behandel de plant ofwel vroeg op de dag, nadat de dauw is opgedroogd uit de bladeren, of te laat, zolang het wordt tijd om te drogen voordat u de avond te hebben.
 5. 5
  Oefenen preventie. Sproeien kan verspreiding te minimaliseren, maar het zal niet zwarte vlek helemaal stoppen. Hoe gezonder de plant, hoe minder waarschijnlijk het is om de ziekte te vangen. Culturele behoeften van de planten moet worden voldaan, planten waar ze zon, en ze krijgen ook wat lucht zal enorm helpen, Gebruik de juiste water praktijken, water de wortels en niet de bladeren, mulchen de bedden helpt splash terug voorkomen van de bodem te de bladeren en strijdig herinfectie minimaliseren. Als je een sprinklerinstallatie te gebruiken om het gazon water geven, zorg ervoor dat de planten niet worden gespoten op de bladeren, of dat ze de tijd om te drogen voor de avond zal hebben.

Tips

 • als bladeren op de grond vallen, pak ze op en breng ze naar de prullenbak kan, anders kun je vragen om later problemen.
 • Te houden de planten water goed, bij de wortel, niet de bladeren.
 • het schoon te houden, als je een geïnfecteerde plant met een paar snoeiers snoeien, hetzij steriliseren de snoeiers met bleekmiddel en water, een in de handel verkrijgbaar sterilisator veilig voor planten, of vlam het gereedschap om de ziekte ziekteverwekker doden voordat je een gezonde plant snoeien.
 • Gebruik geen hoge stikstofmeststof om de planten te voeden als dit veroorzaakt een snelle groei die meestal zwak en vatbaar voor ziekten en plagen. (30-10-10)
 • occasionele bladbemestingsprogramma is ok, gebruik gebalanceerde hoge middelste getal meststof om bloemen te bevorderen, zoals 20-20-20 of 15-30-15, zorg ervoor dat planten droog zijn voor de nacht valt.
 • Gebruik systemische fungiciden om de Fungus behandelen, het gebruik van een bestrijdingsmiddel / fungicide combo wordt niet aanbevolen, tenzij u ongedierteproblemen ook.

Dingen die je nodig hebt

 • Snoeischaar
 • snoeischaar
 • fungicide spray, verkrijgbaar bij tuincentra (optioneel)