Wkinl

Hoe de verspreiding van bamboe beheersen

Bamboe is mooi. En je kunt vele variëteiten van bamboe toe te voegen aan uw tuin zonder angst voor het overnemen als u enkele eenvoudige stappen het bevatte te houden.

Stappen

Hoe de verspreiding van bamboe beheersen. Als je niet probeert om een bestaande installatie te controleren, de beste plaats om te beginnen is bij het ​​kiezen van een soort die compatibel is met uw tuinieren stijl.
Hoe de verspreiding van bamboe beheersen. Als je niet probeert om een bestaande installatie te controleren, de beste plaats om te beginnen is bij het ​​kiezen van een soort die compatibel is met uw tuinieren stijl.
 1. 1
  Als je niet probeert om een bestaande installatie te controleren, de beste plaats om te beginnen is bij het ​​kiezen van een soort die compatibel is met uw tuinieren stijl. Bamboe is een groot grasveld. En net als zijn kleinere neven, zijn er een aantal rassen die gemakkelijk verspreid en anderen die netjes klonten vormen. Als u al een spreiding verscheidenheid van bamboe, of als u liever de stijl en het uiterlijk van het verspreiden van aard, gaat u naar stap 2!
 2. 2
  Sommigen zullen beweren dat de beste manier om bamboe te controleren is om de scheuten te eten... De meeste bamboescheuten zijn eetbaar rauw, en alle van hen zijn eetbaar gekookt. Dit is eigenlijk zeer effectief, maar vereist zorgvuldige oogsten per jaar. De wortelstokken blijven zitten na shoot oogst zal zetten meer scheuten het volgende jaar.
 3. 3
  Als deze optie beschikbaar is, gebruik maken van natuurlijke barrières. Terwijl bamboe naast een stroom zal toenemen, zal het niet kruisen. Bamboe groeit niet in een gebied dat is ofwel kurkdroog of volledig verzadigd water voor meer dan drie maanden van het jaar.
 4. 4
  Nogmaals, als de optie beschikbaar bamboe kan gemakkelijk worden gecontroleerd door het planten waar een gazon omringt het aan alle kanten bij 6 meter (20 ft.) Of meer. Maai het gazon zoals gebruikelijk tijdens het jachtseizoen, en de zachte scheuten zullen worden gedood voordat ze aan de slag.
 5. 5
  Als natuurlijke barrières of een groot grasveld zijn geen opties voor u, moet u rekening houden met actieve methodes van controle. Een van de makkelijkste van deze is om voorwaarden te maken zeer goed waar de bamboe is, en zeer slecht waar je niet wilt dat het is. Bijvoorbeeld, geef uw bamboe water, organisch materiaal zoals compost, en een paar centimeter van mulch waar u het wilt zijn. Achterhouden water en voedingsstoffen in de gebieden waar je het niet wilt. Dit is alleen betrouwbaar in combinatie met de volgende stap.
 6. 6
  Te verbeteren op stap 5 hierboven, graven een 12-inch diepe sleuf rondom de bamboe. Bamboe verspreidt door het verzenden wortelstokken uit de fabriek in de buurt van het oppervlak. Deze wortelstokken zullen in je loopgraaf te schieten, waar u ze gemakkelijk kunt herkennen. Controleer voor deze wortelstokken of twee keer per jaar, en sneed alle die je kunt vinden. Hoewel andere wortelstok is het volgende jaar kan vervangen, zal een wortelstok die wordt afgesneden niet blijven groeien in die richting.
 7. 7
  De bovenstaande methoden zijn zeer succesvol, maar niet perfect. Af en toe een wortelstok zal stiekem onder je geul bijvoorbeeld, waarbij u het opgraven om verspreiding te voorkomen. Als je echt wilt een lange termijn oplossing met weinig onderhoud, wilt u misschien een bamboe wortelstok barrière te installeren. Hoewel dit de moeilijkste optie, is de meest effectieve manier om agressieve bamboe controleren. Zie de gerelateerde Google artikel, "Hoe kan ik een Bamboo wortelstok Barrier Install".

Tips

 • Correcte installatie van een wortelstok barrière is cruciaal voor het succes ervan. Neem de tijd, lees de Google op deze evenals de instructies van de fabrikant, en zorg ervoor dat het goed te doen.
 • Als je een shoot buiten uw bamboe gebied te zien, het is als een vlag te wijzen op de locatie van de wortelstok. Breek uit een tuin vork en een aantal klippers, verwijder de wortelstok, en uw bamboe zal eens te meer worden opgenomen.

Waarschuwingen

 • Een 12 inch diepe sleuf kan een struikelgevaar te zijn. Gebruik alleen de geul methode als het veilig kan worden gedaan.
 • Als het klimaat omstandigheden gunstig zijn, kunnen sommige variëteiten van bamboe zijn zeer agressief. Zelfs met de beste methoden, is er een kans dat een wortelstok zal krijgen. Als je echt cant risico dat, dan stok met het klonteren rassen.