Wkinl

Hoe om koorts te verlagen in een peuter

Een koorts is uw lichaam de natuurlijke reactie op infectie. Instrueert hij het lichaam om meer witte bloedcellen en antilichamen produceren om de infectie te bestrijden. Sommige onderzoekers geloven dat het belangrijk is om de koorts te zijn beloop. Maar koorts bij een peuter kan heel verontrustend. Als ouder of verzorger, u wilt er zeker van uw peuter is comfortabel en dit kan gedaan worden door te helpen om de koorts van het kind te verminderen. Het is altijd een goed idee om uw kind arts te raadplegen als u zich zorgen maakt. In de tussentijd, hier zijn een paar suggesties om koorts te verlagen in een peuter.

Stappen

Hoe om koorts te verlagen in een peuter. Neem de temperatuur van uw peuter.
Hoe om koorts te verlagen in een peuter. Neem de temperatuur van uw peuter.
 1. 1
  Neem de temperatuur van uw peuter. De meest effectieve en minst opdringerige manier is door een glazen thermometer onder oksel het kind gedurende 3 minuten. Digitale thermometers zijn sneller, maar niet zo nauwkeurig.
 2. 2
  Beoordeel de ernst van de koorts.
  • Temperatuur 97-99 ° F (36-37,2 C) worden beschouwd als normaal in peuters.
  • Temperaturen 99-100,9 graden F (37,3-38,3 C) worden beschouwd als low-grade koorts en moeten worden bekeken, maar niet behandeld, tenzij de peuter is het hebben van andere symptomen.
  • Temperaturen 101-103,5 graden F (38,4-39,7 C) worden beschouwd als gemeenschappelijke koorts in de meeste peuters en kan thuis worden behandeld als het kind is ongemakkelijk. Als de peuter koorts heeft deze hoge en geen andere symptomen, zoals een hoest of koud, contact opnemen met uw arts meteen.
  • Koortsen van 104 of hoger kunnen ernstig zijn, vooral wanneer vergezeld van lethargie, extreme prikkelbaarheid, stijve nek, bleekheid, paarse vlekken, ademhalingsproblemen en / of braken. Als uw kind een van deze, onmiddellijk een arts raadplegen.
 3. 3
  Kiezen welke methode van koorts vermindering is voor uw kind.
  • Niet overdress uw kind. Een enkele, lichte laag van kleding zorgt voor een goede koeling. Als het kind een chill, zou je een lichte plaat toe te voegen.
  • Dien de juiste hoeveelheid Ibuprofen of Acetaminophen. Zorg ervoor dat u het label voor het juiste bedrag te controleren. Dit wordt typisch bepaald door de leeftijd en het gewicht van het kind. Het wordt aanbevolen dat u afwisselend ibuprofen en paracetamol om de 4 uur als nodig is om het kind te voorkomen dat het ontvangen te veel van 1 medicijn. Als uw kind is het nemen van voorgeschreven medicijnen, neem dan contact op met zijn of haar arts voordat u een over-the-counter koorts verloopstukken voor peuters.
  • Als uw peuter is braken en niet in staat om te houden van de medicijnen, kunt u overwegen gebruik van Paracetamol zetpillen. Controleer het label voor een juiste dosering.
  • Als u wilt, kan een lauwe spons bad helpen verminderen koorts snel. Plaats het kind in een paar centimeter van het water en het gebruik van een washandje om het kind de armen, benen en buik temperen. De verdamping van het water moet helpen afkoelen van het kind.
 4. 4
  Houd het kind gehydrateerd. Bieden duidelijke, niet-koolzuurhoudende vloeistoffen zonder cafeïne. Sap, electrolytenvervanging drankjes en heldere bouillon zijn allemaal goede keuzes. Gewoon water is niet aan te raden omdat het niet de juiste elektrolyten en glucose nodig om goed te hydrateren een koortsige kind bevatten.
 5. 5
  Kijk het kind nauw om ervoor te zorgen dat er geen nadelige effecten van de behandelingen die u hebt toegediend.

Waarschuwingen

 • Geef nooit aspirine aan kinderen onder de leeftijd van 12. Het is aangesloten Reye syndroom, een aandoening die ernstige leverschade veroorzaken.
 • Probeer niet om de koorts van een peuter te verminderen met alcohol. Dit kan het kind te snel afkoelen en eigenlijk zijn of haar temperatuur te verhogen.
 • Het is niet aan te raden dat u over-the-counter hoest en verkoudheid medicijnen voor peuters gebruiken, zelfs als ze koorts verloopstukken bevatten.