Wkinl

Hoe maak je wodka maken

Wodka is een neutrale geest dat is zonder onderscheidend vermogen, geur, smaak of kleur. Deze eigenschappen worden ontwikkeld tijdens het destillatieproces of behandelen ruw gedistilleerde met actieve koolstof of andere materialen. Fijn gedistilleerd wodka kan verder worden gezuiverd en verfijnd door behandeling met geactiveerde koolstof en andere materialen. Wodka is meestal niet verouderd en kan worden gemaakt van granen, aardappelen, suiker, fruit, en net over iets anders dat kan worden vergist voor de productie van alcohol. Dit maakt een economische wodka geest die gemakkelijk kan worden gemaakt in een korte tijd uit gemakkelijk verkrijgbare materialen.

Stappen

Hoe maak je wodka maken. Krijgen of maken een nog.
Hoe maak je wodka maken. Krijgen of maken een nog.
 1. 1
  Krijgen of maken een nog. Wodka is een gedistilleerde, hoogst geraffineerde product. Het is meestal gedestilleerd met een kolom (reflux) nog maar pot stills kunnen ook worden gebruikt. Column stills produceren zuiverder alcohol, omdat ze in wezen redistill de alcohol in een keer, en dus verdere zuivering met een koolfilter (actieve kool) misschien niet nodig. De wodka kan extra tijd worden gedestilleerd om een ​​zeer zuiver product. Pot stills produceren een ruw product dat smaak en aroma verbindingen die moeten worden verwijderd door behandeling met een koolstoffilter en / of aanvullende bevat destillatie.
  • Column stills zijn complexer en geavanceerder dan pot stills. Zij kunnen, afhankelijk van het ontwerp nog worden gekocht of gebouwd met gemakkelijk beschikbare materialen. Echter, kolom stills en pot stills werken in een relatief vergelijkbare manier. Het is belangrijk te begrijpen dat koelwater wordt gecirculeerd via een gewoonlijk gesloten compartiment in de destillatiekolom, waardoor de verdampte alcohol en andere stoffen te condenseren in de kolom. Dit betekent dat dergelijke nog moet worden direct bevestigd aan een kraan of een mechanische pomp water verplaatsen van een voorraad in de nog worden gebruikt. Indien niet recirculeren water uit een enkele levering, kan duizenden liters water worden gebruikt om een ​​kleine partij van wodka te maken. Als water wordt gerecirculeerd vanaf een centrale reservoir met behulp van een pomp, kan ongeveer vijftig liter water gebruikt worden, maar het water zal opwarmen en minder effectief geworden. Zie Bronnen en Citaties hieronder voor gedetailleerde, hoge kwaliteit instructies voor de bouw en het gebruik van kolom stills.
  • Eenvoudige pot stills zijn verwant aan die aan leidingen of buizen worden bevestigd. Ze kunnen zeer eenvoudig en goedkoop worden geconstrueerd. In tegenstelling tot de kolom stills die in wezen verticale kolommen, kan pot stills gebogen of opgerolde slang of leiding die kan worden ondergedompeld in een vat van koelwater gebruiken. Pompen en grote hoeveelheden koelwater niet vereist, maar kan worden gebruikt. Zie Bronnen en Citaties hieronder voor gedetailleerde, hoogwaardige instructies voor de bouw van pot stills.
 2. 2
  Kies het medium worden gefermenteerd en gedistilleerd. Wodka is meestal gemaakt van tarwe, rogge, gerst, maïs en aardappelen. Suiker en melasse kan ook alleen worden gebruikt of toegevoegd aan andere bestanddelen. Rogue destilleren maakt een innovatieve wodka uit Pinot Noir rode wijn. Wat u ook kiest, moet het zijn (of zijn geweest) gefermenteerd door gist zodat alcohol wordt uiteindelijk geproduceerd. Bij het maken van wodka uit granen en aardappelen, moet een puree worden gemaakt dat bevat actieve enzymen die het zetmeel uit de granen of aardappelen en maakt vergistbare suikers. Vruchtensap suikers bevat al zo zetmeel-afbrekende enzymen niet nodig zijn. Zoals met vruchtensap, wodka gemaakt van de winkel koopt suikers moet alleen worden gegist, zonder daarbij de noodzaak van een puree. Toen reeds gefermenteerde mediums zoals wijn worden gebruikt, kan het medium meteen worden gedistilleerd in wodka.
 3. 3
  Formuleer een puree. Een mash is bij gebruik vereist granen of andere zetmeelbronnen zoals aardappelen die moeten worden omgezet in vergistbare suikers. Er zijn enkele basisprincipes te overwegen:
  • Granen en aardappelen zijn bronnen van zetmeel. Zetmeel moet worden opgesplitst in suikers die kunnen worden gefermenteerd door gist en omgezet in alcohol.
  • Gemoute hele granen zoals gemoute gerst en tarwe zijn rijk aan natuurlijke enzymen die zetmeel tot vergistbare suikers. De enzymen kunnen inwerken op de zetmeel als de gemoute granen worden opengebroken met een molen en toegevoegd aan een bepaalde hoeveelheid warm water die wordt gehouden op een bepaalde temperatuur gedurende een bepaalde tijd. Gefreesd, kunnen gemoute granen alleen worden gebruikt, als ze zetmeel bevatten, of toegevoegd aan een zetmeelrijke, enzym-arme puree. De enzymen van het graan zal breken het zetmeel in suikers. Het is ook belangrijk om gemoute granen die rijk zijn aan enzymen zodat meer zetmeel kan worden afgebroken kiezen. Tarwemout is hoger in enzymen dan gerstemout en lichter gekleurde gerstemout is hoger in enzymen dan donker gekleurde (zeer kilned) gerstemout. In feite kan zeer kilned gerstemout geen enzymen bevatten. Ook de verscheidenheid van gerst die wordt aangeduid als zes-rij hoger enzymen dan de 2-rij variëteit.
  • Food-grade amylase enzym poeder kan worden gekocht van een homebrew winkel en toegevoegd aan de puree om het zetmeel om te zetten in vergistbare suikers. Gebruik de aanbevolen hoeveelheid voor de hoeveelheid zetmeel worden afgebroken. Er is geen noodzaak om gemoute, enzymrijke granen zoals gemoute gerst of tarwe gebruikt om enzymen poeder.
  • Bij enzymen kunnen breken zetmeel, zelfs zetmeel gemoute, enzymrijke graan moet de zetmeel eerst verstijfseld. Vlokken (opgerolde) korrels worden vaak al ontsloten. Onverstijfselde ingrediënten zoals aardappelen en afgerold of gemoute korrels worden verhit in water om de verstijfselingstemperatuur van het specifieke zetmeel dat wordt gebruikt. Aardappelen worden gewoonlijk gekookt om het zetmeel te gelatineren voor toevoeging gebroken gemoute granen of andere bronnen van enzymen. De verstijfselingstemperatuur aardappelen in werkelijkheid ongeveer 150F, gerst en tarwe en gelatineren op ongeveer dezelfde temperatuur, zodat een aardappelpuree alleen maar te verwarmen tot 150F. Indien een lage temperatuur wordt gebruikt met aardappelen, moeten zij worden fijngemaakt voordat deze in de water.
  • Zetmeel-afbrekende enzymen werken alleen bij bepaalde temperaturen en worden vernietigd bij hoge temperaturen. Een temperatuur van 150F is gebruikelijk, maar temperaturen boven 158F zal resulteren in de vernietiging van de enzymen. Het absolute maximum temperatuur 165F, en terwijl enzymen gedurende een tijdsperiode zal werken bij deze temperatuur en het kan worden gebruikt, zal veel van de enzymen vrij snel worden vernietigd.
  • Geraffineerde suiker en melasse mogen uitsluitend worden gebruikt of worden toegevoegd aan zetmeelrijke mashes om extra fermenteerbare materiaal toe te voegen.
 4. 4
  Maak de puree. Er zijn vele mogelijke puree recepten, en specifieke recepten zal gemakkelijker zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van specifieke ingrediënten in uw omgeving. Deze fundamentele recepten uiteindelijk resulteren in ongeveer vijf liter gefermenteerde, destilleerbare vloeistof.
  • Tarwe puree recept: in een 10 liter metalen pot met deksel, warmte 6 liter kraanwater tot ongeveer 165F. Voeg twee liter droge, vlokken van tarwe en roer. Controleer de temperatuur en zorgen dat het tussen 150F en 155F. Roer in een liter van gemalen tarwe mout. De temperatuur moet ongeveer 149F. Dek af en laat rusten gedurende 90 minuten tot twee uur, af en toe roeren. Het zetmeel moet tot vergistbare suikers om te zetten in deze tijd, en het mengsel moet veel minder stroperig geworden. Na 90 minuten tot twee uur, koel het mengsel tot 80 85F. Gebruik een onderdompeling chiller voor snel koelen of gewoon laat het afkoelen 's nachts, maar laat het niet te veel onder 80F.
  • Aardappel puree recept: reinig £ 20 van aardappelen. Zonder schil, kook ze in een grote ketel tot ontsloten, ongeveer een uur. Gooi het water en grondig puree de aardappelen met de hand of met een keukenmachine. Breng de puree op de ketel en voeg 5-6 liter leidingwater. Mix te mengen en breng het mengsel tot iets meer dan 150F. Voeg twee kilo gemalen, gemoute gerst of tarwe en roer goed. Dek af en periodiek roer in de loop van twee uur. Laat afkoelen 's nachts om 80 tot 85F (laten afkoelen voor een lange periode van tijd geeft ook de gerstemout enzymen meer tijd om af te breken de aardappelzetmeel).
  • Maïs puree recept: maak een puree als met de tarwe puree recept, maar vervangen in vlokken, pregelatiniseerd maïs (maïs) voor de vlokken van tarwe. Als alternatief, spruit uw eigen koren in de loop van drie dagen en maak een puree van het zonder toegevoegde gemoute granen. Een wortel ongeveer twee centimeter lang moet ontspruiten uit elke korrel. De gekiemde graan zal enzymen die tijdens de kieming (kiemen) proces werden gevormd bevatten.
 5. 5
  Bereid de fermenteerbare medium.
  • Fermentatie wordt uitgevoerd in schoon, ontsmet schepen die open of gesloten uit de lucht zijn en duurt drie tot vijf dagen. Fermentatie is ook mogelijk in schepen die niet zijn schoongemaakt of ontsmet, en het gedistilleerde product zal drinkbare alcohol opleveren, maar de fermentatie kan leiden tot een hoge mate van ongewenste smaakcomponenten en hogere alcoholen te wijten aan het optreden van ongewenste gisten vlekken en bacteriën. Oxidatieve schoonmaakmiddelen zoals B-Brite zijn verkrijgbaar bij homebrew winkels, net als ontsmettingsmiddelen zoals iodophore. Vijf liter batches van gespannen puree kan worden gefermenteerd in een 7,5 liter food-grade emmer of in 6 liter jerrycans. Deksels kan worden aangebracht op emmers en geboord rubberen stoppen te mandflessen, maar bij gebruik van een deksel of stop het vat nooit volledig afdichten, de druk van kooldioxide productie explosiedruk creëren. Daarom brengt een luchtsluis om deksels en boorde rubberen stop. De sluis zal CO2 te ontsnappen, maar zal niet laten lucht inch Wanneer fermentatie wordt uitgevoerd in open tanks, zet een kaasdoek over het vaartuig te houden bugs en andere ongewenste dingen.
  • Als een puree gemaakt, giet de vloeistof af met een fijne zeef uit de puree in een gereinigd en ontsmet fermentatievat. Probeer de vloeistof spatten en giet het van een afstand, zodat het is goed belucht. Gist heeft lucht (zuurstof) in eerste instantie om te groeien en start een kwaliteit gisting. Dit komt omdat gist maakt celmateriaal in de vorm van lipiden uit zuurstof. Echter, is zuurstof niet gewenst na deze initiële groeifase als gist produceert alcohol in de afwezigheid van zuurstof.
   • Als alternatief, gisten de puree zonder inspanning. Toch moet de gegist beslag nog belucht andere manier, eventueel met een aquarium luchtpomp en een beluchting stenen. De puree moet ook worden gezeefd voordat het wordt toegevoegd aan het stilstaande en het kan nuttig zijn om het kleinere volume gisten die resulteert uit een gespannen mash, zoals de fermenterende puree kan overflow vaartuig.
  • Als een suikeroplossing wordt gebruikt, wordt een oplossing beschreven in Voeg alcohol uit zachte tafelsuiker. Ook beluchten door het gieten van een afstand in het fermentatievat.
  • Als sap wordt gefermenteerd, beluchten door het gieten van een hoogte door een zeef of vergiet in het fermentatievat.
 6. 6
  Gist toevoegen aan het fermenteerbare medium. Hydrateren de juiste hoeveelheid gedroogde distilleerders of andere gewenste gist en voeg deze toe aan de vloeistof. Roer met een schone, ontsmet lepel om de spreiding van de gist. Bij gebruik van een luchtsluis, de luchtsluis zal bubble tijdens actieve fermentatie, en de borrelende zal drastisch vertragen of stoppen helemaal als de vloeistof volledig gefermenteerd. Houd de gistende vloeistof in een kamer die is ongeveer 80 tot 85F naar goede, efficiënte gisting te vergemakkelijken, of gebruik maken van een verwarmings-band in koude gebieden.
  • Distillers gist netjes fermenteren, produceren een grote hoeveelheid alcohol (ethanol) en produceert relatief weinig ongewenste verbindingen zoals alcoholen dan ethanol. De hoeveelheid gist oplossing hangt af van het specifieke merk of type gist gebruikt. Voedingsstoffen kunnen worden opgenomen in de gist in de gist pakket. Gist voedingsstoffen nodig wanneer fermenteren van een medium dat weinig voedingsstoffen, zoals suiker oplossingen, maar ze kunnen ook verbeteren fermentaties bij gebruik voedselrijke media zoals die gemaakt van korrels.
 7. 7
  Verzamel de gefermenteerde vloeistof (het wassen). uit de gefermenteerde, alcoholische vloeistof (heet het wassen) in een gereinigd en ontsmet schip of in de destillatie-inrichting. Laat de gist sediment achter in het fermentatievat, zoals kan verbranden bij verhitting in de nog. De geheveld wassen kan ook verder worden verduidelijkt door middel van filtratie of andere middelen vóór de destillatie.
 8. 8
  Destilleren wassen.
  • Voordat u een stille, overwegen hoe stills werken. Ze worden gebruikt om de gefermenteerde alcoholische wassen te verhitten tot een temperatuur die hoger is dan het kookpunt van alcohol, maar minder dan het kookpunt van water. Op deze wijze wordt de alcohol uit het grootste deel van het water, maar een zekere hoeveelheid water en andere stoffen te destilleren samen met de alcohol. De verdampte alcohol samen met het verdampte water en andere stoffen condenseren in een kolom, pijp of buis die is bevestigd aan het vaartuig het gefermenteerde medium bevat. Uitwendige koeling in de vorm van koud water wordt aangebracht op de kolom, pijp of buis, waardoor de verdampte alcohol en andere stoffen afkoelen en condenseren weer vloeibaar. Deze alcoholische vloeistof wordt opgevangen en wordt wodka.
  • Verhit de was in de nog aan het destillatieproces beginnen. Afhankelijk van het type nog gebruikt kunnen gasbranders, hout brand of elektrische kookplaten worden gebruikt. Een temperatuur van ongeveer 173F op zeeniveau is wenselijk, en de temperatuur moet onder het kookpunt van water (212F op zeeniveau) worden gehouden. Als de was wordt verwarmd, zal alcohol en andere stoffen worden verdampt en condenseert in de watergekoelde gebied van de nog steeds. De eerste distillaat (de "heads") die wordt gewonnen uit de nog steeds rijk zijn aan schadelijke methanol. Voor vijf liter wassen, gooi in ieder geval de eerste 2 gram van destillaat. Hierna wordt weggegooid, zal de verzamelde destillaat de gewenste alcohol (ethanol) plus water en enkele andere verbindingen bevatten. Dit is de "body". Gedurende deze tijd, bij gebruik van een kolomdistilleerder met stromend koud water, de waterstroom kunnen worden aangepast aan het destillaat output en zuiverheid te controleren. Probeer te schieten voor twee of drie theelepels destillaat per minuut. Verhoogde destillaat uitgang resulteert in een verminderde zuiverheid. Tegen het einde van het destillatieproces, worden de "tailings" verzameld. De afval kan ongewenst zijn en kunnen worden weggegooid.
 9. 9
  Controleer het alcoholgehalte en de zuiverheid van het destillaat. Koel een monster van het destillaat naar 68F en gebruik een alcoholmeter het alcoholpercentage van het destillaat te meten. Het destillaat kan te verdund om als aanvaardbaar wodka (zwakker dan 40 procent alcohol), of kunnen meer geconcentreerd dan gewenst (misschien meer dan 50 procent alcohol). Wodka wordt meestal verdund vóór het bottelen, zodat het destillaat kan een zeer hoog alcoholgehalte hebben. Het destillaat kan ook te smaakvolle en aromatische en vereisen extra distillaten of koolstof filteren.
 10. 10
  Redistill het destillaat indien nodig of gewenst. Dit verhoogt het alcoholgehalte een verdere zuivert het destillaat. Het is gebruikelijk om het destillaat redistill drie of meer keer om wodka dat een hoge zuiverheid heeft bereikt.
 11. 11
  Behandelen met een koolfilter (actieve kool), indien nodig. Passeer het destillaat door een koolstoffilter, zoals die welke verkrijgbaar bij homebrewing winkels om ongewenste vluchtige smaken en geuren te verwijderen. Waterfilters Koolstof kan ook worden aangepast om het destillaat te zuiveren.
 12. 12
  Verdun de wodka om de gewenste sterkte. Voeg gezuiverd water aan het destillaat naar de gewenste alcoholpercentage te bereiken. Gebruik een alcoholmeter om het alcoholpercentage te meten.
 13. 13
  Fles wodka. Vullen flessen met een zwaartekracht flessenvuller setup en kurk of dop van de fles. Het etiket van de flessen met aangepaste labels, indien gewenst. Sommige zwaartekracht vulstoffen kunnen bestaan ​​uit een 7,5 gallon bottelen emmer (met spigot), vinyl slang en een spring-loaded plastic flessenvuller. Multiple-uitloop fles wijn vulstoffen kunnen ook worden gebruikt.

Tips

 • Wodka kan worden toegediend met smaak.
 • Uitstekende kleine stills worden geproduceerd in Nieuw-Zeeland.
 • De pH van het beslag moet worden aangepast met gips of andere verbindingen om de zetmeel-afbrekende enzymen om efficiënt te werken.
 • Thuisdistillatie en dus de productie van wodka in je huis is legaal in Nieuw Zeeland.
 • Als vervaardigen van een nog, wees ervan bewust dat chemische stoffen uit kunststof en rubber, alsmede lood uit soldeer en metalen kunnen uitspoelen naar het destillaat tijdens het distillatieproces.

Waarschuwingen

 • Wees er absoluut zeker van dat werp de eerste 5% of zo van het destillaat! Het bevat waarschijnlijk een geconcentreerde hoeveelheid van alle onzuiverheden die koken bij een lagere temperatuur dan ethanol. Dit is het deel dat als je het drinkt, zou je liquideren blind of dood.
 • Alcohol is ontvlambaar en toxisch potentieel.
 • Vergisting apparaten kunnen opbouwen druk en exploderen. Destillatie inrichtingen zijn niet meestal gesloten, systemen onder druk, dus niet opgebouwd druk.
 • Destillatie apparaten worden verwarmd door open vuur en andere middelen die lichamelijk letsel en resulteren in explosies, met name vanwege de brandbare aard van alcohol kan veroorzaken. Lekken in uw stilstaande, of elke situatie waar alcohol of alcohol damp kan uiteindelijk blootgesteld aan vuur, kan zeer waarschijnlijk leiden tot een explosie en brand. Destillatie wordt best ergens anders dan je huis gedaan uit veiligheidsoverwegingen.
 • Productie en consumptie van alcohol, terwijl onder de leeftijd van 21, in veel plaatsen, is illegaal.
 • Het is illegaal om te destilleren drinken van alcohol in veel landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de VS, zonder dat de overheid approval.In Nieuw-Zeeland is het illegaal om uw zelfgemaakte wodka te verkopen, maar niet om het te drinken