Wkinl

Hoe de smaak van het bier te genieten

Ook al is het de oudste gefermenteerde drank ter wereld, bier is niet geliefd bij iedereen en er is een redelijk groot groep mensen die gewoon niet graag de smaak van het bier. Maar als iedereen om je heen blijft de deugden van iedere fles bier die ze hebben verbruikt ophemelen, zou je beginnen af ​​te vragen wat het precies is dat je je mist op.

Je mag niet geloven dat het nu maar voor veel mensen, goed bier drinken ervaringen zijn verwant aan smakende wijn of single malt whisky, inderdaad, een van de tests van een fijne bier is dat het wel goed smaken. Voor u, kan het houden van de smaak van het bier moet een verworven aanpak zijn, maar het kan geleidelijk groeien op u door middel van een beter begrip van welke bieren beter zou kunnen proeven (voor u) en hoe u elk bier serveren, zodat het op zijn optimale smaak. Misschien is het tijd om jezelf opnieuw kennis met bier en een smaak in het bier dat betekent gelieve u te vinden.

Stappen

Hoe de smaak van het bier te genieten. Vertrouwd te maken met de stijlen van bier.
Hoe de smaak van het bier te genieten. Vertrouwd te maken met de stijlen van bier.
 1. 1
  Leer meer over de basisingrediënten van bier. De geschiedenis van het bier is fascinerend en er zijn goede geschiedenissen kunt u online of in boeken door bier toegewijden lezen. Controleer de sectie dranken van uw lokale bibliotheek of boekhandel voor dergelijke boeken. In een notendop voor nu, bier is het product van de gisting van extracten van gemoute granen, met name gerst, en op smaak gebracht met hop. Verschillende landen hebben verschillende niveaus van strengheid als de "zuiverheid" van het bier brouwen keuzes wel. Bijvoorbeeld onder het Duitse Reinheitsgebot (in Duitsland van toepassing), de enige graan toegestaan ​​is gerst (samen met mout, hop, gist en water). In de meeste andere landen, andere granen zetmeelrijke ook toegestaan ​​om de basis van bier te vormen, zoals maïs, tarwe, rijst, rogge of haver. Gerst blijft de meerderheid van de mout voor bier hoor.
  • Mouten / mouterijen wordt de term gebruikt voor het weken de korrel, waardoor het ontkiemen en beginnen daarna drogen onder gecontroleerde omstandigheden in een oven. Er zijn verschillende moutingswerkwijzen ook, met enkele brouwers voorkeur de zwaar arbeidsintensieve vloer mouten terwijl anderen gebruik geventileerde boxen.
  • Mout zelf komt in een verscheidenheid van smaken. De wijze waarop een gemoute granen heeft invloed op de smaak, zoals aromatische geroosterde mout, honing mout en mout biscuit.
  • komen in verschillende smaken, afhankelijk van waar ze verbouwd. Sommige hopsoorten hebben hogere niveaus van essentiële oliën, waardoor voor onderscheidende smaken, waaronder kruiden, mint, dennen, bloemen, kruidig, en citrus aroma's. Premium hop groeigebieden worden beschouwd Europa en Noord-Europa. Hop uniek kan worden gebruikt of gemengd met andere rassen van hop tot een meer complexe smaak te creëren.
  • In plaats van hop, bier kan ook worden op smaak gebracht met tal van andere ingrediënten zoals fruit (appels, kersen, abrikozen, perziken, enz.), korrels van het paradijs, kruiden en specerijen (gember, kaneel, chili, enz.), chocolade, koffie, zoethout, distel, heide, sinaasappelschil, vlierbes, en zelfs zeewier. Honing en ahornsiroop worden ook gebruikt om enkele biertjes te zoeten. Echter, hop is de meest voorkomende aroma.
  • Toegevoegde suiker heeft zijn eigen rol te spelen in de smaak van het bier (dat is, suiker die niet is ontstaan ​​uit het graan zelf). De toevoeging van suiker kan de smaak van het bier te veranderen, bijvoorbeeld, Belgische bieren kan een rum achtige smaak hebben als gevolg van de toevoeging van kandijsuiker, terwijl Australische bieren kunt proeven zoals de rietsuiker die wordt toegevoegd aan hen, dunner het bier textuur.
 2. 2
  Vertrouwd te maken met de stijlen van bier. Er zijn vier hoofdcategorieën van bier, namelijk ales / dragers / (hoge gisting), pilsbieren (lage gisting), witbier (hoge gisting), en wilde gisting / lambiek. Het ras of stijl van bier invloed op de smaak en dit kan waar uw afkeer van bier is ontstaan ​​indien u alleen hebt geprobeerd erg commercieel, saai rassen. Biersmaak wordt beschouwd meetbaar een spectrum van drie: 1. Moutig bier (zoet); 2. Hoppig bier (bitter), en 3.. Donker bier (zwaar geroosterd mout), tot licht en zwaar (meer alcoholische), voor licht (sessie) Bitterheid (uit de hop en tannines) mag nooit acridity bereiken, als dat zo is, het is een biertje zeer weinig mensen zouden willen, ongeacht hun liefde voor bier! In de vier belangrijkste types van bier, vindt u deze smaak generalisaties gelden:
  • Ales, porters en stouts (Engels stijl): Deze bieren hebben de neiging om fruitiger smaken, zoals aardbei, sinaasappel, of dessert appel smaken, en soms een butterscotch smaak hebben. De butterscotch smaak neigt het meest evident om in ales uit Noord-Engeland en van Schotland. Koffie en chocolade-aroma's kan worden gedetecteerd in een aantal van deze bieren.
  • Lagers (Duitse stijl): Deze bieren hebben de neiging om een ​​geur van pas gemaaid hooi hebben. Andere detecteerbare smaken in lagers kan vers brood, koekjes, karamel, enz. Een echt schone pils zal smaken van niets meer dan gemoute granen en hop (met alle wisselende smaak boventonen van zowel de mout en de hop) zijn. Ze moeten knapperig.
  • Tarwebieren: Deze bieren vaak hebben verschillende smaken afhankelijk van de bron van gist. Bijvoorbeeld, kan gist uit Zuid-Duitse bieren hebben zulke smaken zoals banaan, bubblegum, en kruidnagel. Tarwebieren moeten zijn taart en verfrissend om te proeven.
  • Wild fermentatie met gisten uit de lucht (lambics): Deze bieren proeven zuur op een wijze vergelijkbaar rabarber, samen met aroma aan zijn toegevoegd zoals fruit. Voor sommigen kan deze smaak lijken funky of zuur, en het is niet naar ieders smaak. Slechts een paar brouwerijen blijven deze stijl van het brouwen te gebruiken, zodat ze de neiging om boutique bieren.
 3. 3
  Probeer verschillende bieren. In plaats van het beoordelen van uw afkeer van bier op basis van slechts een bepaald ras of zelfs merk, voor te bereiden om uw ervaring te verbreden door het testen van verschillende stijlen van bier. Het is niet mogelijk om de "beste" bier in een enkel artikel te identificeren, waarnaast, wat het beste u heel verschillend van iemand anders juiste zijn. Toch is het mogelijk om u te wijzen in een algemene richting, zodat je weet wat te zoeken en te proberen zoals u zelf gemakkelijk in te genieten van de smaak van het bier. De volgende stappen suggereren een paar bier keuzes die je zou willen proberen om je te verbreden bier gehemelte.
  • Een bezoek aan een brouwerij of een microbrouwerij en genieten van lokale of kleine serie bieren. Veel bier georiënteerde bars en restaurants brouwsel op het terrein. Dit is een geweldige manier om de biercultuur in uw gemeenschap te steunen en misschien zelfs geven u de mogelijkheid om een ​​voorkeur voor smaak en stijl van uw lokale bier te ontwikkelen.
  • De beste manier om veel bier te vinden is om te proberen zoveel mogelijk. Als je iets van de tap te zien die je nog nooit eerder gezien de vragen barman voor een steekproef (ze zullen meestal verplicht), of de sprong te wagen en krijgt een pint! Als je het niet leuk vind, in ieder geval je het geprobeerd (het helpt om vrienden die bier ongeacht wat drinken - u kunt de bieren die u niet wilt op hen afschuiven).
 4. 4
  Probeer een sterker smakende biertje. Sterker smakende bier zou een interessante ontdekking voor u te bewijzen, zeker als je heb alleen ooit geprobeerd zwakke, zoete bier gericht op de massamarkt. Misschien vindt u dat een full-bodied bier beter zal smaken aan u, zelfs als u nog niet genoten biertjes voordat. Sterkere bieren zijn stouts, ales en rood:
  • Imperial stouts zijn de extreme van de "donkere" spectrum
  • India pale ales zijn het uiterste van de "hoppige" spectrum
  • Vlaamse rode wijnen zijn het extreme van de funky / spectrum.
  • Barleywines zijn het uiterste van de zware / boozy spectrum.
  • en melk stouts zijn de extreme van de moutige / zoete spectrum.
 5. 5
  Probeer een lichter bier. Sessie bieren zoals Kolsch, Dortmunder, pilsbieren en bleke bieren hebben de neiging om lagere alcohol, minder calorieën en een lichtere smaak hebben. Zorg ervoor dat dit soort bier is koud en niet is blootgesteld aan licht voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd zo licht mogelijk van dit soort bieren skunky en ondrinkbaar maken. En geloof het of niet, Guinness is een licht bier ook!
 6. 6
  Probeer bier fust. Dit is de Engels stijl van serveren. Getrokken bieren hebben veel minder koolzuur dan flessenwater of bier, en hebben smaak toegevoegd uit het vat. Cask conditioning kan sterk veranderen het karakter van de bekende bieren. Bezoek een traditionele pub in Engeland (of een die is opgezet in uw eigen land met dezelfde stijl van bier fust) en geniet. Typisch Engels bieren zijn bruine en bleke Whitbread, pale ale, en Britse bieren bevatten Schotse Gordon (in de kersttijd) en Ierse Guinness.
 7. 7
  Probeer bier uit verschillende landen. Bier maken heeft een lange geschiedenis in bijna elke cultuur en vanwege de natuurlijke omstandigheden voor de teelt van granen, hop, en andere toevoegingen, alsmede wijzigingen in de brouwerij- proces, vindt u dat bier van elders meestal zal hebben verschillende voorkeuren en smaken. Deze verkenning kan zelfs opgraven van een bepaald ras van het bier dat je echt genieten, zelfs als alle andere bieren worden nog steeds een hekel aan! Een paar voorbeelden van bieren uit andere landen om te proberen zijn:
  • Duitse bieren uit Bremen, Keulen, Dortmund en München (Spaten, Kapuziner, en Löwenbräu). Berliner Weisse en gerookte Bamberg bier zijn andere opties uit Duitsland.
  • Belgische bieren zoals geuze, kriek, Roddenbach, Chimay, en Jumet.
  • Tsjechische bieren, zoals Tsjechische Pilsner (Pilsner Urquell) en de Tsjechische Budweis.
  • bieren zoals Champigneulles, Kanterbräu, Mutzig, Maas, Kronenbourg en Ancre Oude Lager.
  • Deense bieren, zoals Carlsberg en Nederlandse bieren zoals Heineken. Deze zijn meestal zeer licht, maar bitter.
  • Andere landen produceren bier je zou overwegen te proberen onder andere Argentinië, Chili, Mexico, Singapore, India, de Filippijnen, Australië, Nieuw-Zeeland, en Rusland. Inderdaad, de meeste landen waar alcohol deel van de cultuur eigen bieren. En natuurlijk, als je niet uit Noord-Europa, probeer bieren uit de Europa en Canada, zelfs als je vanaf hier, heb je geprobeerd boutique brouwerij (microbrouwerij) bieren?
 8. 8
  Drink het bier op de juiste temperatuur worden voorgesteld voor het ras. Als u bier verbruikt bij de verkeerde temperatuur (bijvoorbeeld te warm of te koud), zullen sommige van de smaak elementen verdoofd en derhalve bier kan smaken flauw of een element van de fijne balans kan de andere smaken overweldigen in het bier. De beste serveertemperaturen voor bier zijn als volgt:
  • Licht bier moet worden geconsumeerd bij 7 º C tot 9 º C.
  • Donker bier moet worden geconsumeerd bij kamertemperatuur of wijnkelder temperatuur.
  • Elke soort bier heeft om van te genieten op een bepaalde manier. Onderzoek op het internet voor de beste temperatuur, de meest geschikte glas, mogelijk mixers, etc. Genieten van een biertje adequaat gediend is de enige manier om eerlijk oordelen het.
  • Slaan bier goed; opende bier verslechtert snel en is niet prettig om te drinken te hervatten. Bier dat niet goed is opgeslagen kan skunky geworden (het smaakt gewoon bij het leest!), Die zelfs een diehard bierliefhebber uit kan zetten. Lees Hoe bier goed op te slaan voor meer informatie over het goede bier opslag.
 9. 9
  Gebruik de juiste glaswerk voor het drinken van bier. Voor sommige mensen, de hele drinken uit de fles en het blikje is genoeg om ze af te zetten het bier drinken ervaring. Daarom is het goed om te weten dat er passende glaswerk voor bier:
  • Gebruik ballon glazen en bekers voor normale bieren.
  • Gebruik tulp of hoge bierglazen voor zeer schuimig bieren.
  • Gebruik keramische kroezen als in Duitsland of bij het Oktoberfest; tinnen kroezen voor Engels bier.
  • Bieren zijn niet frisdranken, zodat ze niet te drinken met ijs. Bier wordt afgezwakt door het ijs, nadelige invloed op de smaak.
  • Heeft bier niet drinken uit een berijpte mok, als het kan een deel van het bier te bevriezen die de smaak bederft veroorzaken.
 10. 10
  Hebben de juiste sfeer bij het ​​genot van een biertje. Wat is in de lucht en van invloed op je neus kan ook gevolgen hebben voor de bierbeleving. Indien proeven bier, is het aanbevolen dat u niet probeert bier rond sigaretten, kookluchtjes, of parfum, omdat deze kunnen allemaal interfereren met de ervaring. Als goed, wat je eet en / of drinken voorafgaand aan het nemen van een slok, slok of slok van je bier zal invloed hebben op hoe het smaakt. De carbonatatie trekt vetten en eiwitten af ​​van uw tong en verspreidt de smaken en aroma's rondom uw smaakpapillen, die bier ideaal voor kaas pairing (zoals Goudse en Maroilles) maakt. En bovenal, hebben een aantal bierliefhebbers vrienden met u, om u te helpen sturen in de richting van de lekkerste bieren!

Tips

 • Probeer het koken met bier. Bier maakt een uitstekende marinade en vermalser voor vlees en vis, kan worden verminderd voor sauzen, toegevoegd aan brood en gebak, en maakt een grote soep basis. Sommige restaurants serveren zelfs chocolade stout of porter op ijscoupes en praalwagens.
 • Als je kleine brouwerijen in uw buurt, geef ze een keer te proberen, er is een reden dat ze nog steeds bestaan ​​in deze corporate wereld. Zelfs als ze niet reizen of open huizen te adverteren, vooraf bellen en kijken of iemand die je kunt zien rond, brouwers zijn erg aardige mensen!
 • Vergeet niet, aan het eind van de dag, ongeacht wat andere mensen zeggen, het beste bier ter wereld is je favoriete bier.
 • Probeer de aankoop van uw bier ergens anders dan de hoek supermarkt. Upscale supermarkten en gespecialiseerde slijterijen zijn voorraad meer ambachtelijke bieren en een anders lekkerder selectie, en kan iemand zeer goed geïnformeerd over bier hebben. Vraag hen om hulp. De meeste houden van praten over bier en helpt je iets wat je leuk vinden.
 • Bier is goed voor elke gelegenheid, zodat u zal worden met plezier aan die tijd dus gewoon genieten van het bier met uw vrienden en familie.
 • Bovengistende gist vergist bij een hogere temperatuur, terwijl onder fermenteren stijl heeft de neiging te gebeuren op een lager, winter soort temperatuur. Dit weerspiegelt de tijd voor koeling.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet een buitenlander biertje op je eerste poging. Meestal buitenlander bieren moet een aanzienlijk langere afstand hebt afgelegd, besteed meer tijd in containers onder "onbekende" omstandigheden en op het einde je vindt het in een andere plaats waarvoor zij is ontworpen. Met dit in overweging een lokaal biertje is, de meeste van de tijd, de beste keuze, als je op reis probeert te vragen voor de lokale bieren en je zou kunnen worden verrast.
 • Verantwoordelijk. Niet drinken en rijden.
 • Sommige bieren bevatten chloride, fosfaten, sulfaten, nitraten en fluoride. Veel mensen zijn allergisch voor sulfaten, en een paar mensen hebben problemen met deze andere chemicaliën. Als u vermoedt dat u niet bevalt bier omdat u allergisch bent voor de drank bent, dan niet drinken.
 • Wees je bewust van de gevolgen van overmatig alcoholgebruik voor het drinken. Het is leuker om een ​​biertje te hebben zonder negatieve gevolgen.
 • Bij proeven bieren, niet meer dan vijf probeer niet op een bepaald moment of je zal uw smaakpapillen verwarren. Plain crackers, brood of matzes zal uw gehemelte tussen proeverijen.

Dingen die je nodig hebt

 • Boeken en online sites over bier voor onderzoek
 • Verschillende bieren uit de stijlen of merken die u eerder hebt geprobeerd
 • Speciaalbier winkels of bars
 • Een reis naar een bierland aan u enthousiasmeren
 • Vrienden die houden van beer die u kunnen kennismaken met nieuwe bieren