Wkinl

Hoe maak je chai thee

Een traditionele drank van India en Pakistan, heeft masala chai uitgegroeid tot een populaire drank ter wereld. Terwijl u kunt zeker kopen theezakjes op uw lokale supermarkt, zal je een meer authentieke bereiken smaak als je het zelf maakt, bouquet garni stijl, met behulp van de volgende recipe.This recept is voor de Masala Chai of Gekruide thee.

Ingrediënten

  • 4 stuks 1 1/2in (4cm) kaneelschors (canela)
  • 1 theelepel kardemom zaden
  • 10 hele kruidnagels
  • 5 kopjes water
  • 1/4 kop (~ 3 middelgrote theezakjes) zwarte theebladeren zoals Assam en Darjeeling
  • 1 theelepel vanille
  • 1/4 kop honing
  • 3 kopjes melk

Stappen

Hoe maak je chai thee. Bundel de kaneel, kardemom, en kruidnagels in een lengte van kaasdoek en bind het samen met een string.
Hoe maak je chai thee. Bundel de kaneel, kardemom, en kruidnagels in een lengte van kaasdoek en bind het samen met een string.
  1. 1
    Bundel de kaneel, kardemom, en kruidnagels in een lengte van kaasdoek en bind het samen met een string. Dit is een bouquet garni (uitgesproken als "boo-KAY gar-NEE") genoemd.
  2. 2
    Plaats het bouquet garni in een pot met water. De string moet later worden gekoppeld aan het handvat voor het eenvoudig verwijderen.
  3. 3
    Breng het water aan een zeer lage kook, temper het vuur en laat 15 minuten sudderen. Kokend water kan te veel bitterheid uittreksel uit de ingrediënten.
  4. 4
    Schakel kookplaat, voeg theebladeren en laat zitten voor 2 tot 3 minuten. 3 minuten zal het een sterkere thee smaak geven, maar zal ook de chai's bitterheid.
  5. 5
    Verwijder het bouquet garni.
  6. 6
    Verwijder theezakjes of stam de resterende vloeistof door een zeef om theebladeren te verwijderen.
  7. 7
    Voeg de honing, vanille en melk.
  8. 8
    Serveren. Giet het mengsel over crushed ijs als je het serveren het koud. Dit maakt acht porties.
  9. 9
    Gefeliciteerd! Je bent klaar.

Tips

  • Kenia is een van een aantal landen die het woord chai te gebruiken, en als ze zeggen dat ze over het algemeen betrekking op een hete thee drank op smaak gebracht met "thee masala" en met melk toegevoegd. Soms is de maker voegt suiker, maar vaak is dit wordt overgelaten aan het individu; Kenianen hebben de neiging om veel suiker te gebruiken. Ik zag eens het bereid terwijl ik in Kenia woonde, en de theezakjes, water en melk werden allemaal samen verhit, met de thee masala toegevoegd net voor het opdienen. De thee masala wordt verkocht in een fles net als veel andere kruiden, en kan gevonden worden op veel Aziatische supermarkten in de VS
  • Vergeet niet dat Chai Tea is een oneindig aanpasbaar recept. U kunt overwegen het verwijderen of wijzigen van de hoeveelheden voor elk van de ingrediënten, naar uw smaak. Bijvoorbeeld, in plaats van honing, gewone suiker of bruine suiker worden gebruikt. Nootmuskaat is een veel voorkomende toevoeging (best vers geraspt), en u kunt wensen om zoethout, saffraan, chocolade of cacao te proberen.
  • De juiste naam voor de drank bekend als "chai" of "chai tea" is "masala chai." Het woord "chai" is Urdu, Hindi en Russisch voor "tea", terwijl "masala" is Hindi voor 'spice. " Als je zegt dat je het maken van "chai" dat zou betekenen dat je het maken van gewone thee. Dus beide woorden zijn noodzakelijk.
  • Het woord "chai" heeft ook wortels in het Chinees. Cha, uitgesproken als "chai" (zonder een "i") is het woord voor thee in veel gebieden van China en Oost-India, zoals Bengalen.
  • Theebladeren kan te veel bitterheid vrijgeven indien blootgesteld aan warm water te lang. De algemene vuistregel bij het maken van een "infuus", zoals dit is dat als je liever een "sterkere" smaak, niet steil meer, verhogen de hoeveelheid koffie die u gebruikt.
  • Als u niet kaasdoek hebben of vinden het rommelig om te gaan met, kunt u lege papieren theezakjes kopen bij een theewinkel. Vul het met uw kruiden (en andere met theeblaadjes als u dat wenst), sluit het met een goedkope zak clip, gooi het toen gedaan. U kunt ook doek zakken gemaakt van ongebleekte mousseline die zijn herbruikbaar. Ze sluiten met een trekkoord. Als alternatief kunt u vertrouwen op het uitpersen proces veel van de vaste stoffen (hoewel fijn geraspte specerijen zullen passeren) te verwijderen.
  • Sommige chai tea recepten vragen om een ​​langere kooktijd, bijvoorbeeld een uur. In dit geval, kunnen sommige ingrediënten, zoals gember, gehakt worden in grotere brokken. De thee kan als laatste worden toegevoegd (apart), en mogen trekken na het brouwsel koken is gestopt. Sommige chai thee variaties kunnen ook bellen voor muntblaadjes, en sluit andere ingrediënten, zoals vanille. Verfijnde ingrediënten zoals muntbladeren Voeg gedurende het einde van het koken, of alleen mag trekken nadat de kook is beëindigd.
  • Voel je vrij om te experimenteren met andere technieken zoals het gebruik van groene of witte thee in plaats van zwarte thee bladeren. Andere variaties kunnen soja-melk in plaats van magere melk gebruiken. Of je kan een andere zoetstof dan honing, zoals rijst siroop of ahornsiroop gebruiken.
  • Red Blossom Tea Company uit San Francisco raadt brouwen zwarte thee gedurende 1 tot 2 minuten op 205 graden F (96 C) voor een optimale smaak. Dit is de temperatuur waarbij het water gaat koken.
  • Er zijn vier soorten van kaneel: China Cassia, Vietnamese Cassia, Korintje Cassia en Ceylon kaneel. Ceylon is twee keer zo duur en de moeite waard. Probeer alle vier of een combinatie.

Waarschuwingen

  • In sommige culturen en contexten, de term "Chai Tea" is overbodig. Dus als je niet wilt ongeïnformeerde klinken, laat de "thee". Wanneer gebruikt in de Europa de term "Chai Tea" is niet overbodig omdat het wordt gebruikt in de omgangstaal te verwijzen naar het specifieke type van de gekruide melk thee geserveerd in India, aka Masala thee.