Wkinl

Hoe maak je een snelkookpan te gebruiken

Snelkookpannen hebben een beetje een slechte reputatie als zijnde gevaarlijk, maar ze hebben een lange weg afgelegd. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een snelkookpan, zoals verminderde kooktijd en een beter behoud van vitaminen en mineralen. Er is nog steeds een beetje een leercurve, hoewel, dus als je met behulp van een snelkookpan voor de eerste keer, hier is hoe veilig aan de slag.

Stappen

Hoe maak je een snelkookpan te gebruiken. Plaats het te bereiden voedsel in de snelkookpan, met een kleine hoeveelheid water.
Hoe maak je een snelkookpan te gebruiken. Plaats het te bereiden voedsel in de snelkookpan, met een kleine hoeveelheid water.
 1. 1
  Plaats het te bereiden voedsel in de snelkookpan, met een kleine hoeveelheid water. Voorkeur genieten items zoals linzen, rijst enz. want het vermindert de kooktijd en bespaart brandstof
 2. 2
  Opstijgen van de veiligheidsklep en goed sluit het deksel. Plaats het op een fornuis (of een warmtebron). Als het fornuis wordt verwarmd en water beginnen met het omzetten in stoom, zou je zien stoom uit van mondstuk, op dit moment plaats de veiligheidsklep op de spuitmond (U dient de lucht te laten ontsnappen als het geeft ruimte om stoom, die wordt gebruikt voor het koken. ) nu de druk begint te stijgen, totdat het de ontworpen veiligheid limiet heeft bereikt, de snelkookpan begint te sudderen op dit punt van de tijd. Zet het vuur op een lager niveau, zodat fornuis blijft sudderen en niet fluiten. Het idee is om de druk over het gehele kooktijd te handhaven. Als de warmtetoevoer niet wordt verminderd de druk kan blijven stijgen en het eigen gewicht of de veiligheidsklep opent (blaast op een fluitje), het vrijgeven van stoom en het voorkomen van de druk van verder stijgende. De veiligheidsklep is voorzien om eventuele breuk van het fornuis zelf te voorkomen, wordt ten onrechte als een indicator van de kooktijd door velen. Het water kookt bij 100 graden C, maar in de druk koken kookt bij 121 graden C. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het voedsel om echt snel te koken. Vermijd snelkookpan te fluiten en energie te besparen. Laat geen 536 calorieën per gram stoom verloren gaan in de atmosfeer en het weer maak uw AC harder werken om de warmte van uw keuken te verwijderen.
 3. 3
  Leg af de warmtebron (gas / elektriciteit).
 4. 4
  Wacht fornuis afkoelen. (Stoom binnen het fornuis is verdwenen).
 5. 5
  Til het veiligheidsventiel te controleren of de stoom nog in het fornuis.
 6. 6
  Verwijder het deksel voorzichtig. Overdragen gekookt voedsel te serveren / opslag kom.

Tips

 • Om linzen en peulvruchten kook, vooral degene is die zijn taaier om te koken. Week ze gedurende 8 uur in water. Plaats in de snelkookpan en voeg water genoeg om ze te bedekken. Kook tot de eerste fluitsignaal. Maar voor sommige kok tot het tweede fluitsignaal.
 • Om aardappelen koken in een snelkookpan. Was de aardappelen, leg ze in de pan. Voeg water genoeg om de helft te dekken hen. Sluit het deksel en wacht tot het eerste fluitsignaal klinkt. Zet het vuur lager en wanneer de tweede fluitje blaast, zet het vuur uit. Laat de aardappelen zitten in de reeds gebouwde druk. Wanneer alle stoom ontsnapt is, opent u de snelkookpan. Schil en gebruik de aardappelen zoals gewenst.
 • Kook alle groenten in slechts enkele minuten. Groenten bevatten water, dus gebruik gewoon een slok water te koken ze.
 • Voor Red bruine bonen, kikkererwten of andere droge bonen, ze altijd eerst laten weken in water. Dan druk koken tot het eerste fluitsignaal, en laat in de snelkookpan gedurende 20 minuten.
 • Koken vlees in een snelkookpan, het bespaart een hoop tijd. Vooral in het koken taaie vlees (bv. schapenvlees of rundvlees). Meestal druk koken is 1/2 tot 1/3 tijd vergeleken met normale kookpunt bij atmosferische druk (op zeeniveau)
 • Het kookproces in een snelkookpan blijft, zelfs nadat u het vuur uit te schakelen (totdat er wordt opgebouwd druk binnenin). Om het kookproces te stoppen, kunt u kiezen tussen stoom af door het opheffen van het drukventiel of gewoon de hete snelkookpan onder een kraan van stromend koud water. Hiermee wordt voorkomen dat voedsel van wordt gaar.
 • Om biet kook, spoel ze en leg in de pan met water. Na het eerste fluitsignaal, sudderen gedurende 10 minuten. Schil ze nadat ze zijn gekookt. Dit voorkomt het verlies van kleur.
 • Bij het bereiden van linzen als (gele split moong, rood masoor), niet over koken. Zodra je de druk gebouw hoort, zet het vuur uit.
 • Cook rijst (witte rijst of een groente rijst / pulao), in slechts enkele minuten. Gebruik 1 en 1/4 kopjes water voor elk 1 kopje rijst. Zet het vuur 3-5 minuten (afhankelijk van de cultivar) na het eerste fluitsignaal klinkt.
 • Er zijn vele voordelen aan het gebruik van een snelkookpan, inclusief:
  • Eten is veel sneller gekookt in een snelkookpan. De kooktijden kunnen aanzienlijk worden verminderd met ongeveer 70 procent.
  • Het energieverbruik is veel minder dan bij het ​​koken, stomen of in de oven koken. Dit helpt om te bezuinigen op uw gas-of elektriciteitsrekening.
  • De meeste bacteriën en virussen worden gedood vanwege de hoge temperatuur in het fornuis.
  • Vitaminen en mineralen niet verloren vanwege de kleine hoeveelheid water die nodig is om de stoom te maken. Ook zijn voedingsmiddelen niet geoxideerd door blootstelling aan de lucht, vandaar de groene groenten (zoals asperges, broccoli, bonen, enz.) behouden hun heldere groene kleuren en vitamines.

Waarschuwingen

 • Vermijd koken. Tender groenten kunnen papperig worden als gaar, bederven de textuur van je gerecht.
 • Probeer nooit open te breken het deksel van de snelkookpan als er stoom binnen. Je kunt krijgen verbrand.
 • Voordat u probeert om het deksel te openen altijd voor zorgen dat alle stoom is vrijgegeven door het opheffen van de drukregelaar / gewicht.
 • Zelfs wanneer het veilig is om het deksel te openen, til het deksel van uw gezicht, omdat de inhoud wordt dampende.