Wkinl

Hoe maak je een oude TV om te zetten in een aquarium

Heb je een dinosaurus van een tv-toestel in uw zolder ontdekt? Je weet wel, die met imitatie hout en knoppen in plaats van de knoppen? Het kan zeker niet concurreren met flat-panel-eenheden van vandaag, maar het hoeft niet om het hoofd recht voor de schroothoop - als je creatief bent. Onder andere dingen, kunt u uw oude TV om te zetten in een uniek aquarium. Volg deze instructies.

Stappen

Hoe maak je een oude TV om te zetten in een aquarium. Open het houten televisie console.
Hoe maak je een oude TV om te zetten in een aquarium. Open het houten televisie console.
 1. 1
  Open het houten televisie console. Console televisies hebben meestal een verwijderbare rug, maar je kan hebben om in te gaan door de zijkant.
 2. 2
  Verwijder de tv-buis en elektronica. Wees vooral voorzichtig niet aan de buis verbrijzelen, zoals de oudere modellen kan zeer gevaarlijk zijn. Zie Waarschuwingen voor aanvullende informatie.
 3. 3
  Verwijder indien nodig eventuele interne scheidingswanden. Tenzij je van plan bent om ze te integreren in het ontwerp, verwijder interieur compartimenten om ruimte vrij te maken.
 4. 4
  Overwegen of aan enige controle knoppen te verwijderen. De knoppen op de televisie kan steken in het lichaam van de houten console afhankelijk van het model van uw televisie. Aangezien het doel is om de console leeg om ruimte voor een aquarium te maken, moet u wellicht een of twee knop te verwijderen, maar als ze allemaal naar een kant, beschouwen waardoor ze op hun plaats en besteden die verkrampte einde van de doos om elke lelijk externe stukken van aquarium die moeten worden opgenomen in de setup (bijv. de luchtpomp).
 5. 5
  Meet de bruikbare interieur van de televisie. Indien nodig, meet de ruimtes voor de eigenlijke aquarium en de out-of-water-componenten afzonderlijk.
 6. 6
  Koop de nodige aquarium onderdelen. Het gebruik van de tv's interne metingen, kopen een aquarium en extra onderdelen nodig zoals een filter, luchtpomp, overhead licht, en slangen. Zorg ervoor dat de tank die is breder en iets groter dan het scherm. Wees vooral voorzichtig om ruimte tussen de bovenkant van het aquarium en het deksel van de console voor een overhead licht, dat uw vissen en planten zullen moeten verlaten als ze gaan worden ingesloten in een donkere doos.
  • Plaats de luchtpomp in de kast om de ruis te onderdrukken. Het kan echter buiten gemonteerd worden als er niet genoeg ruimte.
  • Als u niet de ruimte hebben om een overhead licht in de console past, overweeg dan om een externe ballast lichte plaats.
  • Als uw TV-console niet zal passen in een standaard tank grootte, kunt u een custom-built te passen.
 7. 7
  Test-fit het aquarium in de lege televisie. Schik ze in de tv-console en zorg ervoor dat er ruimte is voor alles. Weet het aquarium nog niet vullen.
 8. 8
  Boor snoer en / of buis gaten door de achterkant van de console, indien nodig. Indien mogelijk, knip een extra discrete gat om ventilatie aan te moedigen en condensatie.
 9. 9
  Vervang de achterkant van de TV en maak een deksel op de top. De meest elegante manier van benaderen is om de gehele bestaande deksel afgesneden op de naden, hechten scharnieren, en zet hem in een flip deksel. Als alternatief kunt u de bestaande top te verwijderen en te vervangen door een flip deksel gemaakt van een nieuw stuk hout gebeitst om de oude lambrisering passen.
 10. 10
  Versterking van de onderkant van de console, indien nodig. Als de bodem niet kunnen houden tot liters en liters water kijkt, kunt u vervangen door een sterkere stuk hout of versterken met eronder met hout of metaal.
 11. 11
  Weerbestendige alle oppervlakken meerdere keren. Gebruik een waterbestendige afwerking zoals polyurethaan aan de omsloten ruimte te beschermen tegen steeds water-beschadigde.
 12. 12
  Monteer een overspanningsbeveiliging aan de buitenzijde van de achterkant van de kast indien nodig. Als u een koord lopen van binnenin de tank op een voedingsbron en het zal niet de muur te bereiken, hechten een overspanningsbeveiliging met een lang snoer rechtstreeks aan de droge achterkant van het aquarium om de afstand te overbruggen terwijl het gebied relatief netjes.
 13. 13
  Monteer de tank in de console. Bevestig de pomp, filter, en slangen, dan het opzetten van het aquarium zelf. Gebruik deze gidsen op te zetten ofwel een zoet of zout water aquarium.
  • Cyclus van de tank voor het toevoegen van vis. Dit is een absolute must als u wilt dat uw vissen om te leven voor meer dan een week of twee. Op humane cyclus van de tank, doe een.

Tips

 • Bedraden van het licht voor het aquarium door middel van een van de knoppen op de oorspronkelijke televisie. Dit kan betekenen dat u om uit te maken een van de oorspronkelijke controles.
 • Bouwen van de tank naar de breedte van het scherm in plaats van meer dan alleen bedekken, en je zal een groter volume aan water te hebben en in staat zijn om het filter en de verwarming te verbergen.
 • Voor koudere gebieden, isoleren van de doos is een goed idee. Dit zal helpen handhaven van een constante temperatuur.
 • Coole achtergronden zijn de sleutel tot een grote tv-aquarium. U kunt gebruik maken van een onderwater scene (die kan worden gevonden op de meeste vis-dierenwinkels), of u kunt een aangepaste een van een televisie te maken toon u wilt. (Klik hier voor de metingen en de foto, ga dan naar uw dichtstbijzijnde drukkerij en hebben ze drukken het voor u.)
 • Gebruik de extra ruimte binnen als opslagruimte voor het eten en schoonmaken van gereedschappen.

Waarschuwingen

 • Misschien wilt u de oude tv naar een reparateur en hebben hem verwijder het CRT (Cathode Ray Tube). Terwijl de inhoud van de CRT zijn niet normaal gevaarlijk, kan de lucht vacuüm binnenkant veroorzaken glasscherven vliegen als zijn glazen huid wordt gekraakt of geschonden op een bepaalde manier. (TV-buizen tot ongeveer 1960 weet integrale implosie bescherming niet en kan zeer gevaarlijk zijn. Je krijgt een label merken op alle buizen die minder volatiel dat zoiets zegt, "Deze buis biedt integrale implosie bescherming." Als u don ' t zien dat, niet knoeien met het.)
 • Als u uw bestaande TV-standaard gebruiken, zorg ervoor dat het sterk genoeg is om te gaan met het gewicht van het water.
 • De condensatoren en andere elektronica kan lading op te slaan voor de jaren na het laatste gebruik. Schokken zou nog steeds bestaan, dus zorg moeten worden gebruikt bij het verwijderen en afvoeren van de elektronische componenten.
 • De straling schild en andere onderdelen kunnen zeer scherpe randen.
 • Zorg ervoor dat u klaar bent met het bouwen van de kast voordat u begint met het plaatsen van de tank.
 • Zorg ervoor dat u klaar om op de verantwoordelijkheid van het bezitten van vissen zijn. Ze zijn meer werk dan je denkt!