Wkinl

Hoe om rommel uit je huis te verwijderen

Wanneer je door de deur loopt, voel je je alsof je wandelen in een mijnenveld, en dat je tenen rond dozen, of gewoon rommel? Je kunt niet schoon vanwege de rommel, dus je moet gewoon meer toevoegen. Is het misschien tijd voor u om de rommel te verwijderen, en geniet van een opgeruimd huis. Sommigen geloven dat de-verrommeling en het organiseren van (opruimen) een thuis maakt het er beter uitzien en dit lijkt zo te zijn. Redundant objecten kunnen worden verwijderd of verborgen in opslag. Alleen de best uitziende objecten en snuisterijen, zoals vazen, lampen en stoelen die de stijl en uitstraling van de kamer te passen worden getoond. De-verrommeling een huis vol objecten, met name degenen die ofwel zijn gebroken, of waarschijnlijk nooit helemaal worden gebruikt zal meer ruimte voor wonen en onderhoudend te maken. Elke kamer of ruimte van een huis kan zijn eigen niveau van de-verrommeling moeilijkheden opleveren. Een minder gebruikte gebied kan de eenvoudigste om te beginnen en kan daarom brengen de snelste beloningen. Omdat het zo vaak gebruikt, vaak door meer dan een persoon in het huishouden, kan een keuken zijn moeilijker te de-rommelig te houden. Hier zijn een aantal strategieën om aan de slag op uw eigen ruimte.

Stappen

Hoe om rommel uit je huis te verwijderen. Breng het huis van drie grote dozen van uw supermarkt.
Hoe om rommel uit je huis te verwijderen. Breng het huis van drie grote dozen van uw supermarkt.
 1. 1
  Breng het huis van drie grote dozen van uw supermarkt. Markeer elke doos met permanente marker: een 'Keep', een 'verkopen', en een 'Charity'. Ook een groot, gevoerd vuilnisbak waarin je dingen die je niet wilt houden, verkopen of schenken gooien.
 2. 2
  Stel een tijdslimiet voor de sessie, zeg 15 minuten tot een uur. Stel een timer, en niet meer dan je kunt eindigen in uw toegewezen tijd start niet. Wanneer de timer ringen, maak jezelf stoppen, opruimen, en neem dan in ieder geval een 15 minuten pauze, zodat je niet burn-out. U kunt altijd nog besluiten om nog een ronde te doen na de pauze is voorbij.
 3. 3
  Maak drie stapels op de grond, aan elk van de gemarkeerde vakken passen. Later zal je waarschijnlijk veranderen een aantal van de items in elke doos, of verplaatsen naar een andere doos, maar dat is voor later.
 4. 4
  Neem een kamer tegelijk. In elke ruimte te maken drie stapels op de vloer, die overeenkomen met de gelabelde dozen. Pick-up een item, beslissen welke doos om het in, en gooi het in de doos.
 5. 5
  Reinigen en stofzuigen van de kamer. Kijk rond en geniet van het netjes en opgeruimd omgeving die u waarschijnlijk nog niet gezien voor maanden, of misschien wel jaren. Schrobben vuil van oppervlakken, verwijderen spinnenwebben en herschilderen gipsplaten indien nodig om een ​​schone en gezellige kamer te maken.
 6. 6
  Sorteren door het houden doos, gericht op meer zetten in de liefdadigheid of verkoop dozen. De vuistregel hier is als je niet hebt gebruikt een item in een jaar of meer, het gaat! Voeg het toe aan een van de andere dozen, of gooi het in de vuilnisbak.
 7. 7
  Breng de doos voor het goede doel aan uw auto. Bel een goed doel van uw keuze en vraag hen om ze op te halen. De meeste van de tijd zullen ze. Sorteren door en de prijs punten voor uw garage sale. Dit bespaart u tijd als je de verkoop. Probeer de garage verkoop te regelen op een vroeg tijdstip, zodat je niet verleid worden om de items terug te keren naar uw huis. Breng de gevulde vuilniszakken naar de stoeprand op de volgende pick-up dag.
 8. 8
  Kijk om je heen! Geen rommel, geen rommel, gewoon een lekker schoon en mooi ogend huis. Dat zo te houden op een dagelijkse basis.

Tips

 • Nadat u klaar bent met het lezen van de krant of tijdschrift, gooi het in de prullenbak. Laat ze niet rond. Je zult waarschijnlijk nooit meer terug om het te lezen.
 • Werk aan een kamer in een tijd, zodat je niet overweldigd.
 • Als een stuk speelgoed breekt, en niet kan worden vastgesteld, gooi het meteen in de vuilnisbak.
 • Als je een moeilijke tijd uit te gooien iets, probeer te denken over hoeveel je echt nodig hebt. Als het iets is wat je zou willen om uw kinderen te tonen, overwegen of je kan het gewoon over praten, of neem een ​​foto van het.
 • Verkopen ontgroeid schoenen en schaatsen, of doneren aan de behoeftigen.
 • Heb cosmetica niet redden als ze eenmaal worden gebruikt, gebroken, of oud. Gooi ze in de vuilnisbak direct.
 • Zo te organiseren dat het maken van kunst / ambachten plezierig kan zijn. Zorg ervoor dat u een plaats voor alles. Kleine dozen kan houden naaigaren of verf flessen. Zet ze weg nadat je klaar bent.
 • Elke keer als je een nieuw boek te kopen, kijk voor 2-3 boeken die u kunt deelnemen met. Doneren ze aan uw lokale bibliotheek.
 • De (Flylady http://www.flylady.net/ ) website geeft advies en dagelijkse aanmoediging voor de-verrommeling. Gebruik het als een hulpmiddel om te helpen houden jezelf op het goede spoor.

Waarschuwingen

 • Vraag om hulp bij het tillen van zware voorwerpen, zoals meubels of zware dozen.
 • Zorg ervoor dat de items die u weg te gooien kan door de stoeprand worden gezet. Sanitaire voorzieningen mogen niet accepteren alle items, en je kan hebben om te ontdoen van hen op andere manieren.

Dingen die je nodig hebt

 • Grote kartonnen dozen (zodat ze kunnen worden gerecycled en niet opgeslagen}
 • Een water-proof marker (pennen zijn oke, maar ze zullen niet zo goed zien als een marker)
 • Verkoop stickers (voor garage sale items)