Wkinl

Hoe maak je een hosta verdelen

Groeiende hosta's kunnen zeer vervullen van een tuinman, omdat ze zijn winterhard, gedijen in de schaduw, en hebben weinig ophef. Wanneer deze vaste planten vrij groot worden, kunnen zij over-vullen hun tuin ruimte. Gelukkig hosta's zijn ook zeer gemakkelijk te verdelen, perfect om te delen met vrienden, familie, zelfs voor de verkoop plant! Hier is hoe:

Stappen

Hoe maak je een hosta verdelen. Kies de juiste tijd van het jaar.
Hoe maak je een hosta verdelen. Kies de juiste tijd van het jaar.
 1. 1
  Kies de juiste tijd van het jaar. Hoewel veel tuinders kiezen voorjaar voor de tijd om te bewegen en te verdelen planten, kan dit een negatief effect op de planten, vooral in de warmere klimaten. Het is beter om hosta's in de late zomer en vroege herfst, ongeveer 4 weken te verdelen voordat de eerste vorst. Hosta's zijn vrij zware planten, maar, en kan op elk moment worden verdeeld tijdens het groeiseizoen als je zorgvuldig herplanten, water, en mulch de verdeelde bosjes. Aanstampen van de grond rond de kluit zodat de plant niet gemakkelijk kan worden losgemaakt zal meer succes te verzekeren.
 2. 2
  Verkrijg de juiste tools voor uw grond. Vaak, als de klonten zijn groot (zeggen over 25cm/10 centimeter breed aan de basis), u vindt het gemakkelijkst vinden om een ​​vork te gebruiken met platte bladen en een spade of schop. Als de bodem is zeer licht en humus-y, en de planten zijn kleiner, zal een lange-bladen mes, bij voorkeur met een gekarteld lemmet, goed werken. Een ijzerzaag is erg handig als de klomp is zeer groot. Sommige mensen willen een tuinslang handig, of een grote emmer met schoon water hebben.
 3. 3
  Knippen of graven rond de hostainstallatie, beginnend 10cm / 4 centimeter van de voet van een kleine plant, om 35cm/18 inch voor een zeer grote klomp. Zodra je een cirkel hebt gesneden rond de klomp, schuift de spade onder de klomp en til deze uit de grond, of los te wrikken van de klomp van de grond met de vork.
 4. 4
  Als u nieuw bij het ​​verdelen van Hosta's of andere vaste planten, het wassen van het vuil van de klomp zijn kan zeer nuttig zijn om de individuele planten en hun wortelstokken (van waar de wortels groeien) te zien. Ook was de plant als je niet zeker weet hoe de individuele planten groeien en je wilt niet een op de helft (vooral als de hosta is een langzaam groeiende dure) snijden. Maak je geen zorgen over beschadiging van de wortels met het water, want hosta 'roots zijn taai.
 5. 5
  Indien mogelijk, vooral als de hosta is niet een grote klomp, scheid de individuele planten met de hand, door zachtjes dwingen je duimen tussen de stengels plant, en de versoepeling van de stengels uit elkaar. Om een ​​steel uit de kroon te verwijderen, gebruikt u een heen en weer trekkende beweging en niet een side-wise motion (houd de kern fabriek in de ene hand, en pak de steel in de andere, draai de steel-houden heen en weer), werk de steel heen en weer totdat de wortelstok loskomt of breekt uit de kroon. De wortelstok zal breken op het juiste punt. Zelfs als je verliest een deel van de stengels, heb je nog genoeg van de wortelstokken van een gezonde nieuwe klomp produceren.
 6. 6
  Als de klomp is zeer groot is, kan het gewoon makkelijker om een gekarteld keukenmes gebruiken, om dwars door de klomp. U kunt de klomp gesneden in verschillende maten, zoals gewoon in tweeën, in drieën of kwartalen.
 7. 7
  Begin met het verspreiden van de wortels, zodat u bepalen waar u wilt knippen. Proberen te houden zo veel wortels en bladeren mogelijk, door het maken snijdt door de kroon, maar niet in de wortels. Begin met het snijden van de kroon in de helft, als je echt voorzichtig je kunt navigeren op de stengels, als de klomp is echt groot, soms is het gewoon makkelijker in tweeën te knippen zonder veel bezorgdheid dat u altijd een paar stengels in de helft, omdat de klomp is zo'n monster toch.
 8. 8
  Indien mogelijk, de ketting ongeveer halverwege de kruin en dan zien of u kunt het uit elkaar trekken van de hand; gebruik van dezelfde heen en weer trekkende beweging. In dit geval houdt elke helft in de ene hand, en voorzichtig zwenken de helften in tegengestelde richting draai heen en weer telkens aanbrengen van een beetje druk en tegelijkertijd druk uitoefenen op de helften uit elkaar bewegen. Als je niet kan uit elkaar te halen dan de cut dieper.
 9. 9
  Wassen tussen bezuinigingen op zand te verwijderen en kleine rotsen kan ook het verbeteren van uw inzicht in hoe stengels van de plant groeien, en om te zien waar te snijden of uit elkaar te trekken.
 10. 10
  U kunt ook gebruik maken van de ijzerzaag te snijden door de klomp, door het draaien van de klomp op zijn kant, maar wees voorzichtig dat de zaag niet vast komen te zitten, zodat voorkomen dat door het forceren van de plant uit elkaar, hetzij met uw andere hand of misschien het handvat van een andere tuin gereedschap, als de klomp is enorm en de zaag is vrij diep in de klomp.
 11. 11
  Verwijder een aantal oudere, grotere bladeren of het snijden van de bladeren weer op het moment van het verdelen zal waterverlies te verminderen en helpen om schokken te minimaliseren.
 12. 12
  Plant de verdeelde planten. Denk niet dat een klein stukje niet kunnen groeien. Het is verbazingwekkend hoe veerkrachtig deze planten zijn en je net zo goed plant de kleine stukjes naast een grotere plant.
 13. 13
  Laat de wortels uitdrogen te veel. Als je ze niet kunt planten meteen, plaats enkele vochtige vuil of veenmos op de wortels en zet ze uit de buurt van direct zonlicht, diepe schaduw is goed in warmere klimaten.
 14. 14
  Als de wortels van de planten drogen sommige voordat je een kans om te herplanten krijgen, genieten van de plant in een emmer water voor 11:58 uur. Laat de planten in het water voor meer dan een dag, zullen de wortels beginnen te rotten.
 15. 15
  Voor stengel divisies die voortvloeit uit elkaar te trekken en planten die een mooi evenwichtig wortelverdeling hebben, planten deze divisies op hun oorspronkelijke niveau, zodat het witte basale delen van de stengels zijn net onder de grond en je kunt ze niet zien. Als je de wortels hebt gewassen of de wortels zijn niet in het bezit veel grond, maak een goede grootte gat en verspreid de wortels in een ventilator. Vervang de bodem, stevig drukken met de hiel van je hand rond de plant, en de planten water, zodat geen grote luchtbellen in de bodem aanwezig zijn.
 16. 16
  Als je moest het mes of zaag om het klonteren snijden, planten deze kleinere nu verdeelde massa op dezelfde hoogte als ze groeien, of net iets dieper (1/3cm/1 1-1/2 in. Diepere) en het water in de put.
 17. 17
  Blijf nieuw gedeelde hosta nat; houden planten niet uitdrogen voor de eerste twee weken.

Tips

 • Hosta wortelstokken zijn geweldig om te verkopen op de verkoop fabriek, garage verkoop, zelfs langs de weg. Voor geen geld uit eigen zak, kun je geld in te zamelen voor uzelf of anderen.
 • In de regel, de grotere en meer dichte de klomp, hoe minder divisies die mogelijk zijn.
 • Door te delen in de herfst de plant wordt geleid naar of heeft voornamelijk slapende gegaan, maar is nog steeds in de root ontwikkelingsfase en te delen op dit moment niet de minste schade.
 • Verwacht niet dat deze hosta's opnieuw verdelen voor de komende jaren.
 • Water minimaliseert transplantatie schok en moedigt nieuwe wortelontwikkeling.
 • Space elke divisie ongeveer 60cm / a voet apart - kleinbladige hosta's ongeveer 40-60cm / 8 inch tot twee meter uit elkaar en grotere-leaved hosta 60-80cm/two tot drie meter uit elkaar.
 • Pas geplante hosta's moet een centimeter water per week.
 • Voeg een 5cm / 2 inch laag mulch rond elke plant.
 • Zorg ervoor dat u water transplantaties goed als splitsing vond plaats in de zomer.
 • Op snel groeiende Hosta, drie of vier jaar oude planten produceren het grootste en beste divisies.

Waarschuwingen

 • Langzamer groeiende planten of oude rijpe klonten die acht of meer jaar oud, produceren de meest dichte pollen en zijn het moeilijkst te verdelen. Deze grote klonten vereisen een spade en dus meer vernietiging van kronen en wortels van individuele planten, alsmede een langere periode om te herstellen van transplantatie schok.