Wkinl

Hoe maak je een druppelirrigatie systeem installeren

Drip irrigatie is een zeer effectieve manier om uw tuin water te geven. Het levert het water rechtstreeks naar de wortels van uw planten, waardoor verdamping en waterverlies te verminderen door middel van luchtstroming. Het helpt ook bij het ​​verminderen van wiet problemen en schimmelziekten als meeldauw en black spot omdat het water gaat alleen naar waar planten het kan gebruiken, en niet zitten en bundelen elders. Om diezelfde reden, druppelirrigatie is een geweldige bron voor het behoud van water. Als u de irrigatie automatiseren, zal je niet eens over na te denken.

Stappen

Hoe maak je een druppelirrigatie systeem installeren. Het ontwerp van de tuin lay-out, met de planten die u wilt irrigeren en hoe ver ze zijn van elkaar.
Hoe maak je een druppelirrigatie systeem installeren. Het ontwerp van de tuin lay-out, met de planten die u wilt irrigeren en hoe ver ze zijn van elkaar.
 1. 1
  Selecteer de regio: Selecteer het gebied waar het systeem moet worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, een moestuin, struiken rond uw huis, bloemperken op het terras - dat zijn enkele van de gebieden waar druppelirrigatie werkt het beste.
 2. 2
  Bepaal de waterbron: Elke outdoor mondstuk kan worden gebruikt voor een druppelsysteem, maar zorg ervoor dat je een Y-vormige klep slang-pipe-connector aan te sluiten. Bevestig het in een omgekeerde positie, zodanig dat de onderkant van de Y-buis hecht aan het mondstuk. Gezamenlijk een arm om de tuinslang-pijp die water zal leveren in het systeem en de andere arm op de extra tuinslang-pijp voor andere drenken behoeften.
 3. 3
  Het ontwerp van de tuin lay-out, met de planten die u wilt irrigeren en hoe ver ze zijn van elkaar. Elke plant zal een zender (kleine sprinkler) voor eigen drenken behoeften te krijgen, en ze zullen allemaal worden gehecht aan de waterafvoer met een netwerk van druppelirrigatie lijnen, 1/4 "en 1/8" plastic slang die loopt van de belangrijkste slang-pipe aan uw planten. U zult twee emitters nodig voor de planten die meer hoeveelheid water nodig.
 4. 4
  Verzamel de materialen: Voor een geautomatiseerd drip irrigatiesysteem je een batterij-aangedreven timer nodig. Deze timer kan worden ingesteld als een klok om water timings automatiseren. Een back-flow klep of drukregelaar is belangrijk om druppelirrigatie water te voorkomen dat verpest uw huishouden sanitair. Filters een grote hulp in het houden van de weg roest en vuil uit het infuus lijn.
 5. 5
  Monteer de het infuus lijnen: Snij de 1/4 "buis met de cutter en duw de uiteinden in de aansluitingen op de lijnen verlengen richting de planten maken gebruik van 1/8". Emitter lijnen om de grote lijnen aansluiten op de emitters.
 6. 6
  Sluit het systeem. Het enige wat je hoeft te doen is om de resterende materialen aansluiten van het mondstuk op deze wijze: Y-pipe, timer, drukregelaar, slang adapter tuinslang-pipe, een andere slang-thread adapter en druppelirrigatie lijn. Nu is uw watervoorziening is gekoppeld aan uw belangrijkste 1/4 "uitleklijn irrigatiesysteem.
 7. 7
  Test het systeem: in eerste instantie de timer op handmatige en stel deze vervolgens op. Draai nu op de schakelaar, zodat het water loopt van het pijpje in de druppelirrigatie systeem. Als alles is aangesloten en goed gedaan je zult zien dat de emitters beginnen te schieten als kleine kleine fonteinen. Nu passen de hoeveelheid water dienovereenkomstig door het aanpassen van de stroom uit het mondstuk. Het waterdebiet moet goede niet te barsten noch te traag noch plat.
 8. 8
  Controle op lekkage: Als u klaar bent met het water flow adjustment, schakelt u de timer maar houd het mondstuk op. U hoort het water meer als dat niet het geval is dan is dit aan te geven wat lekkages in het infuus lijn. Dit kan zijn vanwege verkeerde adapter, dus alleen gebruik maken van slang-loopvlak. Een kleine lekkage kan worden opgelost door het toepassen van een tape rond daar.
 9. 9
  Stel het water timer: Start experimenteren met verschillende timings voor de planten water geven, als je eenmaal de meest geschikte tijd waarin je planten krijgen genoeg vocht je klaar bent met de instelling. Normaal 15 tot 20 minuten per dag voor de meeste locaties.

Tips

 • U kunt gebruik maken van de leidingen die al het druppelt gaten geboord in hen te maken.
 • Gebruik bredere buizen nabij de watervoorziening en nooit loopt een lijn meer dan 100 meter.
 • Maak altijd gebruik van een goede kwaliteit componenten of materialen tijdens het installeren van een druppelsysteem.
 • Niet te veel insteekdruppelaars niet toe dit kan de totale levering mogelijkheden van uw systeem te verminderen.
 • Installeer een klep op het laagste punt op het druppelsysteem zodat lijnen kunnen worden afgevoerd in de winter.

Dingen die je nodig hebt

 • Y-vormige slang-pipe connector voor het mondstuk
 • Maatregel Tape
 • Belangrijkste druppelirrigatie lijnen - 1/4 "plastic buizen
 • Een knol mes of schaar
 • Tuinslang (15 -, 25 - of 50-voet lengte)
 • Slang-schroefdraadadapters
 • Assorted connectoren - tees (T-vormig) en ellebogen (haaks)
 • Emitter lijnen - 1/8-inch plastic buizen te lopen vanaf hoofdlijnen aan vervuilers
 • Emitters - Een tot twee per plant, of op afstand 10 tot 18 centimeter uit elkaar
 • Een batterij-aangedreven timer
 • Drukregelaar / back-flow ventiel