Wkinl

Hoe maak je een gebroken sprinkler pijp vast

Als er gebieden van uw gazon dat er meer lijkt op een moeras dan een achtertuin, moet u wellicht kapotte sprinkler leidingen. Gelukkig is de vaststelling van het probleem is niet zo moeilijk als je het niet erg om vies.

Stappen

Hoe maak je een gebroken sprinkler pijp vast. Schakel de sprinklers, als je niet kan dit een zeer moeilijke opgave worden.
Hoe maak je een gebroken sprinkler pijp vast. Schakel de sprinklers, als je niet kan dit een zeer moeilijke opgave worden.
 1. 1
  Koop supplies. Niets is erger dan te moeten lopen naar de bouwmarkt in het midden van een project. Zie de lijst van dingen die je hieronder nodig.
 2. 2
  Zoek de breuk. Meestal een doorweekte gebied van gras, maar soms is het een geiser.
 3. 3
  Schakel de sprinklers, als je niet kan dit een zeer moeilijke opgave worden.
 4. 4
  Graven de pijp. Niet de hele pijp, alleen de sectie die is gebroken. Verwijder voorzichtig het gedeelte van het gras boven de buis, in een poging om het intact te houden. Doe dit door het snijden van een ronde doorsnede met het einde van uw shovel boven de plaats waar je bent te graven dan voorzichtig tillen het af. Graven het vuil boven de slechte leiding met een schop (zal je waarschijnlijk ook behoefte aan een hand Troffel op te graven het vuil onder de pijp). Wil je op zijn minst 6 centimeter hebben aan elke kant van de breuk duidelijk en genoeg ruimte voor je vuist onder de pijp. Als het gat vult met water, zal je ofwel moeten wachten tot het droog is of bail het uit (de laatste wordt aanbevolen).
 5. 5
  Snijd de pijp. Hier krijg je een ijzerzaag, PVC of metalen pijp kotters (afhankelijk van wat voor soort pijp je hebt, ouder sprinklersystemen zijn meestal metalen, terwijl nieuwere neiging om PVC). Snijd het gebroken deel uit, zodat je schoon, onbeschadigd pijp aan beide zijden.
 6. 6
  Meet een nieuwe lengte van de pijp die is gewoon een beetje korter dan het gat achtergelaten door oude pijp die je weggesneden. Het moet waarschijnlijk 1/2 "tot 1" korter om ruimte voor de aansluitingen zorgen. Of u kunt een PVC fitting te kopen van de meeste home improvement winkels die ene pijp schuiven binnen een buitenste vat met een O-ring in heeft. Zal zich nagenoeg 3 "lang. Ik heb in winkels 1/2" tot 2 1/2 "in diameter maten. Ene uiteinde een vrouwelijke slip en de andere is een man die een koppeling, elleboog, of T op de behoeften Sluit de reparatie.
 7. 7
  Maak de pijp. Wat water zullen komen uitgieten bij eerste, zou je kunnen proberen om het te vangen, maar het is makkelijker om het te redden. Zodra het water stopt coming out, reinig beide uiteinden met een doek.
 8. 8
  Monteer de nieuwe sectie. Als je het geluk hebt om PVC hebt dan zet je gewoon de PVC-primer en lijm aan de buitenkant van de buis en de binnenkant van de rechte connectoren en zet ze bij elkaar. Werk snel, omdat de lijm zet snel. Dan zet het gedeelte dat u net gelijmd in het gat u zojuist hebt gemaakt, het herhalen van de lijmen procedure. Als u metalen pijpen moet je de buitenkant van de buis te rijgen aan de aansluitingen en niet lijmen ze te passen.
 9. 9
  Test de pijp. Draai de sprinklers weer aan en zorg ervoor dat deze goed is afgedicht.
 10. 10
  Als alles is opgelost, bedekken het gat en vervang het gras u zo zorgvuldig voordat verwijderd.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het graven, je weet nooit wat je zou kunnen raken met je schop.

Dingen die je nodig hebt

 • Schop & troffel
 • Pijp
 • 2 rechte connectoren
 • hack zaag of pijpsnijder
 • voor PVC, lijm en primer
 • voor metaal, een threader
 • Rags
 • 2 Hours