Wkinl

Hoe maak je een couvert voor een formeel diner te regelen

In de huidige hectische wereld van de fast-food restaurants en tv-diners, het is gemakkelijk om te vergeten hoe goed de tafel voor een formeel diner. Hoewel het een vaardigheid die je vaak nodig hebt niet kan zijn, hoeft gelegenheden nog steeds voordoen waarvoor formele couverts zijn een absolute must. Hier is een lijst.

Stappen

Hoe maak je een couvert voor een formeel diner te regelen. Kies het juiste type bestek.
Hoe maak je een couvert voor een formeel diner te regelen. Kies het juiste type bestek.

Zilverwerk en bestek

 1. 1
  Kies het juiste type bestek. Continental bestek wordt vaak gebruikt voor formele eetkamer. Diner bestek heeft een grotere vork. Plaats bestek is standaard.
 2. 2
  Kies de juiste stijl van bestek aan de gelegenheid en China passen. Modern, klassiek, en artistieke zijn slechts enkele van de stijlen om uit te kiezen.
 3. 3
  Bepaal welke bestek stukken die je nodig hebt voor de maaltijd (s). Indien nodig, de volgorde van uw maaltijd plan dienovereenkomstig.
 4. 4
  Beslissen hoeveel instellingen die u nodig hebt.
 5. 5
  Midden de soep kom op de top van een bord.
 6. 6
  Plaats de vorken direct links van de plaat. De vork van de vroegste cursus (meestal salade) moet verst worden van de plaat, en de volgende splitsing in zou moeten zijn voor de volgende cursus. Het dessert vork moet boven het bord loodrecht worden geplaatst aan de andere bestek met het handvat de richting van de tanden van de andere vorken
 7. 7
  Plaats het diner mes direct aan de rechterkant van de plaat, met een scherpe rand naar het bord. Als je een vis mes, plaats die aan de rechterkant van het diner mes. Zal gebruiken
 8. 8
  Plaats de lepel (s) aan de rechterkant van het diner mes of vis mes. Als u met behulp van een dessertlepel, plaats die boven het dessert vork de tegenovergestelde richting in. Plaats de soeplepel verst uit de plaat.

Drankjes en andere tafelgerei

 1. 1
  Plaats het waterglas iets boven en rechts van het bord, direct boven het diner mes.
 2. 2
  Plaats wijnglazen (een voor wit, en een voor rood) naar rechts en net onder het water glas. Cluster de bril nauw samen. U kunt ook de drie glazen regelen in een driehoek met het waterglas dichtst bij het bord of de dichtstbijzijnde glas aan de gast.
 3. 3
  Zet het champagneglas iets boven en rechts van de wijnglazen.
 4. 4
  Plaats het kopje koffie of boven en rechts van het bord met de bril, of iets lager en aan de linkerkant van de plaat brood. (Zie tips).
 5. 5
  Plaats het verband gevouwen hetzij bovenop bord (of over de rand van de soepkom), links van de vorken, of het waterglas.
 6. 6
  Leg het brood plaat iets boven en aan de linkerkant van het bord, met de boter mes rusten over de plaat.

Tips

 • U kunt ook plaatst het dessert vork en / of lepel direct boven het bord, die in een horizontale richting (dat wil zeggen, niet de richting van de gast). Schik de splitsing naar rechts en de lepel naar links.
 • Gebruik alleen de gebruiksvoorwerpen die u nodig heeft.
 • Het allerbelangrijkste bij het instellen van een tafel in gedachten te houden is om ervoor te zorgen dat uw gasten comfortabel. Met de toename van meer casual dining, het is leuk om te trekken alles uit de kast en zet een formele tafel. Echter niet, uit het oog van uw gasten comfort en uw eigen plezier te verliezen (dat is vaak de reden waarom we vermaken). Als u niet beschikt over alle attributen van een formele tabel, kunt u items huren of hebben een aantal leuke en improviseren. Enkele van de mooiste tafels zijn het resultaat van improvisatie en onverwachte items.
 • Bij het eten van een maaltijd in een formele plaats instelling, worden de gebruiksvoorwerpen gebruikt van buiten naar binnen Dat wil zeggen, de salade vork zal zijn buiten het diner vork, die buiten het dessert vork zal zijn en ga zo maar door. Als u niet zeker weet welke vork te gebruiken, pauzeren en neem een ​​slok water, terwijl je merkt wat iedereen pikt.
 • Kies laag centerpieces. Je wilt niet de gasten uitzicht op elkaar of hun gesprekken belemmeren.
 • Niet menigte uw gasten. Als u meer ruimte bij elke instelling nodig, niet brengen het koffiekopje en dessert lepel / mes tot na het hoofdgerecht, wanneer u weg van de gerechten zijn verdwenen.
 • In alle, maar de meest formele instellingen, wees niet bang om te mixen en als je niet genoeg bijpassende servies hebben. Mixen en matchen is steeds populairder geworden.
 • Er zijn een verscheidenheid van verschillende manieren om de tafel, en als de maatschappij wordt meer informeel, er is meer ruimte voor creativiteit. Als u wilt controleren of een aantal alternatieven, een zoekopdracht op het internet of bezoek uw plaatselijke bibliotheek voor een boek over etiquette.