Wkinl

Hoe te greens schoon

"Greens" is gewoon een leuke, snelle manier om te zeggen groene, lommerrijke groenten. Dit zijn groenten zoals, kool en spinazie. Helaas, deze bladeren zijn zeer geschikt voor het vangen en andere chemicaliën die je misschien niet wilt in je lichaam. En zelfs als ze biologisch, er kan vuil worden en wie weet wat nog meer van degenen die deze afgeeft. Dus, heb je om ze schoon te maken. En de makkelijkste manier om greens te reinigen is met veel water in de.

Stappen

Hoe te greens schoon. Weten dat de makkelijkste manier om de kern en scheiden van een krop sla is om stevig (maar niet knijpen) Houd de kop van greens in uw handen met de steel naar beneden en staken het afgesneden uiteinde van de steel tegen een aanrechtblad.
Hoe te greens schoon. Weten dat de makkelijkste manier om de kern en scheiden van een krop sla is om stevig (maar niet knijpen) Houd de kop van greens in uw handen met de steel naar beneden en staken het afgesneden uiteinde van de steel tegen een aanrechtblad.

Met de hand

 1. 1
  Reinig de spoelbak grondig binnen en rond de randen, en zorg ervoor dat er geen zeepresten achter te laten. Het hoeft niet steriel te zijn, gewoon weggespoeld zodat er geen etensresten of andere verontreinigingen. Hoe groter de hoe beter.
 2. 2
  Stop de gootsteen, maar niet vullen met water gewoon nog niet.
 3. 3
  Weten dat de makkelijkste manier om de kern en scheiden van een krop sla is om stevig (maar niet knijpen) Houd de kop van greens in uw handen met de steel naar beneden en staken het afgesneden uiteinde van de steel tegen een aanrechtblad. Dit meestal kernen het hoofd in een of twee slagen. Dan mag je greens uit elkaar te trekken (zodat niets blijft tussen de bladeren die aan elkaar zijn geplakt) en zet ze in de gootsteen. Voor kleinere babygreens de steel kan meestal weg te zijn geknepen met een duim en wijsvinger. Om taaie stengels van greens te verwijderen, vouw de greens in de helft langs de stam lijn met een hand omklemde dicht bij de stam. Met de andere hand weg te rukken de steel van de basis naar de punt van het blad. Gooi het hart (tenzij je van plan om het hart te gebruiken voor een gerecht) en eventuele taaie stengels.
 4. 4
  Vul de spoelbak met koud water.
 5. 5
  Schud de greens rond zachtjes met je handen om het water te laten circuleren door ze grondig. Elk blad worden ondergedompeld en verplaatst.
 6. 6
  Laat de bladeren zitten voor een paar minuten, zodat het vuil op de bodem van de spoelbak.
 7. 7
  Til de bladeren een of twee tegelijk, scheuren ze in de gewenste grootte, of waardoor ze geheel voor later gebruik. Als je een blad te trekken uit het water en het lijkt nog steeds vies, swish het rond in het water zacht of, als u een dubbele wastafel, voer het uit onder de kraan in de andere gootsteen. Probeer niet om het water (en vuil) wakkeren teveel.
 8. 8
  Doe de bladeren in een vergiet uitlekken. Als u de vergiet in de gootsteen, zorg ervoor dat u hebt het aanrecht volledig afgespoeld en uitgelekt weg eventuele restanten. Om overtollig water uit greens te verwijderen, plaatst u de greens in het centrum van een groot stuk van katoen mousseline (36 "x 36"). Verzamel de vier hoeken en vier randen van de mousseline en greep stevig. Ga naar buiten (of in een douchecabine) en zwaai je arm rond in een grote cirkel. Het water weg zal draaien van deze centrifuge actie. Dan terwijl u de rest van uw maaltijd te bereiden kunt u het openstellen van de mousseline en leg de greens op een oppervlak ergens koel en droog, zodat de greens drogen nog verder. U kunt ook gebruik maken van een salade spinner, maar mousseline is veel makkelijker op te slaan en goedkoper. Droge greens maken de beste salades - de salade dressing is niet verdund door spoelwater, en de bladeren zijn minder vatbaar voor rot als de salade wordt opgeslagen.

Met een wasmachine

 1. 1
  Spoel de wasmachine grondig, zodat er geen resten overgebleven.
 2. 2
  Stel de delicate cyclus, met koud water.
 3. 3
  Zet de greens in de wasmachine en laat ze swish rond voor maximaal 5 minuten, maar laat ze niet draaien (zie tips).
 4. 4
  Tap het water.
 5. 5
  Heeft een enkele spoel in koud water.
 6. 6
  Trek de greens en laat ze uitlekken in een vergiet. Zet ze niet in een droger!

Tips

 • Het toevoegen van een snufje zout kan ook helpen doden ongedierte en maken ze los te maken van de greens.
 • Was in batches indien nodig.
 • Als er geen ongedierte op uw greens, zoals bladluizen, moet u wellicht te laat de greens weken een beetje langer. Hoe warmer het water, hoe makkelijker het zal zijn om het ongedierte los te maken, vooral als je te maken hebt met een geribbelde groene zoals boerenkool.
 • E. Coli is meestal geen probleem voor goed-geteelde producten, maar het is bekend om te verschijnen in greens - zelfs die van grote biologische telers - hoogstwaarschijnlijk als gevolg van de toepassing van dierlijke mest (zoals kunstmest) dat heeft niet behandeld of volledig gecomposteerd. Dit kan worden gezien in de mei 2011 uitbraak in Europa Komkommer E. Coli. E. Coli zullen niet worden gedood door alleen te spoelen, maar je kunt een halve dop van bleekwater toe te voegen aan het water en laat het inwerken 5 minuten. Vervolgens transfer naar een andere spoelbak met koud water en geen bleekmiddel, en laat nog 5 minuten inwerken alvorens te spoelen. Spoel goed, en gebruik niet meer dan een zeer kleine hoeveelheid bleekmiddel verdund in een grote sinkful water. Bleekmiddel wordt gebruikt kan een beetje extreem klinkt, en voor consumenten thuis, in het algemeen is. Telers en producten processors, echter routinematig gebruiken chloor om bacteriën te doden. Dit kan worden gezien in de mei 2011-uitbraak in Europa van komkommer Ecoli
 • Sommige mensen gebruiken de van een wasmachine om hun greens drogen. Doe ze in een schone kussensloop en bind het einde, eerste. Vervolgens draaien voor een paar minuten. Dit is echter een beetje een verspilling in termen van energie en kan gemakkelijk met een handmatige slacentrifuge worden aangepakt.
 • Greens kan ook in een grote container of pot worden gewassen als de toegang tot een wastafel is beperkt.

Waarschuwingen

 • Als je omgaan met sla greens, wees zacht tenzij je het niet erg slap, rimpelige sla.
 • Met behulp van een wasmachine om schoon greens is meer geschikt voor grote hoeveelheden greens (dwz reiniging in voorbereiding om te verkopen). Anders, het is een verspilling van energie en water.
 • Als u geen gebruik van een wasmachine, geen gebruik maken van een publieke, en vergeet niet dat vuile kleren met al hun bacteriën er worden gewassen, ook!
 • Sommige greens worden verkocht voorgewassen. Je moet nog steeds deze spoeling in een gootsteen met koud water als puin is nog steeds te vinden in de "triple gewassen" zakken.
 • te zepen en bacteriën uit de wasmachine te voorkomen, kunt u uw machine lopen door de spoelcyclus voordat het wasproces of doe een lege lading met warm water.
 • Met raap, mosterd, boerenkool en andere zand gegroeid greens-Vergeet je later worden het koken van de greens zo een gesaneerde wasmachine is niet nodig. Als je kleine kinderen hebt en 'ongelukjes' komen vaak moet je een lege lading met een vleugje bleekwater doen voordat het reinigen van uw greens. Weet de greens niet wassen in bleekwater! Doe gewoon een lege lading (alleen water) met een vleugje bleekwater om eventuele bacteriën te doden.

Bronnen & citaten

Katoenen mousseline zakken