Wkinl

Hoe om te klagen in een restaurant

Een gemakkelijk te volgen gids te klagen in een restaurant dat je zal laten blozen of woedt. Dit artikel beschrijft de juiste etiquette betrokken bij het maken van een klacht in een restaurant.


Stappen

Hoe om te klagen in een restaurant. Onmiddellijk te handelen.
Hoe om te klagen in een restaurant. Onmiddellijk te handelen.
 1. 1
  Onmiddellijk te handelen. De sleutel tot succesvolle klagen is om het probleem te benadrukken meteen, waardoor aan het restaurant de mogelijkheid om het probleem met een minimum aan gedoe op te lossen.
 2. 2
  Blijf kalm en objectief. Discreet bellen met de ober over, leg het probleem, druk uw teleurstelling, en vraag hem of haar om de situatie op te lossen. Niet automatisch de schuld van de ober, in gedachten houden dat een lange wachttijd voor voedsel of een gerecht dat niet wordt gekookt naar uw tevredenheid is waarschijnlijk de schuld van de chef-kok in plaats van de server.
 3. 3
  Suggereren een resolutie die uw klacht past. Zou een verontschuldiging genoeg zijn? Wilt u uw eten vervangen? Wil je een korting? Wat het ook is, zeker om te vragen of beleefd suggereren in plaats van de vraag.
 4. 4
  Breng het naar het volgende niveau. Als uw bezorgdheid niet wordt voldaan met een aanvaardbare resolutie, beleefd vragen om de manager te spreken. Leg het probleem voor hem of haar, en aangeven waarom u niet tevreden bent met hoe het is opgelost.
 5. 5
  Verminder de Als andere opties bleken vruchteloos, waardoor de tip (of niet verlaten van een helemaal) is een krachtige manier van uiten van uw ongenoegen.
  • Vergeet niet om onderscheid te maken tussen een probleem met de ober en het restaurant. Als het eten was van een lage standaard, maar de ober deed goed werk van het aanpakken van uw klacht, dan is een tip is nog steeds van toepassing.
 6. 6
  Zoeken hulp van buitenaf. Indien na klagen bij de ober en de manager je bent nog steeds niet tevreden, het is tijd om uw klachten te nemen aan een hogere autoriteit. Contact op met uw lokale consument normalisatie-instelling voor advies. In het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld, kunt u de Citizen's Advice Bureau of het Office of Fair Trading proberen. In de VS contact op met uw lokale Better Business Bureau kantoor.
 7. 7
  Meldt een ziekte. Als, als je eenmaal hebt een restaurant verliet, ziek word je van dat je gelooft is terug te voeren naar het restaurant, moet u onmiddellijk melden aan de restaurant. Als je niet gelooft dat het restaurant is het reageren op uw klacht, kunt u dan melden aan de lokale gezondheids-afdeling of Food Standards Agency.

Tips

 • Vertel je vrienden! Hiermee wordt voorkomen dat anderen dezelfde fout maken en wellicht indirect invloed hebben op hoe de inrichting wordt uitgevoerd wanneer ze klanten verliezen.
 • Als je een slechte trip naar het restaurant eerder hebben gehad, niet klagen om uw nieuwe ober over verstreken diensttijd.
 • Ken de temperaturen voor de verschillende mate van "doneness" in vlees. Zo goed gedaan is 160 graden F of boven-niet altijd genoeg om alle roze uit koken van een stuk vlees.
 • Houd uw klachten discreet. Uw probleem is met het restaurant, niet de andere mecenassen.

Waarschuwingen

 • Als de ober was verschrikkelijk, het is het meest effectief bij allen een heel erg klein om te vertrekken in plaats van niets. Dit bewijst dat je niet vergeten, je gewoon dat hij niet gelooft of zij verdient een tip.
 • Waarschuw de ober om allergieën en antipathieën. Als een van de genoemde ingrediënten zijn dan aanwezig in uw maaltijd, moet je klagen en stuur het meteen terug.