Wkinl

Hoe maak je een cartridge soort zwembad filter te reinigen

Bovengronds bieden veel plezier en lichaamsbeweging in de zomer, maar het handhaven ervan, kan een dure aangelegenheid zijn. Voor degenen die wat geld wilt besparen, of gewoon afval te verminderen, het reinigen van het, in plaats van het kopen van een nieuwe is een optie.

Stappen

Hoe maak je een cartridge soort zwembad filter te reinigen. Aankoop kwaliteit soort cartridge.
Hoe maak je een cartridge soort zwembad filter te reinigen. Aankoop kwaliteit soort cartridge.
 1. 1
  Aankoop kwaliteit soort cartridge Deze zullen een geplooide glasvezelmat of synthetische filtermedia, geen papier. Het schoonmaken hier beschreven methoden zal leiden tot goedkope media af te breken, waardoor het filter onbruikbaar.
 2. 2
  Voer het systeem met uw filter als je normaal zou doen. Als het vies wordt, haal hem uit de filter-assemblage.
 3. 3
  Spoel vuil uit het filter met een tuinslang en sproeikop voordat het filter droogt nadat u het hebt verwijderd. Drogen zal de verzamelde brokstukken op te zetten in het filter media, waardoor het moeilijker wordt om later te verwijderen.
 4. 4
  Laat de filters goed laten drogen, bij voorkeur in de felle zon, die effectief algaecidal eigenschappen heeft.
 5. 5
  Schud of gebruik een luchtcompressor om losse deeltjes van stof van het filter te verwijderen. Dit kan door het op een oppervlak, borstelen met een stijve kwast of andere middelen. Deze stap is in voorbereiding voor de eigenlijke reiniging, zodat je het perfect niet nodig.
 6. 6
  Sla de filters die u normaal zou gooien in de prullenbak totdat u een aantal schoon te maken te hebben. Omdat reiniging omvat het gebruik chlorinizer en kost tijd, schoonmaken afzonderlijke filters is niet efficiënt. Een vijf liter plastic emmer verf zal houden ongeveer 5 type C.
 7. 7
  Bereid een grote emmer met een goed sluitend deksel op uw filters weken. Gebruik een oplossing van 1 deel pool chlorinator tot 6 delen water. Dompel de filters in deze oplossing, dan plaatst u het deksel op de emmer.
 8. 8
  Laat de filters te weken om eventuele micro-organismen die zijn gevangen in het filter media te doden, en af te breken alle organische verontreinigingen. Op een dag is goed begin, maar 3 tot 5 dagen zal betere resultaten geven.
 9. 9
  Verwijder de filters en spoelen in een emmer schoon water. Schud de filters door ze aan de ene kant, en soppen ze stevig in en uit het spoelwater. Je moet een wolk van gespoelde verontreinigingen afkomstig uit het filter te zien.
 10. 10
  Hang of plaats de filters in fel zonlicht en laat ze goed drogen. Nog meer vuil dat is gestrand op het oppervlak van het filter moet worden afgeborsteld, met een harde haren verf of onderdelen reinigingsborstel.
 11. 11
  Verzegelen de emmer u de filters weken in wanneer niet in gebruik, zodat u geen extra chlorinizer elke keer dat u schone filters toevoegen. Sommige sediment zal ophopen in de bodem van deze bak, maar het heeft geen invloed op de bruikbaarheid van de oplossing.
 12. 12
  Meng een oplossing van zoutzuur en water mineralen die zich ophopen in het filtermedium, waardoor het percentage water kan oplossen door het filter. Gebruik een andere schone emmer met een deksel dat de zeehonden strak. Voeg ongeveer 2/3 van een emmer schoon water, dan voorzichtig giet er voldoende zoutzuurzuur je een 1 deel zuur om te geven aan 10 delen water oplossing. In een typisch 5 gallon emmer, betekent dit ongeveer 3 liter water tot 1 1/2 liter zuur.
 13. 13
  Geniet van je filters in de zure oplossing totdat het ophoudt met borrelen. De bubbels zijn een indicatie van de zuur reageert met de minerale afzettingen, en wanneer de borrelende heeft verlaten, moet de mineralen worden opgelost.
 14. 14
  Verzegelen verpakking wanneer u klaar bent met het. Als u houdt uw containers goed afgesloten, zal de chemische stoffen (hetzij het zuur of chlorinizer) niet verzwakken en kan worden hergebruikt voor meerdere reinigingen. Waardoor de containers open blijven zal het chloor te laten verdampen van uw oplossing, waardoor zij onbruikbaar in een korte tijd.
 15. 15
  Spoel het zuur gereinigd filters met veel vers water, dan laat ze drogen, schudden alle resterende verzamelde vuil uit de plooien, en ze zijn klaar, hetzij over te gaan tot chloor inweken, of indien deze stap het chloor inweken heeft gevolgd, zijn ze klaar voor hergebruik in uw zwembad.
 16. 16
  Hergebruik uw filters gereinigd.

Tips

 • Gooi alle filters die beschadigd raken of verslechteren tot het punt dat ze niet meer filter efficiënt.
 • Met behulp van een 5% zoutzuur oplossing voor calcium afgezet in het filter media te verwijderen zal de prestaties van het filter te verhogen indien hoge concentraties van mineralen er in uw zwembadwater.
 • Filters in een plastic zak of container wanneer zij gereinigd om insecten te houden van het maken van een huis in te slaan.
 • Zwembad filter chemische reinigingsmiddelen zijn speciaal verkocht voor het reinigen van het type cartridge filters, maar de kostprijs is vrij hoog als tegenprestatie voor hun prestaties.
 • Filters verstopt raken veel sneller bij gebruik klaringsmiddel in het zwembadwater, omdat dit product zal de deeltjes die het water troebel gemakkelijker worden gevangen in de filtermedia.
 • Verwijder en reinig of vervang het filter regelmatig.
 • Verwijder de verzamelde vuil van het filter in fasen, zoveel mogelijk verwijderd in elk stadium. Te tikken of borstelen het filter nadat het is gedroogd in de zon en wordt het bedrag van de organische verontreinigingen die moeten worden uitgesplitst in de cholrinator weken verminderen.
 • Onderhouden van uw zwembad water chemie aan de organische verontreinigingen te minimaliseren in het water, waardoor de taak van de filter is veel gemakkelijker.
 • Zorg ervoor dat het filter / pomp unit correct werkt voordat u of het toevoegen van chloor of andere chemicaliën aan het zwembad.
 • Voor het reinigen van filters in zwembaden waar een groot aantal mensen zwemmen en zonnen lotions of andere materialen kunnen ophopen, met behulp van een afwasmiddel oplossing voor weken dienen de filter kan superieure resultaten opleveren.
 • Misschien wilt u gewoon een nieuwe filter in plaats van opnieuw te gebruiken.

Waarschuwingen

 • De organische stof opgevangen door het filter kan irritant zijn, dus vermijd ademhaling en de blootstelling aan het stof bij het verwijderen van het ofwel met een borstel of door te blazen met perslucht.
 • De oplossing van chlorinizer u het filter weken in is erg sterk. Laat geen waterspetters op kleding, en de emmer strak en buiten bereik van kinderen verzegeld te houden.
 • Wees voorzichtig bij het gieten, hetzij vloeibaar chlorinizer of zoutzuur. Voeg de chemische stof aan het water, nooit water om geconcentreerde chemicaliën, en vermijd direct contact met de huid.

Dingen die je nodig hebt

 • Zwembad filters om mee te beginnen.
 • Een penseel met harde haren.
 • Een grote emmer met een deksel die stevig sluit.
 • Een stofzuiger of luchtcompressor (optioneel).
 • Vloeibare chlorinizer
 • Zoutzuur (optioneel)
 • Een waterslang met een sproeikop