Wkinl

Hoe te hard water te verzachten

Hard water is hoog in mineralen, meestal calcium en magnesium, maar bicarbonaat en sulfaten niveaus soms bijdragen aan de hardheid van het water. Studies vond geen gezondheidsrisico's of medische redenen voor het ontharden van water, maar het is een ongemak toch. De meeste problemen komen voort uit het feit dat hard water verlaagt de effectiviteit van alle vormen van schoonmaakmiddelen en zeep. Hard water verkort vaak de levensduur van kleding, huishoudelijke apparaten en sanitair. Er zijn verschillende manieren om hard water te verzachten.

Stappen

Hoe te hard water te verzachten. Vaststellen dat uw water hard.
Hoe te hard water te verzachten. Vaststellen dat uw water hard.

Verzachten uw hele huishouden watervoorziening

 1. 1
  Vaststellen dat uw water hard.
  • Hard water bestaat in verspreide watervoorziening in de hele wereld. Hoewel hard water bestaat in waterbronnen in alle staten, de hoogste concentratie van hard water levert in de Europa zijn gebieden van Arizona, Californië, Kansas, New Mexico en Texas.
  • Als je gebruik maakt van een openbare watervoorziening, informatie over uw niveau van de waterhardheid is verkrijgbaar bij uw plaatselijke gemeentehuis water-afdeling.
  • Deze informatie kan ook beschikbaar zijn bij uw plaatselijke gemeentehuis als je prive goed hebben. Op basis van uw locatie, kan uw stadsbestuur in staat zijn om u te vertellen de primaire bron van de watervoorziening voor de omgeving en geven u een aantal testresultaten, inclusief water zachtheid niveaus.
  • Breng een watermonster naar een lokale water test lab om de waterhardheid te testen of gebruik een in de handel verkocht waterhardheid testkit als je een eigen goed en vermoedt dat uw water hard.
  • Let op de hoeveelheid schuimende die optreedt wanneer u schoonmaakmiddelen zoals tandpasta, afwasmiddel, wasmiddel en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Als je moet veel zeep toe te voegen aan het water te werken tot sop uw water is waarschijnlijk moeilijk.
 2. 2
  Installeer een mechanische waterontharder die calcium en magnesium vervangt met natrium als uw waterbron is moeilijk.
  • Mechanische waterontharders voorkomen kalk, verhoging van de efficiency van het verwarmen van uw water, en verlengt de levensduur van uw kleding en andere artikelen die u regelmatig wassen.
  • Er zijn verschillende waterontharders op de markt die variëren in prijs, de operationele kosten en effectiviteit. U moet het behandelde water te testen alvorens het te drinken.
 3. 3
  Installeer een magnetische water conditioner die calciumionen verandert, zodat ze in staat zijn om kalkaanslag veroorzaken.
  • Water conditioners zijn goedkoper en meestal goedkoper te implementeren, en het resulterende water is veilig om te drinken.
  • Conditioners zijn het niet op alle gevallen van hard water en meestal niet komen met verzachtende garanties. Critici zijn sceptisch dat ze werken op alle. De mate van verweking varieert meer dan water behandeld worden door mechanische waterontharders.

Verzachten water voor gebruik

 1. 1
  Kook het water voor het drinken. Wilt u wellicht ook om gekookt water te gebruiken voor het schoonmaken van uw keuken en badkamer, je tanden poetsen, baden en wassen van je haar om de effectiviteit van uw schoonmaakmiddelen verhogen.
  • Na kokend water voor een paar minuten, laat hem afkoelen. Zichtbare kalkdeeltjes zal vestigen op het oppervlak van het water. Schep uit de bovenste laag van deeltjes en gooi ze weg voordat u het water.
  • Afwisselend, laat het water langer zitten en de deeltjes zullen vallen op de bodem. Schep het verse water voorzichtig om zo niet te storen de vaste kalkdeeltjes. Gooi de onderste paar centimeter van het water waar de kalkdeeltjes blijven.
 2. 2
  Verzachten water met soda of kalk.
  • In het verleden, huishoudens met hard water onthard het vaak door het vullen van grote open vaten met water en vervolgens het toevoegen van een beetje afwasmiddel-soda of kalk. Het water heeft een aantal dagen te staan ​​en vervolgens moet worden getrokken uit de bovenkant van de vaten.
  • Deze methode wordt niet gebruikt om door de hoeveelheid tijd die het vergt.
 3. 3
  Voeg ammonia, borax, loog of washing-soda aan het water op hetzelfde moment je de zeep toe te voegen wanneer de was doen en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen.
  • Deze producten zullen het water zachter maar zijn bekend om de kalk te voorkomen interactie met de zeep, waardoor zeepsop vorm. Volg pakket waarschuwingen en instructies aandachtig bij het gebruik.
  • Los 1 pond was-soda in 1 liter kokend water. Na afkoelen bewaar de oplossing in een afgesloten fles. Meng twee eetlepels van de oplossing in een liter water te gebruiken bij het schoonmaken.
  • Los op 1/4 eetlepel loog in een kopje water. Meng de oplossing in een liter water.
 4. 4
  Gebruik een waterfilter werper die waterontharder voor drinkwater voorziet. Deze zijn verkrijgbaar in vele winkels onder vele merknamen. Sommige van deze filters voorzien waterontharding tot drinkwater, koffie, thee en andere dranken behouden hun smaken en aroma's te helpen.
 5. 5
  Zet een vergelijkbaar type filter op je keuken en badkamer wastafel kranen te verzachten voor water gedoseerd door de kraan te bieden. Dit is de eenvoudigste methode als u wilt om water te filteren voor het reinigen. Sommige modellen hebben uitschakeling kleppen, zodat je het water kan trekken uit de kraan zonder dat het door het filter als u kiest.

Tips

 • Ontharden van uw water zal directe besparingen op schoonmaakproducten omdat je veel minder van alles nodig, van tandpasta tot wasmiddel, en je zult betere resultaten te krijgen. Elektrische of andere energieverbruik moeten ook afnemen als u het schoonmaken dingen makkelijker, sneller en minder vaak nodig. Waterontharders kan ook de levensduur van uw sanitair en uw huishoudelijke apparaten, evenals de items die u wassen in die apparaten te verlengen.
 • Hoewel alle middelen ontharden uw water kosten, de kosten van verzachtingmiddel vaak ver gecompenseerd door de besparingen. Sommige methoden hebben upfront kosten, anderen hebben de lopende uitgaven en een aantal hebben beide. U moet echter ook van mening dat een waterontharder bespaart u geld.

Waarschuwingen

 • Na verloop van tijd, het schoonmaken van uw huis met hard water kan een huishouden omgeving waar ziektekiemen, bacteriën, schimmel, meeldauw, allergenen en andere verontreinigingen kunnen groeien en gedijen.