Wkinl

Hoe kunt u uw zwembad shockeren

Schokkend is ook bekend als super chloreringsmiddel. Het is een manier om zwembadwater schoon en veilig te houden door het toevoegen van drie tot vijf keer de normale hoeveelheid chloor of andere chemische ontsmettingsmiddel om het zwembadwater te drastisch te verhogen het chloorgehalte voor een korte tijd. Dit zal helpen om effectief chloor hoeveelheden te verwijderen, doodt bacteriën en iets organisch in het zwembad, en verhoogt de beschikbaarheid van effectieve chloor. Schokkend is het zwembad een belangrijk regelmatig onderhoud stap waarmee elke pool eigenaar moet vertrouwd zijn.

Stappen

Hoe kunt u uw zwembad shockeren. Schok het zwembad regelmatig.
Hoe kunt u uw zwembad shockeren. Schok het zwembad regelmatig.

De timing van de schokkende

 1. 1
  Schok het zwembad regelmatig. Wat bepaalt "gewone" zal afhangen van de hoeveelheid zwemmers gebruik van het zwembad en de temperatuur van het zwembadwater. De beste indicator is om de resultaten van thuis chloor testen volgen; bij de testresultaten blijkt dat gecombineerde beschikbaar chloor en vrij beschikbaar chloor zijn onder hun aanbevolen bereik, dan is het tijd om het zwembad te shockeren.
  • Pool deskundigen adviseren schokkend een zwembad op minimaal een keer per maand. Als het water warm is (zoals voor een bubbelbad), wordt twee keer per maand minimaal aanbevolen. Echter, sommige pool deskundigen raden schokkende zwembaden een keer per week, of vaker, als het zwembad intensief wordt gebruikt, na de grote hoeveelheden regen, of gedurende langere perioden van warm, zonnig weer.
 2. 2
  Shock nadat de zon is ondergegaan. Dit voorkomt dat de zon UV-stralen van die chloor of andere chemische en zorgt ervoor dat de meerderheid van de chemische stof waarover de pool schok.

Pre-schokkende voorbereiding

 1. 1
  Los het zwembad schok chemicaliën. Dit moet gebeuren voordat u het zwembad schok chemicaliën aan het zwembad. Alle vormen van het zwembad shock chemicaliën zijn korrelig en moet relatief snel op te lossen.
  • Vul een 5-gallon/19 liter emmer met water uit het zwembad.
  • Giet langzaam de korrelige zwembad schok in de emmer water.
  • Nooit water op een chemische stof; altijd chemicaliën toe aan het water.
 2. 2
  Roer de emmer goed. Schud het water voor een minuut of meer aan het zwembad schok chemicaliën ontbinden.

Het toevoegen van het zwembad schok chemicaliën

 1. 1
  Met het filtersysteem lopen, langzaam giet de emmer opgelost shock direct voor een retourleiding fitting. Je zal het water wordt naar buiten in het zwembad gedragen door de waterstraal uit de retourleiding zien.
  • Giet langzaam genoeg dat al het water uit je bak is uitgevoerd in het zwembad en neemt geen genoegen met het zwembad vloer. Langzaam gieten is ook van vitaal belang om spatten te voorkomen op uw huid, kleding en alle vlakken, die kunnen verwonden of vlek, afhankelijk van wat het spatten land op.
  • Giet zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak mogelijk.
 2. 2
  Bijvullen met water. Wanneer je het gieten en krijgen in de buurt van de bodem van de emmer van opgeloste shock water (tot ongeveer 1/4 links in de bak), vul de emmer back-up met water.
  • Roer de emmer water opnieuw voor een minuut of meer, te ontbinden overgebleven shock korrels op de bodem van de emmer, die niet de eerste keer deed ontbinden.
  • Verder gieten tot alle inhoud gebruikt.
  • Als opgeloste korrels bereikt het zwembad vloer bodem, roer ze met een zwembad schoner.
 3. 3
  Doe lezingen vóór het opnieuw invoeren van het zwembad water. Zwemmen in water met te veel chloor is zeer gevaarlijk. Wacht tot het water leest 3ppm of minder.

Tips

 • Als je een vinyl liner in uw zwembad, kunt u niet toestaan ​​dat niet-opgeloste pool schok om zich te vestigen op de vloer, want dit kan bleekwater of beits uw zwembad liner.
 • Controleer de pH-bereik voordat schokkend. Het moet binnen de normale range voordat schokkend, anders wordt de extra chloor kan koperen onderdelen oxideren in het zwembad. Als dit gebeurt, zullen zwarte vlekken verschijnen op het wateroppervlak.
 • Houd in gedachten dat het beter is om schokken chemische stoffen in kleine hoeveelheden op meerdere locaties in het zwembad in plaats van storten in een grote hoeveelheid en hopen dat het zal gelijkmatig verspreiden voegen.
 • Shock chemische stoffen kunnen ook worden vrijgegeven door een drijvende verdeler voor chemicaliën of een mechanische feeder, in plaats van het doen van de schokkende handmatig. Mechanische feeders vereisen zeer precieze verhoudingen en alleen de chemicaliën de fabrikant zegt zijn geschikt.

Waarschuwingen

 • Chemicaliën toe altijd aan het water. Geen water toe te voegen aan chemicaliën.
 • De fabrikanten van het zwembad shock producten suggereren dat je een veiligheidsbril en andere veiligheidsvoorzieningen dragen om letsel te voorkomen. Volg de instructies van de fabrikant op de verpakking nauw