Wkinl

Hoe goed onderhouden zwembad waterchemie

Proper water chemie is vereist om een ​​zwembad veilig en schoon te houden voor de zwemmers, en onderhouden van chemicaliën een zwembad kan zwembad eigenaren besparen tijd en geld. Door het volgen van deze stappen, kan elke pool eigenaar behouden hun eigen zwembad met dezelfde resultaten als de dure professionals.

Stappen

Hoe goed onderhouden zwembad waterchemie. Bepalen wat voor soort chloor je moet gebruiken.
Hoe goed onderhouden zwembad waterchemie. Bepalen wat voor soort chloor je moet gebruiken.
 1. 1
  Bepalen wat voor soort chloor je moet gebruiken. Chloor, die bacteriën, algen en micro-organismen doodt, is verkrijgbaar in flessen, 3-inch tablets, 1-inch tablets, stokken, en een korrelvorm, maar na inspectie van de labels, zult u zien dat de werkzame stof is precies de hetzelfde in alle van hen. Ondanks de brede waaier van prijzen, het enige echte verschil u kunt vinden is de concentratie van de werkzame bestanddelen. Het werkzame bestanddeel in 3-inch tabletten, 1-inch tabletten en stokken heet "trichloor" (of trichloor-S-triazinetrion), en het werkzame bestanddeel in granulaire chloor "dichloor" (of Sodium Dichloor-S-triazinetrion genoemd ).
  • De meest voorkomende (en dus de goedkoopste) vorm van chloor-3 inch tabletten, die langzaam oplossen en minder onderhoud nodig. Chloor sticks zijn groter en lossen zelfs langzamer dan 3 inch tabletten, maar niet zo populair. 1-inch chloortabletten ontbinden sneller dan 3-inch tabletten of chloor sticks en zijn beter geschikt voor bovengrondse zwembaden, kleine in de grond zwembaden en spa's. Kijk voor een concentratie van 90% trichloor-s-triazinetrion in chloortabletten of stokken.
  • Merk op dat goedkoop, "big box" slow tabbladen en stokken neiging om bindmiddelen en vulstoffen dat de tablet bij elkaar te houden hebben. U zult het verschil merken als ze oplossen: goedkope tabbladen en stokken hebben de neiging af te brokkelen of uit elkaar vallen binnen 2 tot 3 dagen in plaats van geleidelijk oplossen en onderhouden van hun vorm.
  • Granulaire chloor werkt net zo goed als de tabletten en bovengenoemde sticks, maar anorganische chloor zoals calcium hypochloriet moet vooraf worden opgelost in een emmer water voor het toevoegen van een zwembad. Ook moet bijna dagelijks worden toegevoegd aan het zwembad. Andere vormen van organische chloor (Natrium dichloor) of anorganisch Lithiumhypochloriet hoeft niet vooraf oplossen. Deze zorgen ervoor dat zeer nauwkeurige controle over het chloorgehalte van het zwembad, maar vereisen dagelijkse testen en toevoeging van de chemische stof. Zoek een concentratie van 56% tot 62% natrium dichloor-s-triazinetrion in granulaire chloor.
 2. 2
  Gebruik cyanuurzuur met de nodige voorzichtigheid. Cyanuurzuur (CYA, ook wel isocyanuurzuur) wordt gevonden in dichloo / trichlor tabletten. Hoewel cyanuurzuur is een stabiliserend bestanddeel chloor dat deze niet kunnen worden vernietigd door de zon, doet dit ten koste van het verminderen van de doeltreffendheid (ORP, of oxidatie potentiële vermindering) van de chloor. Als u geen gebruik cyanuurzuur, moet u het niveau te testen. Als de niveaus te hoog zijn, zal de chloor volledig verliest zijn reinigende vermogen.
  • Bepaalde nieuwe studies laten zien dat CYA echt dient op een niveau worden gehouden niet hoger dan 40 ppm chloor waardoor optimaal presteren (hoge CYA bijdragen aan of TDS TDS die "belemmeren" chloor activiteit).
  • Als u ervoor kiest om cyanuurzuur voorkomen, kijk voor calciumhypochloriet (vast) of natriumhypochloriet (vloeibaar). U moet ook ervoor een extra inspanning om uw pH-testen, deze twee stoffen bevatten sterke basen en pH te verhogen als het gebruikt wordt in voldoende hoeveelheid.
 3. 3
  Voeg de chloor aan uw zwembad. Drijvende chloor feeders en automatische chemische feeders, verkrijgbaar bij elke pool levering distributeur, langzaam op te lossen 1 - en 3-inch chloortabletten of chloor sticks in uw zwembadwater. Automatische chloor feeders zijn een grote hulp om goed onderhoud van uw zwembad. Chemische feeders langzaam meter uit precieze hoeveelheden chloor in uw zwembad automatisch water, en bieden een zeer nauwkeurige controle over de hoeveelheid chloor wordt toegevoegd aan het zwembad. Indien een feeder goed is afgesteld, kan je geen zorgen te maken over uw chloorgehalte voor een week of meer.
  • Je moet nooit gewoon dumpen chloortabletten of stokken in uw zwembad of plaats ze in de skimmer mand van uw zwembad (al zijn er bepaalde merken gemaakt dat alleen oplossen wanneer het water stroomt over hen). Als een chloor tablet wordt oplost in uw skimmer mandje, zal al het water dat door uw zwembad sanitair en circulatiesysteem dragen een hoog niveau van chloor. Deze hoge concentratie aan chloor (waarvan het water geeft een zeer lage pH) langzaam vreet aan de binnenzijde van de bloedsomloop en kan voortijdig falen van het zwembadinstallatie onderdelen.
 4. 4
  Schok het zwembad wekelijks. Als het werkt om uw zwembad schoon, chloor bindt aan andere chemische stoffen zoals ammoniak en stikstof, die niet alleen tot gevolg dat het effectief inactief, maar ook een irriterend dat huidaandoeningen zoals jock itch kan veroorzaken creëren. Om gecombineerde chloor te elimineren, gelden af ​​en toe een dosis van de behandeling van shock.
  • Volg de volgende ochtend met een onderhoudsdosis van algaecide. Algaeciden zijn oppervlakteactieve stoffen die werken op pool oppervlakken om algen te voorkomen dat groeit.
 5. 5
  Handhaaf een goede ph niveau. Dit kan net zo belangrijk als het hebben van chloor in het zwembad helemaal. De pH in de pool dient ongeveer hetzelfde als de pH van menselijke tranen, 7,2, hoewel in het traject van 7,2-7,6 is optimaal. Chloor is ongeveer 10 maal efficiënter ontsmetten het water wanneer de pH op 7,2 in plaats van bij een hoge pH-niveau van zeg 8,2. pH kan het best worden gemeten met een druppel-vorm testuitrusting versus een teststrip, die gemakkelijk kan worden verkeerd.
  • Meestal vind je de pH-waarde is hoog, de beste manier om lagere pH is door langzaam gieten "zoutzuur" (AKA Zoutzuur) direct in het diepe gedeelte van het zwembad, terwijl het zwembad pomp is ingeschakeld en het water circuleert. Echter, korrelige zuur (pH Minus of Decreaser) is veiliger om alternatieve gebruiken dan zoutzuur.
  • Bij het aanpassen van de pH, voegen kleinere bedragen dan hertest na ongeveer 6 uur continu filtratie. Bijstellen als dat nodig is. Dit voorkomt dat "stuiteren". Als je een echte pH bounce probleem, dat is meestal het gevolg van een lage totale alkaliteit probleem hebben; keer goed afgesteld, moet de pH zich goed te handhaven gedurende een periode van 1 tot 3 weken afhankelijk van regen, gebruik, enz.
  • Als zwemmers hebben een probleem met de "brandende ogen," hoge of lage pH is waarschijnlijk de schuld, niet hoog chloorgehalte.
 6. 6
  Test het water ten minste twee keer per week balans. Onderhouden van uw zwembad chloor (FAC of vrij beschikbaar chloor - het goede soort) niveau 1-3 ppm te allen tijde en bent u verzekerd van een eenvoudige en onderhoudsarme zwemseizoen!

Tips

 • Het toevoegen van boraat in een concentratie van 50 ppm tot zwembad of spa water fungeert als een secundaire pH buffer om pH schommelingen te minimaliseren, maar ook maakt het water te nemen op een zachte en zijdeachtige textuur.
 • Pas altijd de chemicaliën in uw zwembad volgens het alfabet. Stel de alkaliteit, daarna het broom of chloor, vervolgens de pH.
 • Het verschil tussen chloor en broom is dat zodra chloor combineert met bacteriën of schadelijke organische stoffen om ze te doden, het grootste deel van de chloor is opgebruikt en zal niet langer werken om uw zwembad te ontsmetten. Deze "gebonden chloor" zal worden weggebrand door de volgende shock behandeling en uit het zwembad water verwijderd door het filter. Wanneer broom zich verbindt met bacteriën in het zwembadwater, het broom is nog steeds actief, maar in combinatie met de bacteriën en organische stof om deze schadelijke stoffen te neutraliseren. Wanneer u een broom zwembad schok, de schok behandeling brandt alleen af ​​van de schadelijke stoffen, waardoor een groot deel van de broom achter in het zwembad water. Het broom achterblijvers is beschikbaar voor het zwembad opnieuw ontsmetten. Het resultaat is dat het volume van broomtabletten nodig is om een ​​zwembad te ontsmetten is aanmerkelijk minder dan de hoeveelheid chloor nodig is om hetzelfde werk te doen.
 • Er zijn duidelijke voordelen en nadelen aan het gebruik van broom. Broom wordt beter door sommige eigenaren van zwembad beschouwd omdat broom is meestal veel minder irriterend voor de huid en ogen. Veel eigenaren van zwembad met van nature een gevoelige huid voorkeur broom, maar broom in dezelfde periodieke groep als chloor, dus het kan niet mensen die allergisch zijn voor chloor helpen. Het nadeel van broom is dat de chemische kost een goede deal meer per pond dan chloor. Omdat het zo stabiel, bovendien kan het ook moeilijker worden om de geur te wassen van je huid of badkleding. Overall, broom is niet een geweldig alternatief voor chloor voor een full size zwembad, dus overwegen om het voor kleinere faciliteiten zoals hot tubs of jacuzzi. Broom is verkrijgbaar in tabletvorm en kan worden toegevoegd aan het zwembad water met behulp van een chemische feeder om de tabletten te ontbinden Speciale opmerking: broom kan NIET worden gestabiliseerd met cyanuurzuur - niet eens proberen..
 • Zout chlorinators zijn een ander zwembad sanitaire voorzieningen methode. Een laag niveau van zout wordt toegevoegd aan de pool en wordt dan omgezet in chloor in schakelkast van het zwembad, waardoor het behoud van de sanering van het zwembad. Enkel ben zeker om uw pH-niveau te kijken, zoals de chemische reactie die hier plaatsvindt verhoogt de pH-waarde en zal moeten worden verlaagd met "Muratic Acid". Onjuiste installatie van zout / chloor generatoren kan leiden tot andere pool problemen, zoals etsen van het zwembad oppervlakken, voortijdige corrosie van metalen zwembad onderdelen en accessoires zelfs roestvrij staal, enz.
 • Om scaling of zure condities te voorkomen volg de langlier saturatie-index aan de algehele balans van het water te bepalen.
 • Professionele testen moeten 3 tot 5 keer gedaan worden per seizoen; professionele testen zullen en moeten verdere tests meestal niet voor consumenten te voeren: totaal chloor versus vrije chloor, cyanuurzuur, zuur vraag, alkali vraag, gecorrigeerde totale alkaliteit, calcium hardheid, temperatuur van het water (maakt het verschil in de totale waterbalans), totaal opgeloste stoffen (TDS), ijzer, koper, QAC (quaternaire ammoniumverbindingen), of algicide niveau.
 • Een ander alternatief is chloor Baquacil waarbij de actieve ingrediënt biguanide. Al is het minder gebruiksvriendelijk en duurder, kan het het beste alternatief voor iedereen die is chloor-intolerant zijn, omdat zelfs met zout water te produceren chloor. Als je Baquacil merk ontsmettingsmiddelen te gebruiken, kunt u nog steeds gebruik maken van een merk voor de calcium-of pH-balans Speciale opmerking:. Baquacil KAN NIET worden gestabiliseerd met cyanuurzuur.
 • Als chloramine of gebonden chloor is toegestaan ​​te accumuleren, zal het moeilijker om break-up of controle, wat leidt tot "stinkende" water, troebel water, geïrriteerde ogen en de huid, vroege groei algen, enz. en wordt een chloor vraag. Wanneer een chloor vraag aanwezig is, zal het moeilijk zijn om een ​​veilige chloor niveau te handhaven en vereist een enorme hoeveelheid chloor aan de vraag te voldoen (hoeveelheden van 50 of meer kilo's in 20.000 liter zwembadwater is niet ongewoon). Als de chloor vraag niet is voldaan, zal het probleem alleen maar verergeren naarmate er meer chloor wordt gecombineerd om meer en meer chloramines vormen Speciale opmerking:. Veel van de openbare (drink) water wordt momenteel behandeld met chloramines (chloraminization), nog afgezien van het probleem.
 • Probeer niet om een ​​broom zwembad om te zetten in chloor, zelfs zout-chloor. Het is niet mogelijk. Het chloor gegenereerd zal het eenvoudig te regenereren het broom.

Waarschuwingen

 • Voeg chloor aan water en niet water naar chloor, omdat het een heftige reactie kunnen veroorzaken.
 • Muratic Acid is de beste keuze voor het verlagen van de pH niveaus, maar creëert gevaarlijke dampen en moet worden gebruikt met uiterste zorg. Natriumbisulfaat, korrelige pH minus of pH decreaser, is een "veiliger", meer huiseigenaar vriendelijk alternatief.
 • Laat altijd een minimum van 2 uur scheiding tussen het toevoegen van verschillende chemicaliën om het bad om eventuele negatieve chemische reactie te voorkomen en om het effect van uw chemicaliën te maximaliseren.
 • Volg altijd productlabel instructies van de fabrikant.
 • Deze chemicaliën zijn gevaarlijk. Buiten bereik van kinderen houden!