Wkinl

Hoe maak je een zwembad pomp afdichting vervangen


Lekkende pompen kunnen het zwembad motor te vernietigen. Hier is wat advies over hoe je een zwembad pomp afdichting vervangen.

De volgende instructies zijn algemeen. Afdichtingsonderdelen vergelijkbaar voor de meeste centrifugaalpompen.

Stappen

Hoe maak je een zwembad pomp afdichting vervangen. Scheid het pomphuis - De meeste pompen hebben een grote metalen klem ring of een reeks van bouten en moeren het houdt het pomphuis om de motorplaat.
Hoe maak je een zwembad pomp afdichting vervangen. Scheid het pomphuis - De meeste pompen hebben een grote metalen klem ring of een reeks van bouten en moeren het houdt het pomphuis om de motorplaat.
 1. 1
  Scheid het pomphuis - De meeste pompen hebben een grote metalen klem ring of een reeks van bouten en moeren het houdt het pomphuis om de motorplaat. Met behulp van een stopcontact of moersleutel, verwijder de moer die wordt bevestigingsklem samen of los te maken en verwijder de reeks van bouten en moeren. Sommige banded pompen hebben een hand knop in plaats van een moer die de klem samen. Schuif terug de helft van de pomp met de motor verbonden. Proberen om de pomp te plaatsen op een geschikte werkoppervlak. Opmerking: U kunt verlaat de elektrische leidingen intact terwijl het doen van deze procedure of als u meer ruimte nodig kunt loskoppelen van de kabels vormen de motor. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld en noteer de bedrading zodat je weer vast de draden op dezelfde manier!
 2. 2
  Expose de waaier -. Verwijder de schroeven uit de waaier deksel (diffuser) Verwijder de waaier deksel (diffuser). Zorg ervoor dat u geen van de schroeven verliezen!
 3. 3
  In dit stadium is het heel belangrijk om de waaier te inspecteren op schade omdat je de zwembadpomp geopend. De waaier is een van de meer waarschijnlijke pomp onderdelen aan slijtage of beschadiging en de inspectie op dit moment ontwikkelen bespaart u de hoofdpijn van nodig om de pomp een tweede keer te openen en te herstellen in de toekomst.
 4. 4
  Een waaier kan tekenen van hitte schade vertonen en worden gesmolten of de voorste rand van de waaier vinnen konden pock gemarkeerd als de waaier is blootgesteld aan cavitatie. Vervang de waaier als het toont tekenen van beschadiging.
 5. 5
  Verwijder de waaier - U moet de motoras te stoppen uit te draaien terwijl u de rotor linksom te draaien om het te verwijderen. Het gebruik van griptang om de as te houden is nooit aangeraden. In plaats daarvan, verwijder de dop van het centrum van de motor op het uiteinde tegenover de as, en gebruik een schroevendraaier of steeksleutel om de as kan draaien. Draai de waaier.
 6. 6
  Verwijder de afdichting plaat - Verwijder de (seal plaat) van de motor om de toegang tot de motoras te krijgen. Meestal zullen er 4 bouten die de afdichting plaat vasthouden aan de motor. U moet de waaier te verwijderen voordat u het zegel plaat kan verwijderen.
 7. 7
  Verwijder de oude afdichting - Met behulp van een paar kanaal-sloten, trek de oude pomp voorjaar zegel van de motoras. In het midden van de afdichtplaat is het keramische deel van de afdichting verlengd. Wees voorzichtig niet om het plastic van de verzegeling plaat beschadigen. U kunt ook duwen van achter in plaats daarvan, met behulp van een schroevendraaier knock-out de oude keramische afdichting. Opmerking: Zorg ervoor dat de rubberen ring zitting wordt verwijderd met het keramische gedeelte ook.
 8. 8
  Reinigen en voor te bereiden om de afdichting te vervangen - Veeg van de motoras en de afdichting plaat. Inspecteer de afdichting plaat op beschadigingen, scheuren, gesmolten of uit ronde zal de pomp te lekken, zelfs met een nieuwe afdichting. Controleer de waaier op scheuren of breuken zorgvuldig.
 9. 9
  Installeer de nieuwe afdichting - Opmerking: Raak NOOIT de FACE van de keramiek met een metalen voorwerp of vettig, want je kon de integriteit van de pomp afdichting vernietigen. Druk op de keramische deel van de afdichting in de afdichting plaat... met schone vingers te krijgen gezeten. (Het rubberen deel naar het zegel plaat, de witte keramische afgekeerd van de motor.) Schuif de veer afdichting deel over de motoras. Duw het verleden de schroefdraad. (Zwarte koolstof gezicht van de lente zijde nodig heeft om contact te maken met de witte keramische kant). NIET dit zegel smeren met iets anders dan water! Als je dat doet, dan kan het uiteindelijk uitglijden tegen de waaier, en uiteindelijk oververhitting, het vernietigen van het zegel.
 10. 10
  Vervang de waaier - Met behulp van de vice grip methode eerder vermeld, houdt de motoras om rotatie te voorkomen, en dan schroef op de waaier. Hand vast. De draairichting van de pompmotor wordt het strak houden.
 11. 11
  Vervang de diffuser - Nu lijnt de diffuser, en draai de schroeven. Ervoor te zorgen dat de waaier niet aanraken of interfereren met de diffuser, door te draaien met je vinger.
 12. 12
  Opnieuw monteren van de pomp en de motor - Inspecteer en smeer de grote dichtingsplaat O-ring op barsten of beschadiging. Als het afgevlakt of uitgerekt, kan het moeten worden vervangen. Controleer de klem "rond de" buitenrand aan beide zijden van de afdichtplaat en het pomphuis. Dit kan een beetje lastig te krijgen uitgelijnd. Haal de band met een sleutel of een stopcontact, of als uw pomp een knop, gebruik je hand om het te scherpen. Als u de pomp gebruik noten en vlekken monteren en vastdraaien.

Tips

 • Voor het openen van een zwembad pomp om een ​​afdichting te vervangen moet u alle andere onderdelen van de pomp op lekkage inspecteren. De zegel is de moeilijkste lekkende zwembadpomp reparatie en moeten worden geprobeerd als een laatste redmiddel. Lekken uit spruitstuk scheuren, schroefverbindingen en losse winterklaar pluggen kunnen alle lekken. De bron van het water kan moeilijk te lokaliseren zijn.
 • Onderzoekt de waaier voor erosie. De fabriek geïnstalleerde waaier mogen alle plastic zijn. De vervanging waaier heeft een koperen schroefdraadas inzetstuk dat de zeehonden beter. Een veilige gok is om de impeller vervangen als het toont geen tekenen van erosie rond de as pakking.
 • Als de pomp lekt rond de afdichting plaat, kan het helpen om te proberen vast het een beetje meer. Heeft u de o-ring smeren? Als het nog steeds lekt, dan moet u de afdichting plaat o-ring vervangen.
 • Als de pomp lekt op het zegel, Heb je geen scheuren in het zegel plaat? Hebt u de juiste stoel van de zeehond? (Zwarte koolstof gezicht van de lente zijde nodig heeft om contact te maken met de witte keramische kant)
 • Als je had een pomp mand smelten in de zeef behuizing is er een goede kans dat het zegel plaat is beschadigd door de hitte en moet mogelijk worden vervangen.
 • Tough waaier verwijdering tip: Als uw impeller is moeilijk om grip of toegang, of de as is het moeilijk om stil te houden, dit kan helpen: Gebruik stukjes waslijn of andere geschikte touw en draad door de waaier inlaat en uitlaat en wikkel de uiteinden rond een solide en lange staaf. Houd het andere uiteinde van de as en draai de stang CCW zoals hierboven vermeld. Als die het einde van de as is moeilijk, gebruikt een socket (19/32 werkengoed) aan een breker bar met korte stukken gesneden kleerhanger staven ingebracht in de bus aan beide vlakke gebieden tussen de mof en pompas aan voorkomen draaien. Gebruik nooit harde materialen in de waaier zoals draad in plaats van touw om te proberen om het te verwijderen als het gemakkelijk zal breken. Wees voorbereid op een plotselinge "geven" als het duurt dit veel koppel aan de waaier los te breken. Gebruik een kleine hoeveelheid licht vet of anti-seize smeermiddel op de pompas schroefdraad voordat u de waaier.
 • De meeste pomp lekken zijn een gevolg van de belangrijkste falen van de afdichting. Zelfs een kleine hoeveelheid water uit de hoofdafdichting waarschijnlijk veroorzaakt pompfalen in de toekomst.
 • Wanneer het water lekt uit de belangrijkste afdichting lekt direct voor de luchtinlaat voor de motor. Een belangrijke afdichting lek vertrokken voor een periode van tijd zal gechloreerd water trekken door het inwendige van de pomp die zal leiden tot de lagers te roesten en beginnen om lawaai te maken.
 • Luidruchtige motor lagers wordt beschreven als een hoge toonhoogte of metalen geluid dat geleidelijk luider dan de tijd krijgt.

Waarschuwingen

 • Veiligheid Waarschuwing!
 • Schakel de stroom uit voordat u deze procedure uitvoert. Het niet naleven van deze verplichting, kan leiden tot een elektrische schok en / of elektrocutie!

Dingen die je nodig hebt

 • dopsleutels, schroevendraaiers, griptang, een nieuwe afdichting, glijmiddel, schone doek,
 • Het zal nuttig voor het opzoeken van onderdeelnummers van alle componenten zijn dat je nodig hebt om de pomp seal voorafgaand vervangen om het proces start.
 • Pomp eigenaars handleidingen hebben meestal een pomp afdichting vervanger proces gedetailleerd dus zorg ervoor dat uw handleiding bij de hand hebt wanneer u probeert deze reparatie.