Wkinl

Hoe je oude douchegordijnen hergebruiken


Een paar scheuren in het gordijn of het ontwerp op het op zoek is vervaagd en moe? Tijd om het voor een nieuwe verandering, voordat je dat doet, bewaar de oude opnieuw te gebruiken rond het huis - het waarschijnlijk nog een beetje leven meer in zit!

Stappen

Hoe je oude douchegordijnen hergebruiken. Was het douchegordijn.
Hoe je oude douchegordijnen hergebruiken. Was het douchegordijn.
 1. 1
  Was het douchegordijn. Zet het douchegordijn door een koude, fijnwasprogramma om zeepresten en schimmel te verwijderen. Om minder water te gebruiken, kunt u ook proberen het weken het douchegordijn in een bleekmiddel oplossing, daarna schrobben met een borstel als dat nodig is. Een beschimmelde douchegordijn zal niet goed opslaan en kan gemakkelijk besmetten andere items. Hangen om te drogen.
  • Een gemakkelijke manier om uw vuile douchegordijn schoon is om het uit te voeren door de wasmachine met kleine en zachte items zoals handdoeken, washandjes, sokken, enz. Gebruik koud water en veel zeep en agitatie. Na het centrifugeren, verwijder het douchegordijn en re-spin de doek items om ingesloten water te verwijderen. (De kleine items "schrobben" weg van de zeepresten en residuen, waardoor een mooi schone plastic liner.) Laat aan de lucht drogen voordat u het opslaan, zoals hierboven vermeld.
  • Na dit te doen, kunt u ook overwegen opnieuw met het douchegordijn. Als het ziet er versleten, kunt u het te bedekken met een doek douchegordijn.
 2. 2
  Gebruik als een doek bij het ​​versieren. Oude douchegordijnen zijn uitstekende druppel doeken voor een snelle decoreren fixes en voor kleine decoreren banen. Vast te stellen het douchegordijn om verfdruppels, zaagsel, geboord metselwerk stof enz. te vangen
 3. 3
  Gebruik het voor vingerverven lol. Leg de douchegordijn op de grond, plaats dan kranten bovenop. Laat uw kleintjes genieten van hun vingerverven op de top van het papier, en je kunt rustig slapen in de wetenschap dat verf sijpelt door het papier wordt gevangen door het douchegordijn laag eronder.
 4. 4
  Gebruik het als een waterglijbaan. In de zomer, haringen vast het douchegordijn op een kleine helling in de tuin. Voer de slang naar beneden het en hebben de kinderen naar beneden schuiven voor enkele zelfgemaakte waterpret. Uiteraard, dit alleen doen als u woont in een gebied dat het gebruik van water mogelijk maakt op deze manier.
 5. 5
  Gebruik het om het tuinmeubilair droog te houden. Als u een rieten stoel of een speciale teak stoel die u wenst te beschermen tegen de regen, een douchegordijn is waarschijnlijk precies de juiste grootte zijn. Wikkel het meubel en plooi onder de benen of basis van het item, indien mogelijk. Koord of elastische banden kunnen ook worden toegevoegd om te voorkomen dat afblazen.
 6. 6
  Bedek de barbecue. Een plastic douchegordijn kan een nuttige barbecue omslag te maken als je niet een op maat een te hebben. Oppassen het niet te plakkerig uitzien wanneer de gasten verschijnen voor een barbecue hoor! (Dit werkt ook voor het afdekken van de grasmaaier om het te beschermen tegen het weer.)
 7. 7
  Gebruik het voor kunstwerk. Collages maken uit het gordijn als het heerlijke beelden op. Knip de afbeeldingen uit en plak ze op het doek van uw keuze met passende ambachtelijke lijm. Doeken kunnen zijn kurkborden, schilderdoek, karton, papier, een ruimte aan de muur, etc. Je zou zelfs in staat zijn om uitgesneden foto's en patronen te gebruiken vanaf uw douchegordijn als stickers in je kladblok!
 8. 8
  Gebruik het als een patroon. Als er een naai-patroon dat u wilt gebruiken maar niet zoals het gebruik van de papieren patroondelen of willen maken voor het laatst langer plastic cut-outs van de patroondelen maken. Leg je patroondelen op het douchegordijn en speld ze aan het gordijn (zodat ze niet schuiven op zijn plaats), vervolgens met behulp van een grote marker Sharpie of een overzicht van de stukken en van aantekeningen je nodig hebt, dan gewoon knip ze uit. Losmaken van het weefsel patroon stukken en vouw ze veilig te bewaren en de stukjes plastic opvouwen gemakkelijk in een grote Ziploc plastic zak voor opslag. Ze ontvouwen zonder rimpels of scheuren zo gemakkelijk als de originelen. Zorg ervoor dat u alle stukken en alle notaties je nodig hebt (het schrijven van deze op een vel papier voor elk stuk en steekt deze in de zakje is handig) en schrijf de naam van het patroon op de Ziploc.
 9. 9
  Maak een vlieg strokengordijn. Snijd zorgvuldig strips in het gordijn en hang het boven een garage of schuur deur naar de ingang van vliegen en andere insecten in een werkruimte te ontmoedigen. Je kan dit ook doen bij de achterdeur, maar het kan de uitstraling van het huis beroven om dit te doen, het is echt afhankelijk van hoe mooi je oude douchegordijn is!
 10. 10
  Houd uw oude douchegordijn in de kofferbak van je auto, samen met een oude deken of dekbed. Volgende keer dat je op een outdoor evenement en wilt zitten op het gras, zette het douchegordijn, dan is de deken op de top. Het douchegordijn houdt de grond vocht uit komen door je deken.
 11. 11
  Gebruik het als een doek bij het ​​werken onder je auto op mechanische reparaties. Vervelende morsen en chemische producten kunnen snel worden gevangen en afgeveegd voordat het kleuren van de oprit of garage vloer.
 12. 12
  Neem het kamperen en het gebruik door het aan de stekels van een open paraplu die is naar beneden opgehangen-side van een tak. Je hebt nu een kleedkamer (tenzij uw douchegordijn is duidelijk!) Of een kleine baden kamer.
 13. 13
  Meer kamperen. Probeer het gebruik van het als een zeil voor een tent.
 14. 14
  Gebruik het om een houten planter lijn, snij het ​​op maat en porren verschillende drainage gaten in de bodem. Wanneer u uw planten water het vocht blijft in de bodem in plaats van onderdompelen in het hout.
 15. 15
  Gaan sleeën. Ga solo of hebben meerdere mensen zitten in de lijn zoals op een glijbaan. Laat de voorste persoon trekt een deel van het gordijn omhoog over hun voeten.
 16. 16
  Bedek uw airconditioner. hetzij een raam (aan de binnenzijde en / of buitenzijde) of een extern centrale luchteenheid. Wilt u misschien een aantal cutting doen om te passen, of gewoon stelletje tot de overschrijding en in ruimtes op te vullen, indien nodig. Deze bungee-achtige bandjes met een haak aan elk uiteinde kunnen worden gebruikt om omlopen om het deksel op zijn plaats, kan het twee of drie naar het, afhankelijk van de grootte van de eenheid. Of u kunt duct tape gebruiken om vast te houden waar de bandjes zijn niet praktisch. De covers zijn waarschijnlijk goed voor een seizoen en dan gebruik maken van een ander het volgend jaar, wanneer u besluit het is weer tijd voor een nieuw douchegordijn. Als je in te stoppen en vouw voorzichtig, en als het douchegordijn niet over een giveaway ontwerp, kunt u deze eruit te laten zien alsof ze speciaal voor de dekking van de AC werden gemaakt.
 17. 17
  Beschermen Een matras. Een oude douchegordijn maakt een uitstekende, goedkope matrasbeschermer voor een kind dat wordt zindelijk. Plaats in dat geval onder de lakens. U zult nog steeds de lakens te wassen, maar het bed zelf blijft droog, en er is weinig tot geen kans dat het kan leiden tot enige vorm van verstikking, als hij zou worden gedekt door de lakens.
 18. 18
  Lijn A mantel. Een douchegordijn kan worden gebruikt als een waterdicht, winddicht tweede voering voor een mantel of eenvoudige jas. Gewoon naaien het douchegordijn in tussen de buitenste laag en de stoffen bekleding.

Tips

 • Zelfs gescheurd douchegordijnen kunnen worden hergebruikt - gesneden rond de geripte gebied en gewoon gebruik maken van de kleinere douchegordijn. Recycle de sectie geripte indien mogelijk.
 • Goed gewassen oude douchegordijnen die nog in goede staat worden gewaardeerd liefdadigheid winkel donaties. Laat de aftands die toch uit, als je niet zou willen om het te kopen, noch zou iemand anders en er zijn tal van prachtige toepassingen voor het in dit artikel!
 • Het nut van deze suggesties is afhankelijk van het type kunststof dat uw douchegordijn is gemaakt. Gebruik je eigen oordeel over wat waarschijnlijk zal lukken aangezien uw gordijn stijl.

Waarschuwingen

 • Altijd toezicht op jonge kinderen met behulp van plastic als materiaal voor kunstwerken en andere toepassingen tot verstikking of per ongeluk inslikken te voorkomen.
 • De meeste douchegordijnen zijn niet geschikt om te strijken, ze zullen smelten, waarbij giftige dampen en ze zullen waarschijnlijk uw strijkijzer vernietigen door verstoppingen van het oppervlak.
 • Laat warme oppervlakken zoals grasmaaiers en barbecues volledig afkoelen voordat bekleding. De plastic gordijnen kon smelten op het hete oppervlak.

Dingen die je nodig hebt

 • Oude Douchegordijn