Wkinl

Hoe maak je een deur te hangen

Opknoping een deur in een deurkozijn lijkt een eenvoudige taak, maar verkeerd doen kan leiden tot ongelijke hiaten in de ruimten rond de deur of nog erger, een deur die niet eens goed wil sluiten. Na deze stappen zullen u helpen om eventuele problemen te voorkomen.

Stappen

Hoe maak je een deur te hangen. Markeer de deur voor het trimmen.
Hoe maak je een deur te hangen. Markeer de deur voor het trimmen.

De eerste stappen

 1. 1
  Meet de deuropening. Met behulp van een meetlint, meet de hoogte en breedte van de deuropening. Schrijf de metingen beneden.
 2. 2
  Controleer de vloer. Controleer de vloer voor het niveau en de staanders voor schietlood. Meet het exacte bedrag dat de vloer is off-niveau. Het tegenovergestelde deurpost moet worden gesneden door dit bedrag aan de deur waterpas in de opening.
 3. 3
  Koop een deur. De deur moet 2 'kleiner dan de ruwe opening (jack studs). Het moet enigszins (1/4 ") kleiner is dan het einde van de opening van een marge voor het sluiten van de deur mogelijk. Er is enige ruimte om ook een deur die is iets groter omdat je wordt trimmen het te kopen.
 4. 4
  Markeer de deur voor het trimmen. Gebruik een potlood om de metingen toe te passen. In het algemeen zorgen voor een 2 mm (1/16 inch) ruimte tussen de deur en de bovenkant en zijkanten. De onderkant van de deur moet 6-12mm (1/4-1/2 inch) van de vloer (zijn Als uw metingen waren 1992 mm (83 inch) hoog en 768 mm (32 inch) breed, bijvoorbeeld, markeer de deur zodat het is 1984 mm (82 2/3 inches) lang (1992 mm min 2 mm voor de bovenste en 6 mm voor de bodem) en 764 mm (31,8 inch) breed (768 minus 2 mm voor elke zijde).
  • Houd in gedachten of uw deur zal gaan over een tapijt of een houten vloer.

Veranderen de deur

 1. 1
  Knip de deurstijl. Markeren en snijd de deurstijl aan de hoge kant met uw zaag. Als u zich snijdt meer dan 1/4 inch van de deurstijl, moet u naar de onderkant van de deur te trimmen zodat het voldoet aan de vloer helling.
 2. 2
  Knip de deur. Zaag of vliegtuig naar de potloodstrepen, dan zand de randen tot ze glad. Houd in gedachten dat je beter af trimmen te weinig dan te veel bent.
 3. 3
  Controleer of de deur past. Met ondiepe wiggen onder de deur en iemand anders om u te helpen houden, plaatst u de deur in het frame en zien of het goed past. Als dit niet gebeurt, moet u opnieuw trimmen totdat de pasvorm is perfect.
 4. 4
  Plaats de scharnieren.
  • Bepalen in welke richting de deur gaat open. De deur moet openen om de kamer en scharnier plaatsing moet zodanig zijn dat de lichtschakelaar is toegankelijk op de zijde tegenover de scharnieren zijn. Als, zoals je in de kamer, de lichtschakelaar is binnen op de muur rechts van je, dan is de scharnieren moet zich aan de linkerkant. Zoals u op de open deur naar de kamer betreden, moet de schakelaar direct toegankelijk op de knop van de deur te zijn.
  • Plaats de deur op zijn kant met de scharnierzijde naar boven. Meet en markeer 15 cm (6 inch) vanaf de bovenkant en onderkant van de deur. Deze markering is de bodem van het scharnier op de onderkant van de deur, en de top van het scharnier op de top.
  • Open een en plaats het op de deur in lijn met de markering die u net hebt gemaakt. Trekken rond het met een potlood. Herhaal dit voor de andere scharnier.
 5. 5
  Snijd scharnier uitsparingen (pengaten). Gebruik een beitel om ondiepe uitsparingen, genaamd insteeksloten, in de deur te maken binnen de potloodstrepen. Verwijderen de overtollige hout en trim de uitsparing totdat het scharnier is gelijk met het hout.
  • Conservatief zijn. Als je beitel te veel, zal het zeer moeilijk vast te stellen.
 6. 6
  Boor gaten. Met elke scharnierplaatje in zijn pen, markeer de schroefgaten met een potlood. Verwijder de scharnieren en gebruik een boor die iets smaller is dan de schroeven om piloot gaten waar ze worden gekenmerkt door het potlood te boren. Naar het centrum van de piloot gaten perfect, gebruiken een speciale beetje heet een Vix-Bit, verkrijgbaar bij elke bouwmarkt of thuis centrum. Bij gebruik van een Vix-bits, boren door het scharnier van schroefgaten met het scharnier op de juiste locatie op de deur. Houd de bit loodrecht op de deur.

Hang de deur

 1. 1
  Schroef de scharnieren. Dit gaat het beste met een, maar kan ook worden bereikt met een indien nodig.
 2. 2
  Markeer het scharnier posities op het frame. Plaats voorwerpen, zoals schroevendraaiers of ondiep wiggen aan de onderkant van de deuropening. Hebben iemand houden de deur in het frame precies op de positie die u wilt ophangen. Het scharnier gewrichten moeten parallel met het frame. Trekken rond de scharnieren met een potlood.
 3. 3
  Beitelen scharnier uitsparingen. Na zorgvuldig de deur opzij zetten, snijd tapgaten in het kozijn op dezelfde manier dat je deed op de deur zelf. Houd de deur tegen het frame opnieuw om de plaatsing te testen en zorg ervoor dat de scharnieren zijn flush.
 4. 4
  Bevestig scharnieren aan het frame. Markeer piloot gaten op het frame met een potlood en boren door deze merken op dezelfde manier je deed voor de deur dan. Plaats de schroeven door de boorgaten van de scharnieren aanbrengen op het frame.

Tips

 • Bij het gebruik van het vliegtuig, te voorkomen chippen op de hoeken door te werken binnen uit elke rand naar het midden.
 • Zet slechts een schroef in elke scharnier om te beginnen, zodat je kunt testen of de deur sluit gemakkelijk in het frame. Als u tevreden bent, dan schroef in de resterende schroeven.
 • Voeg de deur stop als u bezorgd bent over de deur stoten in en het markeren van de muur erachter. Er zijn veel verschillende soorten deurstoppers. Een van hen kan worden geconstrueerd als volgt:
  • Met de deur dicht, markeren om het frame op het punt waar de deurscharnier moet worden vastgesteld. Meten over de bovenkant van het frame en breng deze meting om het hout voor de deurstop.
  • Op maat gesneden. Leg het hout over een draagbare bankje of een stevige ondergrond en snijd het hout volgens de metingen.
  • Schroef de deurstop aan het frame. Plaats de bovenkant van de deurstop in positie en boor op zijn plaats. Gebruik minimaal drie schroeven aan de doorstop bevestigen aan het frame. Als u met succes aangebracht het bovenste stuk, herhaal dit proces voor de twee overblijvende zijden van de deurstop.

Waarschuwingen

 • Boor veiligheid: Gebruik een veiligheidsbril en houdt losse kledingstukken, haar en sieraden weggestopt. Duidelijk op het gebied van alle potentiële gevaren en vind een stabiele staande positie.
 • Beitel veiligheid: Zorg ervoor dat u het dragen van een veiligheidsbril en duidelijk op het gebied van mogelijke gevaren. Zoek een stabiele staande positie en vergeet niet om je vingers te kijken wanneer je begint beitelen.
 • Zag veiligheid: Zet je bril. Zorg ervoor dat alle losse kledingstukken, haar en sieraden zijn weggestopt. Duidelijk op het gebied van alle potentiële gevaren. Zoek een stabiele staande positie en vergeet niet om je vingers te kijken als je dat doet start zagen.

Dingen die je nodig hebt

 • Scharnieren
 • Schroeven
 • Potlood
 • Meetlint
 • Paneelzaag
 • Carpenter's plane
 • Smalle beitel
 • Medium beitel
 • Hamer
 • Batterij-aangedreven boor, met boren
 • Schuurpapier
 • Houten wiggen
 • Veiligheidsbril
 • Steunt de deur rusten, zoals schragen
 • Smalle stroken hout voor een deurstop