Wkinl

Hoe te strijken

Of het nu je eerste keer strijken of je hebt gedaan het sinds je kon houden een strijkijzer, hier een overzicht doorspekt met handige tips om kleding te maken!

Stappen

Hoe te strijken. Controleer het label.
Hoe te strijken. Controleer het label.
 1. 1
  Controleer het label. Het zou moeten zeggen als het kan worden gestreken en ook vertellen wat het instellen om te gebruiken op het ijzer.
 2. 2
  Vullen waterreservoir van het strijkijzer (indien aanwezig) met regenwater of gedistilleerd water om minerale afzettingen te minimaliseren op de ijzer-en op de kleren. Als u wilt een aangename geur toe te voegen aan je kleren, laten weken een paar takjes lavendel in het water voordat u het in de ijzer.
 3. 3
  Zet het strijkijzer op de juiste instelling. Plug hem in en laat het zitten rechtop. Wacht tot het opwarmt. Veel ijzers hebben een beetje licht dat gaat branden om aan te geven het strijkijzer opwarmen en klaar om te beginnen. Het gaat uit wanneer het strijkijzer de juiste temperatuur heeft bereikt.
  • Als je strijken meer dan een kledingstuk en ze andere instellingen vereisen, organiseren de kleding, zodat je begint met de coolste instelling eerst en werk je weg omhoog. Het is veel sneller op te warmen het ijzer dan te wachten tot het af te koelen, en als het niet koel genoeg kon je de stof verpesten.
 4. 4
  Leg een stuk aluminiumfolie op de strijkplank. De folie zal opwarmen, zodat het is bijna alsof strijken het kledingstuk van beide kanten tegelijk. U kunt ook de aanschaf van een zilveren strijkplank hoes die dezelfde taak volbrengt.
 5. 5
  Leg het stuk van de kleding op de strijkplank. Zet het verkeerde kant naar buiten (zodat de kant die het ijzer raakt is het dezelfde kant dat je lichaam raakt). Als de stof is katoen of zijde rayon, zet de goede kant naar buiten in plaats.
 6. 6
  Spuiten zetmeel. Dit is optioneel, maar zal uw kleren voelen zich meer "fris". U kunt uw eigen zetmeel spuiten te maken door het volledig oplossen van een eetlepel maïzena in twee kopjes water. Zet deze oplossing in een schone spuitfles en licht mist de stof vlak voordat je ijzer op die plek.
 7. 7
  Beginnen strijken. Houd de ijzeren bewegende, laat het nooit nog over enig deel van het kledingstuk zitten. Als er een hardnekkige rimpel die weigert te strijken, spuit wat water op en strijk over met stoom. Begin bij de grote gebieden en eindigen met de hoeken. Zodra u een sectie strijken, verplaatst het kledingstuk van u af. Als je het verplaatsen naar u toe, kan het kreukelen als je mager over het en duw het eventueel tegen de strijkplank.
  • acryl breit - omdat ze helemaal kan vervormen als het nat en warm, laat de stof koel en droog voordat u deze verplaatst
  • corduroy - het strijkijzer net boven het kledingstuk, zodat de stoom goed penetreert het weefsel, dan is het glad langs de ribben met je handpalm.
  • plooien - houd ze vast met paperclips (alleen oppassen dat de klemmen niet het weefsel blijven haken of te beschadigen)
  • mouwen - gebruik een mouwplank; steek de mouwplank in de mouw, zodat u kunt strijken zonder plooien, als je niet beschikt over een mouwplank, oprollen van een handdoek en zet het stevig in de bus, dan ijzer.
 8. 8
  Draai de stof om en strijk de rechterkant. Dit zal ervoor zorgen dat de juiste kant is onberispelijk en alle kreukels u per ongeluk te creëren worden gestreken aan de achterkant, waar het minder toe doet. Echter, strijken beide zijden optimaal is. Als u gebruikt de aluminiumfolie, als hierboven beschreven, kunt u niet nodig om de andere kant te strijken. Katoen en zijdezacht rayon mag niet worden gestreken aan de verkeerde kant helemaal. Polyester kan worden gestreken op een of beide zijden, in geval van twijfel, strijk de verkeerde kant en stop daar. Voor fijne was of degenen met levendige kleuren die u wilt behouden, proberen om alle rimpels eruit te komen met een strijkbout de verkeerde kant (strijken aan de rechterzijde kunt donkere kleuren geven een ongewenste glans).
 9. 9
  Hang of vouw het kledingstuk direct na het strijken. Vergeet niet om uit de ijzer-en leeg het water uit te schakelen. Het verlaten van het water in het strijkijzer voor langere tijd kan leiden tot roestvorming naar binnen te vormen. Dat roestig water kan uit schieten met de stoom volgende keer en vlekken op uw kleding.

Tips

 • Houd een schone spuit fles water bij de hand. U kunt lichtvaardig spuit de kleren van tevoren en doe ze in een plastic zak. Trek ze er een voor een aan ijzer. Vochtige kleren strijken makkelijker. Laat ze niet in de zak als ze zullen meeldauw (en worden geruïneerd) na een paar dagen.
 • Als u wilt vouw je broek, doe het niet met de broek binnenstebuiten. Voor het beste resultaat, maar strijk ze naar de goede kant.
 • Voor gebieden zoals het zitvlak van de broek die moeilijk direct strijken bent, kunt u de muisaanwijzer over het gebied zo dicht mogelijk bij de op hoge stoomstrijkijzer. Zorgvuldig ruk aan het materiaal om het recht uit en laat de rimpels. Hou die handen weg van de stoom!
 • Reinig uw strijkijzer regelmatig, zodat de stoom openingen niet verstopt raken en de metalen plaat niet plakkerig krijgen. Een natte wattenstaafje kan worden gebruikt voor het reinigen van de stoom ventilatieopeningen. Een zachte, vochtige tot natte doek werkt goed om gedroogde zetmeel te verwijderen van het strijken plaat die verzameld uit de vorige strijken.

Waarschuwingen

 • Houd altijd een oogje op het ijzer. Onzorgvuldigheid kan leiden tot ernstig letsel of schade aan eigendom!