Wkinl

Hoe je kreeft koken

Een geweldige maaltijd van kreeft staarten lijkt misschien een gastronomisch feest om uw gasten, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Geloof het of niet, kreeft vlees gebruikt worden neergekeken en beschouwd als voedsel voor de boeren. Nu, kreeft vlees is een van de lekkernijen van de zee. Voeg een klein takje garnituur en een fancy bijgerecht en u bent zeker om je date, je vader, of zelfs je moeder-in-law te imponeren.

Stappen

Hoe je kreeft koken. Bereid uw kreeft voor het koken.
Hoe je kreeft koken. Bereid uw kreeft voor het koken.

Voorbereiding

 1. 1
  Bereid uw kreeft voor het koken. Als de staarten zijn bevroren, moet u ze ontdooien voordat je ze kookt. (Je kon koken ze bevroren in een snuifje, maar ze zullen niet zo mals). Wanneer de kreeft staarten worden ontdooid, moet je gemakkelijk kunnen het hoofd van de kreeft staart aan te raken om het einde van de staartflap. Te ontdooien:
  • Zet ze in de koelkast voor 10 uur of zo. Als u van plan vooruit, deze manier van ontdooien is het meest effectief.
  • Plaats in koud, niet warm, water, voor 30 genotuleerd tot een uur. Verander het water elke 15 minuten zodat het niet steeds kouder de kreeft ontdooit krijgen.
  • Als een laatste poging, ontdooien ze in de magnetron op ontdooien. Wees zeer voorzichtig als u kiest voor deze methode, omdat je niet wilt dat ze koken in de magnetron te starten. Slechts ontdooien een minuut per keer.
 2. 2
  Haal het vlees uit de schelp en snijd de schil voor het gemak van het koken. Natuurlijk, als je niet wilt dat de kreeft vlees uit de staart verwijderen, dan is deze stap overslaan. Hoe u van plan op het koken van de kreeft kan invloed hebben op hoe je het vlees te bereiden en of u het vlees van de staart te verwijderen:
  • Grillen of bakken: Laat het vlees "meeliften" op de top van zijn schelp. Dit is waar je knippen allemaal maar een heel klein, maar van het vlees uit de schelp, til hem op en leg het op de top van de schelp. Zorgt voor een snellere bakken en echt een mooie presentatie! Bekijk meer hieronder.
  • Grillen: volledig Snij de staart in tweeën of laat de staart geheel. Roosteren meestal van hoge hitte, waarbij de buitenmantel daadwerkelijk het vlees overcooking beschermt. Bekijk meer hieronder.
  • Kookpunt: De meeste koks de voorkeur aan het vlees laten in de dop totdat de kreeft klaar is koken. Dan, als de kok wil, kan hij of zij snijd de bovenkant van de kreeft schelp om het eten makkelijker. Bekijk meer hieronder.
  • Pan verschroeiende: Haal het vlees uit de schelp volledig. Je zult in staat zijn om de warmte aan te passen, de mogelijkheid om alleen het vlees te koken. Bekijk meer hieronder.

Methode een: snikheet zeekreeftstaart

 1. 1
  Stel de oven tot 375 ° F (190 ° C).
 2. 2
  Bereid het vlees door het te laten 'meeliften' op de top van de schelp. Om dit te doen, moet je niet de staart vlees volledig rippen van de staart. Plaats:
  • Snijd de schaal lengte, met een mes of een paar van een schaar, vanaf de kop van de staart. Wees voorzichtig dat u helemaal kappen van de lengte van de staart, waardoor de staartflap (het einde van de kreeft) en een centimeter van de schil boven het intact.
  • Met je handen, wrikken de staart vlees van de membranen in de schelp. Begin met de dikste vlees aan de kop van de staart. Scheid alle vlees uit de schelp, behalve een centimeter of zo in de buurt van de staartflap.
  • Til de meeste van het vlees uit de schelp, sluit de schelp eronder, en laat het vlees rusten op de top van de schelp. De staart vlees eruit moet zien alsof het meeliften op de top van zijn eigen staart.
 3. 3
  Seizoen de staart als dat nodig is. Een aantal manieren waarop je kon seizoen de kreeft zijn:
  • Olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
  • Citroensap, zout, peper en dille.
  • Boter, zout en peper,
 4. 4
  Kook de kreeft volgens het gewicht van de staart. Bak ongeveer 1 1/2 minuut voor elk grammetje vlees. Dit zou betekenen:
  • Een 8-ounce zeekreeftstaart zou koken op 375 ° C gedurende 12 minuten.
  • Een 10-ounce zeekreeftstaart zou koken op 375 ° C gedurende 15 minuten.
  • Een 12-ounce zeekreeftstaart zou koken op 375 ° C gedurende 18 minuten.
 5. 5
  Iets voordat de staarten bereidingen gebeuren, koken onder de grill voor 1 of 2 minuten (optioneel). Doe een klont boter op elke staart, plaats tenminste 6 centimeter onder de grill, en kook, nauwlettend in de gaten op elke kreeft staart.
 6. 6
  Serveer met geklaarde boter en citroen.

Methode twee: grillen zeekreeftstaart

 1. 1
  Reinig de grill, zodat geen voedsel, puin, of char wordt verwijderd vóór het koken.
 2. 2
  Schakel de grill op matig vuur of het opzetten van een houtskool schoorsteen als koken met houtskool.
  • Bij gebruik van een houtskoolgrill, zodra de houtskool is volledig verlicht, strooi ze in je rooster, zodat er een warmer gebied en een koelere omgeving. Het hebben van een uniform hete gebied zal het moeilijker maken om de kreeft te koken.
 3. 3
  Snijd de kreeft staart in de helft, lengte, of laat in de dop. Als je hebt besloten dat u wilt de kreeft in tweeën gesneden, krijgen een clean break, zodat je twee kleinere helften van kreeft voor elke staart. Laat het vlees in zijn schelp.
 4. 4
  Bestrijk de kreeft met boter of olie en breng op smaak adequaat. Veel mensen willen citroensap toe te voegen.
 5. 5
  Grill aan elke kant gedurende 3 tot 5 minuten. Begin met het vlees naar beneden voordat flippen over naar de shell zijde. U kan nodig zijn om de shell zijde iets langer koken dan het vlees kant voor een perfecte gaarheid.
  • Zorg ervoor dat de staarten niet branden - als er geen vlammen op de grill, bewegen de kreeft uit de buurt van hen.
  • De staart vlees gaar wanneer het ondoorzichtig is ingeschakeld en is niet meer doorschijnend.
 6. 6
  Serveer met geklaarde boter en citroen.

Methode drie: kokend zeekreeftstaart

 1. 1
  Breng 6 tot 8 kopjes gezouten water aan de kook in een grote pan voor ongeveer 4 kreeft staarten. Wees gul met het zout, maar niet meer dan een paar eetlepels toe te voegen.
 2. 2
  Laat de kreeft in zijn schelp. Het is gebruikelijk om de schelp te laten op de kreeft als je te koken. De schelp zal helpen geven smaak en zorg ervoor dat het vlees van de staart niet uit elkaar valt tijdens het koken.
 3. 3
  Drop de staart (s) in het kokende water en verminderen aan de kook.
 4. 4
  Koken voor ongeveer 1 minuut per ounce staart vlees. Bijvoorbeeld, 10 oz. van de staart vlees nodig heeft om te koken voor 10 minuten. Als je aan het koken bent met 4 staarten die wegen elk 10 gram, kook niet de staarten voor 40 minuten;. Koken voor 10 minuten!
  • Als je aan het koken bent veel staarten (4 +), voeg een minuut of twee op de top van de oorspronkelijke kooktijd.
 5. 5
  Zodra de kreeft gaar is, kraken de schelp te openen met een schaar om het gemakkelijker maken om te eten (optioneel). U kunt dit ook doen met een mes, maar wees voorzichtig niet om uiteen te vallen de kreeft vlees als je door de shell te snijden.
 6. 6
  Serveer met geklaarde boter en citroen.

Methode vier: pan aanbraden zeekreeftstaart

 1. 1
  Haal het vlees uit de staart door het snijden van de lengte over de gehele staart, maar niet het snijden van vlees in de helft. Wrikken vlees van haar membraan voorzichtig. Je moet een heel stuk van de staart vlees die licht is gesneden op de top te krijgen.
 2. 2
  In een pan met antiaanbaklaag, hitte 1 eetlepel olijfolie of boter op middelhoog vuur.
 3. 3
  Plaats de staart vlees in de pan en bak ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de filet. De tweede kant misschien een beetje minder tijd om te koken nodig.
  • Zeekreeftstaart is afgewerkt koken wanneer het vlees is ondoorzichtig of niet meer doorschijnend.
 4. 4
  Serveer met geklaarde boter en citroen.

Tips

 • Zorg ervoor dat u uw kreeft gaar of het zal rubberachtig en smaakloos zijn. Kreeft is gaar als het niet meer transparant.
 • Gebruik een grote soeppan voor het koken van kreeft staarten; Gebruik voldoende water zodat het blijft koken als je de staarten inch
 • Om uw kreeft staart eet, beginnen met het afbreken van de kleine flippers aan de basis. Wrikken deze open is; ze bevatten een beetje vlees kun je knabbelen terwijl de rest van de staart koelt. Zodra deze is niet meer gloeiend heet, duw de staart vlees uit de schelp met je vinger, duw van het smalle uiteinde, waar je de flippers verwijderd.