Wkinl

Hoe je een ei bakken

Flipping uw gebakken eieren aan het emotionele trauma dat een verbrande bodem en rauwe dooier kan aanrichten vermijden? Vrees niet meer. Er is niets zo prachtig als een perfect gebakken ei - en met een beetje oefening, zult u de afgunst van het ontbijt club zijn!

Stappen

Hoe je een ei bakken. Zet een pan op een nog brander en beginnen met een brander temperatuur net onder matig vuur.
Hoe je een ei bakken. Zet een pan op een nog brander en beginnen met een brander temperatuur net onder matig vuur.
 1. 1
  Zet een pan op een nog brander en beginnen met een brander temperatuur net onder matig vuur. Gebruik een pan met voldoende ruimte te laten voor enige lopen tussen eieren. Vermijd bakken meer dan drie eieren tegelijk. Let op de temperatuur als je kookt. Worden aan de veilige kant - het draaien van de warmte een beetje beter is dan te veel warmte. Een verbrand ei is niet aantrekkelijk.
 2. 2
  Binnen een paar minuten van het draaien van de brander op, spray olijfolie (zie het hoofdstuk tips op deze) of plaats 1 tot 2 eetlepels gesmolten boter in de bodem van de pan. Bewaken van de brander temperatuur om bruinkleuring de olie of boter te vermijden.
 3. 3
  Laat de pan te verwarmen, maar niet zo veel als veroorzaken de olie of boter te branden. Een lagere temperatuur is beter, te hoog, en je zal de olie en de eieren snel verbranden.
 4. 4
  Breek het eerste ei in een kleine schaal of kom en dan zakken de schotel in de hete pan en het ei voorzichtig giet het in de pan. U hoort een licht gesis, maar er moet popping of gewelddadige splattering voorkomende niet.
 5. 5
  Blijf breken drie eieren, een voor een, in de schaal en overbrengen naar de pan. Doe dit snel, zodat je eieren zal eindigen op ongeveer hetzelfde tijdstip.
 6. 6
  Na een of twee minuten koken, neem het deksel van de pan en laat ongeveer een tot twee eetlepels van leidingwater in de onderkant. Giet dit water in de pan, maar niet rechtstreeks op de eieren. Dan zet de deksel op de pan en kook de eieren voor 4-7 minuten, afhankelijk van de warmte. Het water zal een kap over de eidooiers te creëren. (U kunt ook de boter smelten en schep het over de eidooiers en zet dan de pan deksel op tot ongeveer hetzelfde effect te creëren, maar met een veel hogere calorieën tellen.)
 7. 7
  Let op de hardheid van de dooier door het opheffen van de pan deksel van tijd tot tijd. Wanneer de gewenste "gaarheid" is in de buurt, verwijder het deksel van de pan, zodat het resterende water kan verdampen. Het doel is om een ​​goed gekookt ei zonder de knapperige randen - die enige oefening kan duren, maar als je eenmaal de juiste brander instelling hebt gevonden, vergeet niet wat het is. Het water helpt om een ​​vochtige koken omgeving te bieden, zodat de olie wordt nooit toegestaan ​​om het ei te branden.
 8. 8
  Gebruik de spatel (en dit is de eerste en enige keer dat je moet hebben om de spatel te gebruiken) en til de eieren uit op een bord.
 9. 9
  Afgewerkt.

Tips

 • Werken aan de juiste brander temperatuur zodat u voorkomen krokante, bruine randen. En vergeet niet wat de brander instelling moet zijn voor toekomstige frituren. Bruine randen zijn niet het teken van de perfecte ei.
 • Niet zo veel zorgen te maken met de aard van de pan. Roestvrijstalen pannen met koperen bodem goed lijkt te werken, maar je gemakkelijk kunt gebruiken gietijzer (beter met spekvet) of non-stick pannen. Vergeet niet dat een plastic spatel altijd moet worden gebruikt met anti-aanbaklaag pannen, roestvrij staal spatels moet worden gebruikt in combinatie met roestvrij staal of gietijzer pannen.
 • Als u een shell in je kom, gebruik een lepel om het uitscheppen.
 • Gebruik een kleine kom, zodat u niet beschikt over een bloedige ei (wat zelden gebeurt deze dagen als je eieren in de handel worden gekocht) en breken in een ei op een moment, het overbrengen van het individueel in de pan. Je wilt niet dat alle eiwitten te combineren tot een pan-brede massa, moeten ze zo worden gescheiden mogelijk.
 • Niet het seizoen van uw gebakken eieren tot ze bijna klaar koken. Of beter nog, wachten tot ze uit de pan. Vers gemalen peper, goede kwaliteit chilipoeder en fijngehakte dille bladeren (niet de dills zaden) zijn allemaal uitstekende smaakmakers, maar moeten met mate worden gebruikt.
 • Verse eieren te maken van de beste gebakken eieren. (Too verse eieren zijn niet noodzakelijk de beste voor het koken als ze moeilijk te pellen kan zijn.)
 • Terwijl u een verscheidenheid van vetten kan gebruiken om te bakken, de spray olijfolie (vergelijkbaar met Pam) het beste werken. Deze spray je olijfolie in de pan - maar moet de olie zetten direct bruin, zult u weet dat uw brander te hoog is. Mocht u uw olie verbrandt, de pan van de brander en gebruik een gewatteerd papieren handdoek om de verbrande olie te verwijderen. Laat uw pan iets afkoelen, zet het vuur deze keer, en opnieuw beginnen. (Vergeet niet: olijfolie heeft een lager brandende punt dan plantaardige oliën.) Boter kan ook gebruikt worden, maar het moet vooraf gesmolten en vervolgens geplaatst in de warme pan.

Waarschuwingen

 • Een koekenpan dat is niet het niveau zal problemen veroorzaken. De pan wordt niet gelijkmatig worden geolied en de eieren zal schuiven naar de lage kant.

Dingen die je nodig hebt

 • Een stevige koekenpan, bij voorkeur roestvrij staal met een koperen bodem of een pan met antiaanbaklaag. Dit moet een deksel, hoewel een plaat, zolang je voorzichtig over het uit de hete pan hebt gebruikt kan worden.
 • Een roestvrij staal (voor roestvrij staal of gietijzer pannen) of kunststof spatel (voor non-stick pannen).
 • Verse eieren, zowel op kamertemperatuur of in de koelkast.
 • Spray type olijfolie, boter of plantaardige bakolie.
 • Kleine schaal of kom om de eieren te kraken in.