Wkinl

Hoe je je kamer schoon

Het schoonmaken van uw kamer kan een pijn zijn en het kan lijken soms te moeilijk te hanteren. Sommige kamers zijn zo rommelig je hebt geen idee waar te beginnen, en je moet opnieuw worden gesteld over en om het te doen. Sommige mensen zijn van nature goed in het bewaren van hun kamer schoon, terwijl anderen hebben hun kamers in wanorde. Nou, hier zijn enkele nuttige en leuke tips, tips en spelletjes om je kamer schoon te maken!

Stappen

Hoe je je kamer schoon. Als u problemen ondervindt bij het ​​motiveren van jezelf om je kamer schoon te maken, maakt het proces interessant door het spelen van een spel.
Hoe je je kamer schoon. Als u problemen ondervindt bij het ​​motiveren van jezelf om je kamer schoon te maken, maakt het proces interessant door het spelen van een spel.

Deel een: maak er een spel

 1. 1
  Als u problemen ondervindt bij het ​​motiveren van jezelf om je kamer schoon te maken, maakt het proces interessant door het spelen van een spel. Zien hoeveel dingen je weg kan tijdens tien minuten gezet. Vervolgens probeer je te verslaan "hoge score." Geef jezelf een snoepje of vijf minuten pauze als beloning. Voor ideeën, kijk op de lijst van games hieronder.


Deel twee: gemotiveerd te blijven

 1. 1
  Luister naar songs met een snelle beat. Voordat u begint, op een album dat je genieten of dansen samen met. Blijf weg van mellow, ontspannende muziek, kies muziek die u motiveert in plaats van muziek, dat maakt je moe of verdrietig. Als alternatief kunt u naar de radio luisteren.
  • Als de muziek niet helpt je concentreren, probeer te luisteren naar een boek of een podcast. Wees voorzichtig niet om iets dat je zal afleiden, maar te kiezen!
  • Luisteren naar natuurgeluiden, zoals watervallen en kampvuren is ook een goed idee.
 2. 2
  Enig licht werpen op de situatie. Open al uw gordijnen of jaloezieën te laten veel natuurlijk licht binnen ook het openen van het aan jezelf wat frisse lucht te geven. Als je het schoonmaken 's nachts, zet alle lichten. Dit zal u houden van het krijgen slaperig tijdens het reinigingsproces.

Deel drie: het organiseren en schoonmaken

 1. 1
  Zet alles wat op de grond weg eerst. Op die manier zul je in staat om rond je kamer zonder struikelen over. Ze hoeven niet te netjes, maar zet ze waar ze horen. Begin met de grotere dingen, zoals boeken en kussens, dan verplaatsen naar kleinere dingen, zoals potloden en andere stationaire.
 2. 2
  Vouw een schone kleren en plaats ze in je kast of hang ze op. Iets dat is vies en moet gaan in de was, ofwel nemen recht naar beneden of zet ze opzij, het beste als buiten uw kamer.
 3. 3
  Trek alles uit van onder je bed en dressoirs. U kunt worden verrast om te vinden hoe veel rommel heeft opgelopen daar, waarvan een groot deel wordt waarschijnlijk dingen die je dacht dat je verloren of misschien vergeten zijn.
  • Scheiden in vier stapels: trash, spullen om giveaway, spullen om te geven aan je broers en zussen, (als u die heeft) of vrienden, en spullen die blijft in je kamer. Het is waarschijnlijk makkelijker om 2 palen eerst (wat te behouden en wat te ontdoen van), en vervolgens sorteren de prullenbak paal in dingen die je kunt etc.Also kijkje recyclen onder de rest van je zoals bureaus, einde tafels, nachtkastjes of boekenkasten maken.
 4. 4
  Ga door de afzonderlijke stapels. Zodra u uw spullen gescheiden in stapels, kunt u beginnen te vallen elke stapel. Blijf bij een aanval op een stapel op een moment, je zult meer voldoening te voelen zodra u sorteren al je kleren, bijvoorbeeld, en worden gemotiveerd om reiniging blijven.
  • Eerste gooi de prullenbak. Verzamel de prullenbak stapel en gooi het weg. Overweeg het gooien alles in een vuilniszak en vervolgens het nemen van het buiten in plaats van heen en weer lopen van uw kamer naar de vuilnisbak. Maak je geen zorgen over de rest van je stapels nog - je focus nu moet vuilnis en recycling.
  • Omgaan met de giveaways. Doe alles wat je wilt om weg te geven / te geven aan uw broers en zussen in een bak en laat het direct buiten uw kamer. U kunt blijven toevoegen aan deze als je schoon, dus niet te ontdoen van alles gewoon nog niet. Echter, is het nuttig om de rommel in je kamer te minimaliseren door alles buiten bewegen.
  • Maak een stapel van de rest. Stapel de dingen die je wilt verblijven in uw kamer op je bed. Dit dwingt je grondig te worden in uw schoonmaak-als de dingen zijn verspreid over de kamer, het is gemakkelijk om een ​​aantal van hen te negeren. Echter, wanneer het zitten op je bed in een grote, hoge stapel, het is onmogelijk om te negeren.
  • Stel een vuile opzij in een mand of in een aparte stapel. Terwijl je sorteren, kun je zelfs wat water putten voor het wassen van uw kleding. Tegen de tijd dat je klaar bent met het schoonmaken van uw kamer, kan je kleren worden gewassen.
 5. 5
  Val het bed stapel. Begin gewoon door het scheiden van de verschillende categorieën van zaken (kleding, schoenen, boeken, etc) en ze in hun plaats. Echter, nog niet organiseren of je momentum verliest. Bijvoorbeeld, zet alle boeken waar ze hoort te zijn, als op je boekenplank, maar niet verstrikt raken in het organiseren van de boekenplank gewoon nog niet. Blijven om alles weg - opgezette dieren, foto's, portemonnees, enzovoort - totdat je bed wordt gewist.
  • Kleine taken, zoals deze geven je een gevoel van vervulling. Hoewel het frustrerend kan zijn om niet te elk ding te organiseren op het eerste, het af te breken in kleinere, meer hanteerbare taken die je meer motivatie om de hele klus af te geven.
  • Als je iets dat nergens thuis hoort vinden, overwegen om het weg, of maak een plaats voor het. Een minder rommelige kamer voelt altijd erg leuk. Als u nodig hebt om verder te gaan met het object, vraag je ouders of ze ruimte hebben om het elders op te slaan.
  • Als je dingen die moeten in een andere kamer te zetten (zoals dat hoort in de) vinden, pak een wasmand of een doos voor de items. Als je klaar bent om alles weg, kunt u deze items naar de kamer waar ze behoren inch Het nemen van de items individueel aan hun geschikte kamers is een grote verspilling van tijd.
 6. 6
  Maak je bed. Strippen kaal. Haal al het beddengoed en gebruik deze kans om het matras te draaien. Flippen over uw matras zal niet alleen de levensduur, maar het zal ook een goed gevoel om te slapen op de onderbenutte kant. Nu, stap uit wat verse beddengoed en verander het. Als u wilt voordat u begint met schoonmaken gaan winkelen voor gloednieuwe lakens. Dan, eindelijk je bed op te maken. Een onopgemaakt bed zal uw kamer er rommelig maakt niet uit hoe schoon het eigenlijk is.
  • Gooi je vuile lakens in de wasmand of het wassen. Het is een goed idee om de vellen te doen meteen, dit betekent dat je ze kunt opslaan en gebruiken ze direct na uw andere set moet worden gereinigd.
 7. 7
  Diep te reinigen. Borstel al het stof en de spinnenwebben uit het plafond en hoeken vloer. Stof je bureau, dressoir, en boekenplank. Reinig alle oppervlakken met een allesreiniger.
  • Gebruik Windex op uw spiegel en raam. Gebruik een microfiber doekje als je er een hebt, zodat vegen niet krijgen links op de ramen.
  • Stofzuig je tapijt. Zorg ervoor dat het reinigen van de vacuümzak als het dicht bij vol. Ga over de smerigste delen van je kamer meer dan eens met de stofzuiger. Als u wilt, strooi er wat tapijt deodorizer op het tapijt voordat stofzuigen om uw ruimte te geven een aangename geur.
  • Als u niet beschikt tapijt hebben, dan vegen de vloer schoon met een bezem. Overweeg dweilen of met behulp van een Swiffer daarna om de vloeren op zoek sparkly-clean.
  • Vergeet niet deurknoppen! Als u een ventilator aan het plafond, stof het grondig af met een vochtige doek. Spuit op meubels schoner.
  • Ruim je bureau, organiseren en stof als je verder gaat. Zelfs een eenvoudige afstoffen kan uw look meer uitnodigend.
 8. 8
  Gaan de extra mijl. Als je echt ambitieus voelt, neem alles uit je dressoir en stof / reinig de lades ook. Dan vouw alles netjes en alles weer op de juiste plaats. Dan, vouwen of hang je schone kleren, terwijl het gooien van extra vuile in de wasserij stapel.
  • Als je artistieke voelt, kan je ofwel kopen of als u gebruik pleinen van mooie patroon doek te wikkelen of opklapbaar ongewenste kleren als je ze wilt weg te geven aan iemand anders, of ze gebruiken voor rommel objecten beveiligen weg
  • Als je iets tegenkomt dat je niet hebben gedragen in een tijdje, probeer het op. Als het niet past, zet het in een van je weggeven dozen.
  • Sluit alle laden en deuren; zorg ervoor dat er niets uitsteekt.
 9. 9
  Neem een pauze. Geef jezelf een beetje rust de tijd om iets leuks te doen of genieten van een snelle snack. Deze onderbreking mag niet langer dan 5 tot 10 minuten duren, of je kan afleiden of motivatie voor het schoonmaken van uw kamer kwijt.
 10. 10
  Stapel je boeken en tijdschriften netjes. Zelfs die op de vloer moet kijken georganiseerd. Stapel ze in de hoogte, de grootste op de bodem kortste aan de bovenkant. Organiseer uw boekenkast als je er een hebt. Bestuif de boeken en de plank oppervlakken met een plumeau of een vochtige doek.
  • Zorg ervoor dat u al uw planken uitzien. Als je gewoon chuck dingen op je plank of bureau, het is niet erg netjes.
  • U kunt elke plank en / of alfabetisch uw boeken te etiketteren. De organisatie systeem je gebruikt maakt niet uit, zolang het lijkt netjes.
 11. 11
  Rechtzetten of organiseer iets anders dat aandacht nodig heeft. Kijk eens rond je kamer en kijk of er plekken overgebleven die blik rommelig. Nu is het tijd om uw sieraden te ontwarren, zet paar schoenen samen netjes, herschikken uw fotolijstjes, en ga zo maar door. Focus op de finishing touch.
  • Nu is het tijd om na te denken over mogelijke upgrades uw kamer nodig heeft. Heeft u een schoenenrek aan de hand in je kast of op de achterkant van uw deur nodig? Heeft u een juwelenkistje voor al uw kettingen nodig? Heeft u extra plank-of kast-ruimte nodig heeft voor uw kleren?
 12. 12
  Doe de finishing touch. of stofzuigen van de vloer, als je nog niet hebt. Als je dat deed, pick-up een stukjes van vuilnis dat zich erop verzameld. Zelfs als de vloer niet te vuil is, kan het reinigen van het maken van uw kamer ziet er veel beter. Zorg ervoor dat je in de hoeken en randen ook.
  • Leeg de prullenbak. Als u een prullenbak die heeft opgelopen, te ontdoen van het.
  • Spuit wat luchtverfrisser of plaats enkele zakken van gedroogde lavendel in uw kamer.
  • Neem uw dozen van giveaways ergens waar je niet zal vergeten om ze weg te geven.
 13. 13
  Beloon jezelf! Doe iets wat je genieten en / of ontspannen in uw schone kamer! Proberen om het schoon daarna houden voor een lange tijd.
  • Zorg ervoor dat de volgende keer dat je iets naar buiten, zet je het weg. Ook proberen om je bed op te maken elke dag. Deze zijn netjes gewoonten die u voorkomen dat uw kamer schoon zo vaak.

Schoonmaken checklist


Tips

 • Bij de aanpak van kleding, hebben alle hangers u nodig zult al vaststelling. Misschien wilt u uw lades of kast te organiseren als je verder gaat.
 • Probeer het eten van 1 m & m per ding dat je pick-up, om het leuk te maken.
 • Wanneer u een schone en nette kamer zul je minder gestresst en meer gemotiveerd zijn andere dingen gedaan te krijgen.
 • Doe dingen die je vaak gebruikt waar het is gemakkelijk te bereiken en de dingen die je niet vaak gebruikt in meer moeilijk bereikbare plekken. Je hebt meer kans om dingen weg te zetten als je klaar bent als het in de buurt.
 • Wanneer u uw kamer binnenkomt, een belofte om schoon te maken in ieder geval een bepaalde hoeveelheid punten. U kunt oppikken drie stukken van vuile kleding, bijvoorbeeld, of vijf boeken. Op deze manier zal uw kamer geleidelijk schoner, zonder de schijn van te veel werk geworden.
 • Als je niet kan beginnen met het schoonmaken, probeer verbeelden hoe schoon je kamer daarna zal uitzien.
 • Als je wilt, kun je gaan om je kamer in een cirkelvormig patroon tijdens het schoonmaken. Start vanaf de linkerkant en maak je weg naar rechts.
 • Houd plezier hebben en je zult de perfecte kamer te hebben!
 • Als je een heleboel dingen die je niet kunt beslissen of naar de prullenbak of te houden, zet ze in een mand op uw dressoir of bureau. Verwijder dingen als je ze nodig hebt. Na vijftien dagen, wordt alles wat je niet gebruikt hebt waarschijnlijk prullenbak.
 • Probeer uw bed eerst, dus als je niet weet waar om iets, dan kunt u het daar opgezet.
 • Als je geen zin hebt om het reinigen van start met de ene helft van de kamer dan een pauze te krijgen dan terug aan het werken aan de andere kant, maar beginnen met de eenvoudigste zijkanten.
 • Bij het stapelen van documenten, probeer nieten of paperclipping ze samen om te voorkomen dat ze verdwalen. U kunt ook de band kleine objecten rubber samen.
 • Zet geur spray, zodat je kamer ruikt goed, misschien wat geurkaarsen, of nevel luchtverfrisser.
 • Verwijder de grootste posten eerste toen de aanval op de paal. Slechts een paar van hen en je zal een grote verbetering te zien. Ga verder met de volgende grootste items tot je achter met de kleine dingen zoals verandering en potloden.
 • Plan de pauzes je neemt, en nooit een pauze nemen je niet plannen, zodat je geen tijd verliest.
 • Schoonmaken van je kamer en het wassen van uw gordijnen een keer per week zal helpen om het netjes.
 • Neem het stap voor stap, overhaast het niet.
 • Als er echt een grote puinhoop op te ruimen, probeer dan het aanpakken van een hoek op een moment. Als je alleen richten op een sectie op een moment, het maakt een grote puinhoop lijkt makkelijker Volg gewoon alle stappen hierboven voor een hoek, herhaal ze voor elke hoek afzonderlijk.
 • Wilt u misschien al uw gadgets, (behalve als ze spelen muziek) voorbeelden uit te schakelen: telefoon, laptop, tv, tablets, etc. Het zal u helpen focussen veel beter!
 • Probeer niet te veel tijd te verspillen veranderende verschillende CD's of gaan van album tot album. Uw iPod instellen op shuffle zal u helpen sneller gedaan te krijgen.
 • Maak je kamer wat je wilt niet wat anderen willen.
 • Draag comfortabele kleding, zoals een t-shirt en trainingspakken. Zorg ervoor dat je het niet erg vindt om een ​​beetje stoffig of vuil.
 • Zeker kijk uit voor scherpe voorwerpen en zet ze ergens je bent niet van plan om op ze.
 • Als je pick-up iets als bijvoorbeeld een prentenboek dat je niet hebt gezien in een lange tijd, je zou afleiden door het boek. Als je begint te kijken naar het boek voor een tijdje, zult u niet meer wil schoonmaken. Het is een goed idee om je van gedachten te houden op de schoonmaak, niets anders.
 • Neem een ​​paar foto's van je kamer als het was rommelig en dan wanneer het is echt heel schoon. Wanneer u klaar bent, vergelijk de voor en na. Je zult zien hoeveel werk je hebt gedaan en je voelt je meer gemotiveerd om je kamer te houden op die manier.
 • Zodra je iets ophalen, zet het niet terug naar beneden totdat je hem op de juiste plaats.
 • Noteer een lijst van alle gebieden, planken, of dingen die moeten worden schoongemaakt. Controleren ze af als je gaat zul je een extra uitbarsting van motivatie te geven. U kunt ook specifieke termijnen voor elk item, zodat het schoonmaken van uw kamer kost minder tijd.
 • Als u afstoffen uw plafond ventilator, of een ander gebied dat is zichtbaar stoffige / vuile, hoeft dat voor het schoonmaken van de vloer in het geval er iets landt op de grond. Als u niet beschikt over statische doekjes voor het stof, gewoon temperen een papieren handdoek en veeg het stof met een vochtige doek, dat zal het stof te stoppen in de lucht gegooid.
 • Als je merkt dat iets interessants laat het, of je afleiden. Je kunt het onder je bed voor later.
 • Trakteer uzelf op een aantal gloednieuwe beddengoed (kan goedkoop worden gekocht in Britse winkels etc) - Het kan uw kamer kijken verbazingwekkend netjes en opgeruimd.
 • Als je wilt om op te treden, en kan niet lijken te krijgen gemotiveerd om je kamer schoon te maken, probeer dan het maken van een scène waar je karakter is het schoonmaken. U zult verbaasd zijn hoe snel je zult beginnen focussen op de scène, terwijl nog schoonmaken.
 • Proberen om een ​​vriend of familielid te reinigen met u te vinden. Schoonmaken is altijd sneller en makkelijker als je samen bent reinigen.
 • Proberen om een ​​ding weg te zetten op een tijd en krijgen niet te afgeleid.
 • Verwijder de deuren uit je kast. Op die manier wil het mooi en netjes te houden. Een ander pluspunt is dat het verwijderen van de kast deuren zal uw kamer groter lijken.

Waarschuwingen

 • Als u wilt enige oppervlakken van uw kamer schoon, vraag toestemming en weet wat je mee bezig bent. Sommige reinigingsmiddelen zijn schadelijk.
 • Als u stof of andere lucht-irriterend allergieën, neem je gewone allergie medicatie net voordat je begint, of draag een stofmasker.

Dingen die je nodig hebt

 • Vuilniszakken
 • Glazenwasser + keukenpapier of een doek
 • Een wasmand of belemmeren
 • Muziek (optioneel)
 • Luchtverfrisser
 • Schone lakens
 • Afstoffen doek
 • Comfortabele kleding
 • Een bezem of stofzuiger
 • Labels
 • Desinfecterende doekjes
 • Een doos of zak voor speelgoed