Wkinl

Hoe je zilver oxideren met eierdooiers

Om het ontwerp op een stuk van sterling zilveren sieraden uit te brengen, is het vaak wenselijk voor een donkerder achtergrond. Dit wordt gedaan door de invoering zwavel op het oppervlak van het zilver. U kunt gebruik maken van commerciële oplossingen, of de lever van zwavel om dit te doen, maar hier is een makkelijk, goedkoop methode om uw sterling zilver oxideren.

Merk op dat deze methode niet werkt op fijn zilver (.999 fijn), maar aangezien de meeste van ons zowel de ontwerpers als de meeste commerciële verkochte zilveren sieraden is pond (0,925) of lager, mag dat niet te veel van een probleem.

Stappen

Hoe je zilver oxideren met eierdooiers. Plaats de geel (dooiers) in een plastic voedsel opslag container of in een kom die gemakkelijk kan worden afgedicht.
Hoe je zilver oxideren met eierdooiers. Plaats de geel (dooiers) in een plastic voedsel opslag container of in een kom die gemakkelijk kan worden afgedicht.
 1. 1
  Kook een ei. Kook twee eieren als je een hoop zilver doen.
 2. 2
  Eet de witte. Verspil geen kostbare.
 3. 3
  Plaats de geel (dooiers) in een plastic voedsel opslag container of in een kom die gemakkelijk kan worden afgedicht. Breken ze een beetje.
 4. 4
  Leg een rooster over de eidooiers om uw sieraden te houden boven de eieren. Als u niet beschikt over een rooster, gebruik wat papier badstof om het ei te houden van het aanraken van het zilver. Overal ei raakt, zal het sneller oxideren, en ongelijk.
 5. 5
  Zet uw sieraden in de container en sluit deze af. Laat het voor een dag, check het dan als niet donker genoeg is, laat het voor een dag of twee.
 6. 6
  Verwijder de sieraden en was het met een zachte zeep.
 7. 7
  Gebruik een polijsten doek om de hoge punten op het stuk terug te brengen naar een heldere glans. Goedkoop, snel en gemakkelijk.
 8. 8
  Afgewerkt.

Tips

 • Zorg ervoor dat de sieraden is helemaal schoon voordat u probeert te oxideren. Dit omvat zorg ervoor dat er geen vingerafdrukken. Ze kunnen oxideren in het oppervlak. Dit kan cool zijn, of het is wat je wilt, anders, het is een ergernis dat betekent polijsten beneden het stuk en opnieuw beginnen.
 • Als je wilt dat het echt donker is, gebruik dan een oplossing van de lever van zwavel. Het is niet erg duur, maar je uiteindelijk met veel zwavel. Tenzij je gaat in de metaal werken, heb je meer zwavel dan je ooit zal eindigen met.
 • Niet meer dan polish, geen gebruik maken van een pasta, en niet een dip niet gebruiken. U zult al uw werk ongedaan te maken.
 • Deze methode werkt ook op koper en brons.

Waarschuwingen

 • Eidooiers stinken na een dag of twee. Zorg ervoor dat u de container in een goed geventileerde ruimte te openen. En klaar zijn, want het zal ruiken echt slecht!