Wkinl

Hoe je gedroogde bloedvlekken uit kleding te verwijderen

Een gedroogde bloedvlek op uw stof kan nog steeds worden verwijderd. Er zijn verschillende verwijdering methoden te gebruiken, maar zorg ervoor dat een methode voorzien voor het soort stof die u hebt gebruikt. Je zou niet willen schade aan uw stof veroorzaken. En welke methode je ook gebruikt, zorg ervoor dat de oplossing die u gaat gebruiken op een verborgen plek op de stof pretest. De verwijdering methoden hieronder voorgesteld zijn voor wasbare stoffen.

Stappen

Hoe je gedroogde bloedvlekken uit kleding te verwijderen. Spoel de vlek met koud water om alle los bijgevoegde elementen van de vlek te verwijderen.
Hoe je gedroogde bloedvlekken uit kleding te verwijderen. Spoel de vlek met koud water om alle los bijgevoegde elementen van de vlek te verwijderen.

Zeep en water methode

Dit een van de eenvoudigste van alle methoden: Elke zeep kan worden gebruikt, maar de traditionele massief blok wasmiddel is het meest effectief, want het geeft een stijver, minder glad schuimt dan zeep met huid vochtinbrengende crèmes. De sleutel tot succes is een combinatie van techniek en geduld in te wrijven de stof tegen zichzelf tussen de handen. Deze methode is vooral geschikt om vlekken van natuurlijke vezels zoals katoen en linnen, die vaak de vuilere. Indien gebruikt op stoffen kwetsbaar het fenomeen bobbling / pluizen, zoals wol en de meeste kunstmatige vezels, moet een veel zachter wrijven techniek worden toegepast.

 1. 1
  Spoel de vlek met koud water om alle los bijgevoegde elementen van de vlek te verwijderen.
 2. 2
  Wrijf wasmiddel in de vlek royaal, tot een dikke, romige schuim wordt geproduceerd.
 3. 3
  Rol of kneden van een stukje stof rond de vlek in elke hand een goede grip op het gebied waar de vlek zelf is voorzien.
 4. 4
  Lijn de vlek voorzichtig te wrijven tegen zichzelf dan tegen uw huid, om de kans op slijtage of blaren huid te verminderen, terwijl nog het maximaliseren van wrijving op de vlek. Handschoenen kunnen worden gedragen om de huid te beschermen, in welk geval nauwsluitende chirurgische handschoenen zullen het minst hinder aan grip en behendigheid.
 5. 5
  Door wrijven met een sterke kracht en goede snelheid, zal de wrijving die u genereert langzaam los de resterende deeltjes van het bloed, en het schuim zal hen dragen in suspensie om te voorkomen dat ze opnieuw vast te houden aan het weefsel.
 6. 6
  Periodiek door te spoelen de vlek met vers water en opnieuw toe te passen de zeep als je werkt, om ervoor te zorgen dat het gebied is altijd goed bevochtigd en zeep.
 7. 7
  Elk klein gebied dat het mogelijk is bij werken in een tijd duren 5-10 minuten te worden vrijgemaakt van bloedsporen, afhankelijk van het wrijven techniek en ervaring van de arts.

Ammoniak met vloeibaar vaatwasmiddel methode

Dit soaking methode is zeer effectief in het verwijderen van gedroogde of oude bloedvlekken. Gebruik voorzichtig met zijde en wollen stof - ze zijn gemaakt van eiwitten en vezels en ammoniak breekt eiwitten.

 1. 1
  Spoel de stof met koud stromend water om een deel van de gedroogde bloed los. Schud het stof met je vingers om te helpen af ​​te schrapen van de korst materiaal.
 2. 2
  Meng 1/2 theelepel vloeibaar afwasmiddel, 1 eetlepel ammoniak en 1 liter water (koud of lauw) in een bassin en genieten van de stof daar. Laat het zitten voor ongeveer 15 minuten.
 3. 3
  Wrijf de stof samen onder de oplossing om meer vlek los te maken. Opnieuw laten zitten nog 15 minuten. Voor oudere bloedvlekken, week gedurende enkele uren.
 4. 4
  Spoel de stof heel goed met koud water.
 5. 5
  Wit te wassen de stof zoals gebruikelijk en laat het drogen aan de lucht.

Enzymmethode

Reinigingsmiddelen met enzymen zijn erg goed in het verwijderen van bloedvlekken. Maar tegen gebruik op wol en zijde stoffen.

 1. 1
  Spoel de stof met koud stromend water om een deel van de gedroogde bloed los. Schud het stof met je vingers om te helpen af ​​te schrapen van de korst materiaal.
 2. 2
  Week de stof in koud water gemengd met een wasserette voorbehandeling met enzymen. De inweektijd is afhankelijk van hoe oud de gedroogde bloedvlek is. Het kan variëren van 1 uur tot een nacht.
 3. 3
  Wit te wassen de stof zoals gebruikelijk en laat het drogen aan de lucht.

Citroensap methode

Deze methode werkt alleen op zonnige dagen.

 1. 1
  Week de gekleurde stof in koud water voor een paar minuten.
 2. 2
  Wring het voorzichtig en zet het in een hersluitbare plastic zak.
 3. 3
  Zet 2 kopjes citroensap en 1/2 kopje zout in de plastic zak en sluit het.
 4. 4
  Masseer de stof om het zout op te lossen. Laat het zitten voor ongeveer 10 minuten.
 5. 5
  Haal de stof uit de zak en knijp het overtollige citroensap.
 6. 6
  Hang de stof met behulp van een hanger of verspreid het op een vlakke ondergrond en laat het drogen. Zorg ervoor dat je dit doet onder de zon. Verwachten dat het stijf te zijn als het droogt.
 7. 7
  Als de bloedvlek is gegaan, was de stof met water om alle citroen zout oplossing te verwijderen. Als het bloed vlek blijft, bevochtig de stof en laat het drogen opnieuw onder de zon.

Waterstofperoxide-methode

Waterstofperoxide is een van de beste bloed vlekverwijdering agenten. Maar gebruik het als een laatste redmiddel, omdat het is het bleken eigenschappen die de stof kan verzwakken. Zorg ervoor om het pretest op een verborgen deel van het weefsel.

 1. 1
  Dep de gedroogde bloedvlek met waterstofperoxide met een watje. Verwachten dat de waterstofperoxide te borrelen.
 2. 2
  Dep de plek met een schone doek. Herhaal de deppen en deppen proces tot de bloedvlek is verdwenen.
 3. 3
  Spoel de stof met koud water.
 4. 4
  Wit te wassen zoals gewoonlijk en de lucht drogen.

Vleesvermalser methode

Met behulp van vlees aan gedroogde bloedvlekken uit kleding te verwijderen is zeer effectief, omdat het breekt eiwitten en bloed is gemaakt van eiwitten. Gebruik dit voorzichtig op zijde en wollen stoffen al sinds hun vezels zijn gemaakt van eiwitten.

 1. 1
  Leg de doek op een plat oppervlak.
 2. 2
  Meng 1 eetlepel ongekruid van vlees met 2 eetlepels koud water in een kleine kom tot een pasta. Gebruik alleen de onervaren een omdat doorgewinterde vleesvermalser kunt uw stof vlek.
 3. 3
  Verdeel de pasta op de gedroogde bloedvlek en voorzichtig met uw vingers wrijven. Laat het zitten voor ongeveer een uur.
 4. 4
  Spoel de stof met koud water.
 5. 5
  Wit te wassen zoals gewoonlijk en de lucht drogen.

Witte azijn methode

Azijn kan wonderen verrichten in het verwijderen van gedroogde bloedvlek. Het is ook natuurlijk, veilig in gebruik en goedkoop.

 1. 1
  Spoel het gekleurde stof met koud stromend water om een deel van de gedroogde bloed los. Schud het stof met je vingers om te helpen af ​​te schrapen van de korst materiaal.
 2. 2
  Giet wat witte azijn in een bekken en genieten van de stof daar. Zorg ervoor dat het gekleurde deel wordt ondergedompeld en laat het inwerken gedurende ongeveer 30 minuten.
 3. 3
  Wrijf de stof samen met uw vingers te helpen los te maken een aantal van de bloedvlek.
 4. 4
  Spoel de stof met koud water.
 5. 5
  Wit te wassen zoals gewoonlijk en de lucht drogen.

Ammoniak methode

Ammoniak kan snel verwijderen van bloedvlekken, maar mag niet worden gebruikt op zijden stoffen. Zorg ervoor dat u altijd verdunnen de ammoniak met water en pretest het eerst op een verborgen deel van het weefsel.

 1. 1
  Leg de doek op een plat oppervlak.
 2. 2
  Meng 1 eetlepel ammoniak tot 1 kopje water in een spuitfles.
 3. 3
  Spray de ammoniak-oplossing op de gedroogde bloedvlek.
 4. 4
  Dep het getroffen gebied met een droge doek. Herhaal het spuiten en blotting proces tot de bloedvlek is verdwenen.
 5. 5
  Spoel de stof meteen met koud water om de ammonia volledig te verwijderen.
 6. 6
  Wit te wassen zoals gewoonlijk en de lucht drogen.

Tips

 • Hoeft de stof niet in de droger totdat u zeker weet dat de vlek is verdwenen. De warmte van de droger zal de vlek in te stellen op uw stof.
 • U kunt zuiveringszout pasta in plaats van vlees tenderizer pasta gebruiken.
 • Enkele verwijderingsmethoden hierboven kan ook worden gebruikt voor tapijten of stoffen bekleding met gedroogde bloedvlekken. Maar proberen te houden welke oplossing u gebruikt om een ​​minimale, zodat er geen het materiaal nat te veel.
 • Pretest de oplossingen die je gaat gebruiken op een klein, niet-zichtbaar gedeelte van het weefsel te zorgen dat er geen verkleuring of beschadiging van het weefsel vezels.

Waarschuwingen

 • Gebruik nooit iets warm op bloedvlekken, omdat dit zal het eiwit aanwezig koken in het bloed waardoor de vlek te stellen inch
 • Gebruik geen ammoniak of reinigingsmiddelen met enzymen op zijde. Deze producten breken eiwitten en kan schade aan de zijde die zijn gemaakt van proteïnen veroorzaken.
 • Hoeft ammoniak niet inademen, het is gevaarlijk.
 • Draag altijd beschermende handschoenen wanneer u de behandeling van bloed, dat niet van jou is. Dit is om u te beschermen tegen het risico van het vangen van bloed overgedragen ziekten.
 • Probeer niet om waterstofperoxide te gebruiken op zijde als zijn alkaliteit kan het weefsel van zijde degraderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Massief blok wasmiddel (Soap and Water Method)
 • Vloeibaar afwasmiddel (ammoniak met vloeibaar vaatwasmiddel Method)
 • Ammoniak (Ammoniak met vloeibaar afwasmiddel Method, Ammoniak Method)
 • Bassin (Ammoniak met vloeibaar afwasmiddel Method, witte azijn Method)
 • Was voorbehandeling met enzymen (Enzyme Method)
 • Hersluitbare plastic zak (Citroensap Method)
 • Citroensap (Citroensap Method)
 • Zout (Citroensap Method)
 • Waterstofperoxide (Hydrogen Peroxide Method)
 • Watjes (Waterstofperoxide-methode)
 • Schone doeken (Waterstofperoxide-methode, Ammoniak Method)
 • Ongekruid van vlees (vlees Tenderizer Method)
 • Kleine kom (vleesvermalser Method)
 • Witte azijn (witte azijn Method)
 • Spuitfles (Ammoniak Method)