Wkinl

Hoe je nagellak uit stof halen

U denkt misschien dat morsen nagellak op uw bank of uw favoriete overhemd betekent dat je moet leven met een permanente kleurrijke vlek, maar nagellak is eigenlijk een van de makkelijker vlekken uit stof te verwijderen. Lees verder voor meer informatie over het verwijderen van nagellak van kleding en stoffering.

Stappen

Hoe je nagellak uit stof halen. Plaats de gekleurde stof naar beneden op een paar papieren handdoeken.
Hoe je nagellak uit stof halen. Plaats de gekleurde stof naar beneden op een paar papieren handdoeken.

Het verwijderen van nagellak van kleding

 1. 1
  Plaats de gekleurde stof naar beneden op een paar papieren handdoeken. Het deel van het weefsel dat moet worden gekleurd met de papieren handdoeken. Gebruik deze methode of de nagellak is nat of droog.
  • Deze methode werkt effectief op katoen, linnen, zijde, denim, en de meeste andere stoffen.
  • Ga voorzichtig te werk als het item in kwestie bevat acetaat of triacetaat, omdat de nagellak remover smelt stoffen bevatten deze stoffen.
 2. 2
  Dep de vlek met aceton. Gebruik een katoenen bal of papier gesleept verzadigd met aceton (verkrijgbaar in drogisterijen in de nagellak remover gedeelte) aan de achterzijde van het doek deppen. Deze actie draagt ​​de vlek om de papieren handdoek.
 3. 3
  Uitspoelen en herhalen. Neem het kledingstuk naar de gootsteen en spoel de vlek, dan plaats het gezicht naar beneden op een schone set van papieren handdoeken. Herhaal de blotting actie te voltooien de overdracht van de vlek om de papieren handdoeken.
  • Blijven spoelen de stof en deze hebben meer aceton tot het papier handdoeken niet meer draaien de kleur van de nagellak na blotting, betekent dit dat de vlek is verwijderd.
  • Controleer de vlek nog een laatste keer naar sporen van nagellak. Als je een beetje kleur links, dip een katoenen bal in aceton en verwijder deze voorzichtig.
 4. 4
  Wit te wassen het kledingstuk. Gebruik een vlekkenverwijderaar product op de eerder vlek, vervolgens wit te wassen het item volgens de wasvoorschriften op het label. De vlek moet volledig verdwenen en het item klaar om te dragen als het eenmaal droog is.

Het verwijderen van nagellak van stoffering

 1. 1
  Veeg natte nagellak onmiddellijk. Als je natte nagellak kan vangen voordat het droogt op stoffering, heb je een veel gemakkelijkere tijd te verwijderen. Gebruik een papieren handdoek of doek om zoveel mogelijk van de natte nagellak als je kunt.
  • Smeer de polish, dat voordien nog meer oppervlak op de bekleding, maar juist gebruik maken van de papieren handdoek om het afvegen met korte jat die niet verspreid het Poolse rond.
  • Gebruik de meest absorberende doek of keukenpapier je kunt, zodat je weggaat zo weinig polish mogelijk te dringen in de bekleding.
 2. 2
  Dep het gebied met aceton. Gebruik een wattenstaafje of een ander hulpmiddel dat zorgt voor precieze toepassing van een enkele druppels aceton op de vlek. Zorg ervoor dat het alleen van toepassing op de vlek.
  • Misschien wilt u een test schar doen op een deel van de bekleding die meestal verborgen. Aceton reageert met sommige soorten stof, met inbegrip van die met acetaat of triacetaat, en kon de vlek er slechter uitzien als je niet voorzichtig bent.
  • Giet de aceton op de gebrandschilderde stof, want het is moeilijker te controleren waar het stroomt als je niet een applicator zoals een wattenstaafje of de hoek van een papieren handdoek te gebruiken.
 3. 3
  Gebruik een schone doek om de polish deppen. Dep het over de vlek voorzichtig, gebruik dan een schoon gedeelte van de doek om het opnieuw te deppen. Solliciteer meer aceton en blijven deppen totdat de vlek is verwijderd.
 4. 4
  Spoel het gebied met warm water. Gebruik een spons te wassen het gebied om sporen van aceton of waterstofperoxide te verwijderen. Laat de bekleding volledig drogen alvorens het te gebruiken.

Het gebruik van alternatieve nagellak verwijdering methoden

 1. 1
  Gebruik waterstofperoxide. Sommige stoffen die niet goed reageren met aceton kan beter presteren als u dezelfde strategie met waterstofperoxide gebruiken.
  • Dep het gebied met peroxide, deppen met een schone handdoek, en herhalen tot de vlek is verdwenen.
  • Waterstofperoxide kan fungeren als bleekmiddel, dus test het op een onmerkbaar gebied van de bekleding voordat u het op de vlek.
 2. 2
  Probeer haarlak. Spuit het op de haren van een oude tandenborstel, gebruik dan een cirkelvormige beweging om de vlek te verwijderen van de stof.
 3. 3
  Gebruik insectenspray. Sommigen zeggen dat maar afstotend, het type spuit je op je lichaam en kleding om muggen en andere insecten weg te houden, werkt als een charme te verwijderen nagellak vlekken. Spray het op een oude tandenborstel, dan gelden de borstel in een cirkelvormige beweging om zachtjes weg te schrobben de vlek.
 4. 4
  Spoelen en wassen. Ongeacht welke methode je gebruikt, moet u de eerder vlek spoel goed om zich te ontdoen van de sporen van de stof die u gebruikt om de nagellak te verwijderen.

Tips

 • Als de ene methode niet lijkt te werken, probeer dan verschillende degenen totdat de vlek is verdwenen. Het is waarschijnlijk dat ten minste een reinigingsmethode zal het lukken. Als de vlek zal absoluut niet uit, neem het kledingstuk om een ​​professionele reiniger.
 • Als het praten waren over een dierbare of een dure item dat u zou willen haasten om de schoonmakers alvorens iets anders te doen