Wkinl

Hoe je bloedvlekken te verwijderen uit tapijt

Zodra het zet op het tapijt, vlek bloed gaat zijn moeilijk te verwijderen. Daarom is het erg belangrijk om te gaan met de vlek zodra het gebeurt. Natuurlijk, als er een gewonde of gewonde persoon rond, helpen eerst de persoon.

Er zijn verschillende methoden om bloedvlekken te verwijderen uit tapijt. Maar het wordt sterk aanbevolen om de 'zachtste' methode voor het eerst gebruikt - Water Removal Methode. Als er nog steeds zichtbare bloedvlek na het proces, probeer dan de andere "sterkere" methoden. Volg deze simpele en eenvoudige stappen en u zult terugzien uw tapijt vlekkeloos.

Stappen

Hoe je bloedvlekken te verwijderen uit tapijt. Vul een spuitfles met koud water.
Hoe je bloedvlekken te verwijderen uit tapijt. Vul een spuitfles met koud water.

Pretest van reinigingsvloeistoffen je zal gebruiken op een kleine verborgen plek op het tapijt. Dit is om ervoor te zorgen dat de oplossing niet verkleuren of beschadigen van het tapijt.

Water verwijderen methode

U kunt dit proces gebruiken voor verse bloedvlekken.

 1. 1
  Vul een spuitfles met koud water. Het is heel belangrijk om koud water te gebruiken voor dit proces, omdat warm of zelfs warm water kunt de bloedvlek permanent in het tapijt.
 2. 2
  Spuit water op het getroffen gebied. Als u niet beschikt over een spuitfles, nat een schone, witte doek met koud water en zet het op de vlek. Mogelijk moet u de doek zo nodig wijzigen.
  • Als u werkt op een grote vlek, beginnen op de randen en werk je weg naar het midden, dit is een strategie om de vlek te bevatten en verspreiding ervan te voorkomen.
 3. 3
  Gebruik een waterzuiger of een droge doek om het vocht uit het tapijt. Herhaal het spuiten en het extraheren proces totdat de vlek is verdwenen.
 4. 4
  Blaast een ventilator rechtstreeks op het getroffen gebied om het te drogen sneller.
 5. 5
  Controleer het tapijt. Als de vlek nog zichtbaar is, ofwel herhaal het hele proces of probeer een andere methode met behulp van een sterkere oplossing.
 6. 6
  Zuig het tapijt om de textuur van het tapijt vezels herstellen.

Detergent en water verwijderen methode

Vloeibaar afwasmiddel gemengd met water is zo effectief voor het verwijderen van bloedvlekken als sommige fancy reinigingsmiddel.

 1. 1
  Meng 1 eetlepel vloeibaar afwasmiddel met 2 kopjes koud water tot een detergent oplossing te maken.
 2. 2
  Dompel een schone, witte doek met de oplossing en pas het toe op de vlek.
 3. 3
  Zachtjes borstel het getroffen gebied met een tandenborstel. Niet te hard schrobben, want dit zou kunnen leiden tot de vlek te verspreiden of ga dieper in de vezels.
 4. 4
  Dep het met een schone, vochtige doek om de oplossing te spoelen. Herhaal het aanbrengen, schrobben en spoelen proces, indien nodig. Het gebied grondig te spoelen.
 5. 5
  Gebruik een handdoek om het gebied droog. Zet een gewicht op de top van de handdoek om te helpen met de absorptie, en laat het zitten voor een paar minuten.
 6. 6
  Blaast een ventilator rechtstreeks op het getroffen gebied om het te drogen sneller. Het tapijt moet snel droogt het weer verschijnen van vlekken door wicking voorkomen.
 7. 7
  Stofzuig het tapijt naar de oorspronkelijke vorm van het tapijt vezels te herstellen.

Ammoniak en water verwijderen methode

Ammoniak kan bloed vlekken op tapijt, maar mag nooit worden gebruikt op wollen degenen.

 1. 1
  Meng 1 eetlepel ammoniak met 1/2 kopje koud water in een spuitfles.
 2. 2
  Spray de ammoniak-oplossing op de bloedvlek en laat het zitten voor ongeveer 5 minuten.
 3. 3
  Dep de vlek met een schone doek. Niet wrijven of boenen! Het doel is om "lift" de vlek en het niet in de vezels wrijven. Herhaal het spuiten en blotting proces tot de bloedvlek is verdwenen of de doek is geen bloed meer absorberen.
 4. 4
  Gebruik een vochtige doek om de oplossing te spoelen. Naspoelen.
 5. 5
  Gebruik een droge doek om het vocht te absorberen. Zet een gewicht bovenop de handdoek om de absorptie. Laat het voor een tijdje en verwijder vervolgens het gewicht.
 6. 6
  Blaast een ventilator rechtstreeks op het getroffen gebied om het te drogen sneller. Dit is om het weer verschijnen van vlekken door wicking voorkomen.
 7. 7
  Stofzuig het tapijt naar de oorspronkelijke vorm van het tapijt vezels te herstellen.

Zout pasta verwijderen methode

Het bloed wanneer u wilt verwijderen vlek op uw tapijt meteen en je hebt geen vlekkenzout hebben rond, ga dan naar uw keuken en krijg zout. Zout kan effectief verwijderen van bloedvlekken.

 1. 1
  Vullen een kleine kom met koud water en voeg voldoende zout aan het mengsel tot het een dunne pasta.
 2. 2
  Doe wat zout pasta op de bloedvlek en laat het zitten voor een paar minuten.
 3. 3
  Dep de vlek met een schone witte doek. Druk hard, maar niet te hard. Alleen deppen, niet wrijven! Herhaal de blotting proces totdat de vlek is verdwenen.
 4. 4
  Vacuüm om het zout te verwijderen.

Waterstofperoxide verwijderen methode

Waterstofperoxide werkt geweldig op bloed, maar gebruik het als een laatste redmiddel, omdat het de kleur van het tapijt kon verlichten.

 1. 1
  Bevochtig de vlek met 3% waterstofperoxide en laat het staan ​​voor 1 uur.
 2. 2
  Dep en herhaal het proces tot de bloedvlek op het tapijt is verdwenen.

Tips

 • Breng de "1 deel azijn met 2 delen water" oplossing op het getroffen gebied als het bruin geworden bij het drogen.
 • Testen van reinigingsvloeistoffen u eerst uit op een klein plekje op het tapijt te gebruiken. Dit is om ervoor te zorgen dat de oplossing niet verkleuren of beschadigen van het tapijt.

Waarschuwingen

 • Gebruik niets heet op bloedvlekken.
 • Bij de omgang met bloed dat niet van jou is, draag beschermende handschoenen om jezelf te beschermen tegen het risico van het vangen van het bloed overgedragen ziekten.
 • Als u reclamespot of vlekkenverwijderaar te gebruiken voor bloedvlek, zorg ervoor dat ze zijn gemaakt van eiwitten.
 • Hoeft ammoniak niet inademen, het is gevaarlijk.
 • Meng nooit ammoniak en chloor. Het zal leiden tot gevaarlijke dampen.

Dingen die je nodig hebt

 • Spuitfles
 • Witte doeken
 • Witte doek handdoeken
 • Ammonia
 • Afwasmiddel zeep
 • Zout
 • Hydrogen Peroxide
 • Waterzuiger
 • Stofzuiger
 • Tandenborstel
 • Fan