Wkinl

Hoe te nubuck schoon

Nubuck is een type van leer gemaakt van koeienhuid. Als suède, wordt het geschuurd om een ​​dutje te creëren. Maar terwijl suède wordt gemaakt van de binnenzijde van de huid, wordt nubuck gemaakt van buitenaf, die sterker en duurzamer. Het is zeer gevoelig voor vuil en vlekken, en moet worden gereinigd en beschermd met tools en producten die specifiek zijn ontworpen om te zorgen voor suède en nubuck. Het kan ook worden geschuurd met een ruwe steen te verwijderen vlekken wanneer al het andere faalt.

Stappen

Hoe te nubuck schoon. Veeg het gehele oppervlak van uw nubuck punt met een nubuck doek of een nubuck spons (ook wel een gum).
Hoe te nubuck schoon. Veeg het gehele oppervlak van uw nubuck punt met een nubuck doek of een nubuck spons (ook wel een gum).
 1. 1
  Veeg het gehele oppervlak van uw nubuck punt met een nubuck doek of een nubuck spons (ook wel een gum). Doe dit regelmatig aan lichte vervuiling en glimmende vlekken te verwijderen en houd de nubuck ziet er goed uit.
 2. 2
  Wikkel een nubuck doek rond een nubuck spons. Rol het over de post in verschillende richtingen om ervoor te zorgen dat je schoon alle kanten van de nap. Probeer dit als het nubuck is te vies is om te worden gereinigd door er met de nubuck doek en je nodig hebt om meer kracht te zetten.
 3. 3
  Til de nap door borstelen voorzichtig met de slapende borstel. Gebruik een cirkelvormige beweging, zorg ervoor dat u meer dan een paar seconden te besteden aan elk gebied. Je moet dit doen op een regelmatige basis te nubuck in goede conditie te houden.
 4. 4
  Schoon een grote vervuilde gebied door het coaten met een spray-on nubuck reinigingsoplossing, dan vegen het gebied met een nubuck doek. Nadat de bodem wordt verwijderd en de nubuck droog is, gebruikt de nubuck doek of slapen borstel om de vleug te heffen.
 5. 5
  Verwijder geaccumuleerde lichaam oliën uit jas kragen en bekleding hoofdsteunen met een lederen ontvetter, gevolgd door een lederen schoner. Wanneer het item droogt, bruidegom het leer met een nubuck doek of dutten borstel. U kunt ook gaan over het item met fijn schuurpapier.
 6. 6
  Geniet van olie vlekken met een schone, droge doek. Reinig de resterende op het punt met een lederen ontvetter en lederen schoner olie.
 7. 7
  Aanval inktvlekken binnen 6 uur, voordat de vlek wordt ingesteld. Deppen met een schone, droge doek, gebruik dan een inkt lifer voor leer. Droog de nubuck met een föhn tijdens het gebruik van een nubuck doek of dutten borstel om de vleug te heffen.

Wrijven / schuren op zeer hardnekkige vlekken

 1. 1
  Als al het andere faalt en je nubuck leer item wordt nog steeds vuil is, kan het gemakkelijk worden geschuurd.
 2. 2
  Het beste ding om te gebruiken is een puimsteen soort steen, bij voorkeur iets zachter (dwz de gemeenschappelijke structuur rock!).
 3. 3
  Zorg ervoor dat de rots is schoon en wrijf een vlak oppervlak van het over het getroffen gebied.
 4. 4
  De bovenste lagen zullen afglijden en meest nubuck zal onmiddellijk zien er nieuw, maar sommige kunnen moeten gelijkmatig worden geschuurd overal (die verrassend makkelijk te doen en duurt ongeveer tien minuten voor een paar schoenen). Ik heb het verkopen huis-gerenoveerde artikelen op zending winkels en online voor jaren en dit heeft me nooit gefaald. Ik verkies deze methode te proberen moeilijke vlekken te verwijderen.

Tips

 • De beste manier om nubuck schoon te houden is een spray beschermer ten minste elke 6 maanden toepassen. Spuit het item, dan voldoende tijd voor de nubuck goed drogen alvorens het te gebruiken of draagt. Als het item is vervuild, eerst schoon de nubuck en til het dutje voordat u beschermer van toepassing.
 • Regelmatig vegen met een nubuck doek zal voorkomen dat u hun toevlucht nemen tot leer ontvetter en lederen schoner.
 • Overweeg de aanschaf van een borstel die heeft draad haren in het midden en nylon borstels die hen omringen. Gebruik de nylon borstels voor zacht borstelen op zacht nubuck en de draad haren wanneer u meer krachtig borstelen om hard nubuck items zoals wandelschoenen schoonmaken.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met de slapende borstel. U kunt nubuck dutje vernietigen als je borstel te hard of te lang in een bepaald gebied.
 • Probeer nooit nubuck schoon te maken met water.

Dingen die je nodig hebt

 • Nubuck doek
 • Nubuck spons
 • Dutten borstel
 • Nubuck schoner
 • Lederreiniger
 • Leer ontvetter
 • Leer inkt lifter
 • Nubuck en leer beschermer