Wkinl

Hoe maak je een schildpad gezond te houden

Als je een huisdier schildpad en je wilt dat het zijn maximale levensduur bereikt, hier zijn enkele tips voor het verhogen van de levensduur van uw huisdier.

Stappen

Hoe maak je een schildpad gezond te houden. Hier krijg je een gezonde schildpad tegen de beste prijs.
Hoe maak je een schildpad gezond te houden. Hier krijg je een gezonde schildpad tegen de beste prijs.
 1. 1
  Hier krijg je een gezonde schildpad tegen de beste prijs. Het verkrijgen van uw schildpad van een gerenommeerde fokker of een schildpad adoptie organisatie.
 2. 2
  Zorgen voor een grote tank voor uw schildpad. Een tien liter per elke centimeter van uw schildpad is een algemene regel. 50 liter minimum voor een baby turtle (jonger dan een jaar oud) en 120 + voor een volwassene.
 3. 3
  Zorg voor een goede filtratie. Een schildpad heeft een potfilter. Een Rena filstar XP3 of XP4 wordt sterk aanbevolen in het houden van een schildpad gezond. Zonder goede filtratie uw schildpad worden zeer ziek.
 4. 4
  Zorg voor een evenwichtige voeding voor uw schildpad. Een goede voeding voor RES en verwante soorten moet de volgende verhoudingen: Groenten-en waterplanten 50%; Commerciële voedingsmiddelen 25%; Live-eiwit 25%. Een schildpad onder een jaar oud moet elke dag worden gevoederd. Een schildpad dan een jaar oud moeten om de andere dag worden gevoerd als om te voorkomen dat het krijgen van overgewicht.
 5. 5
  Zorg ervoor dat u een zonneplaats hebben met een UVB-licht over het zo goed als een aparte hitte licht.
 6. 6
  Onderhouden een goede water temps. U zult een boiler nodig. Schildpadden zijn koudbloedige dieren en dus afhankelijk is van externe warmte te warmen hun lichaam. Het is zeer belangrijk om de juiste temperatuur houden van de gezondheid van onze schildpadden verzekeren. Als de temps te hoog of twee laag het kan draaien dodelijk. Het water moet 80-82 graden Fahrenheit (26,5-27,5 graden Celsius) voor een jong of een zieke schildpad, en 77-80 graden F (25,5-26,5 C) voor een gezonde schildpad meer dan een jaar oud. De reuzenhaai (droge) gebied moet 10 graden F (6 graden C) warmer dan het water om de schildpad te verleiden om op te warmen door koesteren.

Tips

 • Vergeet niet - ooit een schildpad toont symptomen van een ziekte dan is het vaak al te laat. Schildpadden verbergen ziekten heel goed, dus zodra ze zijn symptomen vertonen dan betekent dit dat de ziekte is gevorderd en die ze nodig hebben medische hulp zo snel mogelijk!
 • Zorg ervoor dat filter van uw schildpad is uitgeschakeld terwijl het eten, anders kan het niet vangen het voedsel.
 • Het is een goed idee om een ​​herp dierenarts in uw omgeving die gespecialiseerd is in schildpadden vinden. Als uw schildpad heeft een ziekte de enige manier om behandeling te zoeken is door het zien van een dierenarts. Als u al een te vinden voordat een noodsituatie zich voordoet zal het makkelijker voor u om de juiste medische behandeling voor uw schildpad te krijgen.

Waarschuwingen

 • Heb stenen of andere ornamenten met scherpe of onregelmatige randen in de tank van uw schildpad niet zetten, kunnen ze pijn doen het. Draai niet uw schildpad zijn kop in het water, zou het niet kunnen ademen. Weet de schildpad niet voeden rode mieren