Wkinl

Hoe de zorg voor baardagamen

Baardagamen zijn afkomstig uit het midden-woestijnen van Australië en zijn de meest populaire keuze voor een reptiel huisdier. Dit is vanwege hun extreme vriendelijkheid en hun makkelijk te onderhouden levensstijl. Hier is een perfecte verzorging gids om uw baardagaam gezond en gelukkig te houden.

Stappen

Hoe de zorg voor baardagamen. Wanneer u besluit om een baardagaam, of van een fokker of een dierenwinkel koopt, kijk er goed over na.
Hoe de zorg voor baardagamen. Wanneer u besluit om een baardagaam, of van een fokker of een dierenwinkel koopt, kijk er goed over na.
 1. 1
  Wanneer u besluit om een baardagaam, of van een fokker of een dierenwinkel koopt, kijk er goed over na. Sommige dingen die je moet meteen opmerken, zijn:
  • Hoe alert en actief de draak is. Je wilt niet dat een draak die niet zijn hoofd kan tillen of kijkt lusteloos. Wanneer u lopen tot de behuizing, moet de draken in de gaten met rente en moeten heldere, alerte ogen hebben.
  • Zweren, brandwonden, pus, uitwendige parasieten, of vervormingen. Veel draken zal ontbreken tenen of stukjes van hun staart, maar dit zal hen niet leiden tot enig ongemak zolang de wond ziet er genezen en vertoont geen tekenen van infectie.
  • Grootte. Een van de belangrijkste dingen is om te kijken naar de grootte van de draak. Draken tot 6 centimeter in totale lengte worden niet aanbevolen. Babydraakjes kan erg fragiel en meer geneigd ziek of overdreven benadrukt te worden. Het is veel gemakkelijker om te zorgen voor een meer ontwikkelde baardagaam.
 2. 2
  Koop een aquarium.
  • Jonge draken onder 10 centimeter in lengte kan worden ondergebracht in een 20 liter, lange aquarium. Dit zal hen duren voor een paar maanden alleen maar, als ze snel groeien.
  • Volwassen draken moeten worden gehuisvest in niets kleiner dan een 40 liter tank fokker. Kijk voor 55 liter aquaria, gemakkelijk te vinden bij de meeste dierenwinkels, te wijten aan de extra lengte het geeft hen te draaien.
  • Screen deksels moeten worden gebruikt voor de top van elke aquaria. Gebruik geen glas, plexiglas of hout om uw kooien te dekken. Dit zal niet dat voldoende luchtcirculatie en ook vocht val in de kooi. Scherm toppen laten luchtstroom, zodat uw verlichting en warmtebronnen te kunnen werken, en laten ook vocht kan ontsnappen.
 3. 3
  Zorg voor verlichting. Baardagamen nodig full-spectrum verlichting (bv. de Reptisun 5.0 of 8.0 tl-lampen) voor 12-14 uur per dag. Er zijn ook andere merken van verlichting beschikbaar, zoals de Reptiglo of Lumichrome bollen. Deze TL-lampen moeten de lengte van de behuizing van uw draak te strekken, en de draak moeten kunnen komen binnen 6-8 centimeter van het licht. Plaats het UV-licht over de kooi en niet geregisseerd door het glas, omdat het glas zal afbuigen van de UV-stralen. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de lamp voor vervanging frequentie.
 4. 4
  Warmte leveren. Om warmte en een reuzenhaai plek in uw behuizing te produceren, kunt u een keramische warmtestraler, een reptiel koesteren licht (rood, blauw of wit), of gewoon oude gloeilampen gebruiken. De beste armatuur voor een van deze keuzes is een porseleinen koepel lamp. Dit type armatuur is een must met een keramisch warmte-emitter te wijten aan de hoeveelheid warmte die ze produceren.
  • De temperatuur voor deze baskingspot u hebt gemaakt moet rond de 110 ° F voor jongeren en kan worden rond 95 ° c voor volwassenen.
  • Elke temperaturen boven 110 ° F worden niet aanbevolen, maar binnen een paar graden van deze koesteren temperaturen voldoende zal zijn.
  • De koele kant van de behuizing moet rond 85f zijn tijdens de dag. Nogmaals, binnen een paar graden van deze temperatuur is prima.
  • Nachttemperaturen kunnen vallen zo laag als 65 ° c. Het is vrij gemakkelijk om je 's nachts temperaturen te houden boven deze, zelfs in de winter. Als u uw temperaturen boven deze niet kan houden, wilt u misschien overwegen het kopen van een onder-tank heater (UTH) voor 's nachts gebruik. Met behulp van deze alleen tijdens de avonduren zal helpen creëren een warme plek voor uw draak te slapen.
  • Heb hitte rotsen niet gebruiken als deze kunnen ernstige brandwonden op de onderkant van uw dier veroorzaken.
  • Een thermometer op de "warme kant" en een op de "koele kant" zal ervoor zorgen dat uw temps zijn in het bereik moeten ze worden inch
 5. 5
  Zorg voor vloeren. Voor baby om jeugdige draken, gebruik krant, papieren handdoeken, slager papier, of reptiel tapijt. Deze keuzes zijn goedkoop, gemakkelijk schoon te maken, en er geen gezondheidsrisico's vast te houden aan uw dier.
  • Bij gebruik reptiel tapijt, het soort dat eruit ziet en aanvoelt als gras is de beste. Het voelde soort heeft weinig lussen van stof die de nagels van je draak kunnen vangen en letsel veroorzaken.
  • Gebruik geen zand, houtkrullen, of elk ander los substraat voor de baby om jonge draken. Ze kunnen erg onhandig eters, en ze zijn ook erg nieuwsgierig en willen alles proeven. Elke vorm van losse ondergrond kan een ernstig gezondheidsrisico opleveren voor de draak. Als ze eten een losse ondergrond, kunnen ze beïnvloed (die een blokkering van de darmen) en sterven.
  • Voor volwassen draken, gebruikt u tegels of de speciale calcium zand ontworpen voor reptielen. Gebruik geen play zand of metselaar zand als deze kunnen een risico vormen voor uw baardagaam. U kunt ook gebruik maken van kokosvezel beddengoed, of kunstgras welke je moet kopen van een Reptile winkel. Als je niet echt subrates koopt u uw baardagaam risico op ziekten.
 6. 6
  Zorgen voor voedsel. Baardagamen zijn omnivoren, wat betekent dat ze eten zowel dierlijke als plantaardige materie.
  • Alle voedingsmiddelen die je baardagamen eten mag niet groter zijn dan de ruimte tussen hun ogen zijn. Als het voedsel items zijn groter dan de ruimte tussen de ogen, kan het impactie en / of achterbeen verlamming veroorzaken of ze het risico verstikking. Hoe dan ook, zal je draak vreselijk lijden.
  • Je draak dag moet worden gegeven verse greens. Spuiten de greens met water zullen ze het laatst langer te helpen en zal ook helpen om uw baardagaam gehydrateerd. Je moet ze ook bestrooien met calcium, omdat dit van vitaal belang is in een captive draken dieet. Een ander goed idee is om Reptile multivitaminen te kopen, deze kan zowel online of bij uw dichtstbijzijnde Reptile winkel gekocht.
   • Er is een grote verscheidenheid van greens beschikbaar die goed zijn voor je draak zijn. Paardebloem greens, boerenkool, mosterd greens, paksoi, boerenkool, raapstelen, andijvie, sla en witlof behoren tot de gemakkelijkst te vinden en de beste om te gebruiken.
   • Spinazie worden vermeden calcium bindt en zal niet worden verteerd door het dier.
   • Een grote verscheidenheid van andere groenten kunnen ook worden aangeboden: butternut pompoen, gele pompoen, spaghetti squash, eikel squash, alle andere rassen van squash, groene bonen, pastinaak, zoete aardappel, peultjes en worteltjes.
   • Wortelen mag alleen worden gebruikt als een traktatie, vanwege het hoge gehalte aan vitamine A. Elke voedsel met een hoog gehalte aan vitamine A moet worden vermeden omdat reptielen niet absorberen veel vitamine A. Het voeden van uw draak veel voedingsmiddelen zoals wortelen kan veroorzaken vitamine A toxiciteit, dat is dodelijk.
   • Pompoenen zal ofwel voordat ze aan je draak te worden gekookt of opgewarmd in de magnetron. Dit zal ze verzachten en ze kunnen dan worden gehakt en opgegeten makkelijker. Vruchten kunnen ook worden gebruikt, net vermijden citrusvruchten zoals sinaasappels en grapefruit.
  • Baby en jonge draken moeten passende afmetingen krekels worden aangeboden twee tot drie keer per dag. Bieden zo veel als uw Beardie zal eten in een 5-10 minuten tijdsbestek. Wanneer uw Beardie stopt met eten, stoppen met het aanbieden. Jonge baardagamen kan overal eten 20-60 kleine krekels per dag.
  • Sub-adult tot volwassen draken alleen nodig om prooien te eten een keer per dag, samen met verse greens. Zodra ze deze leeftijd, dan kunt u ook bieden hen sprinkhanen, kakkerlakken, meelwormen, wasmotlarven, Zophobas wormen, zijderupsen, butterworms, rode wormen, regenwormen, en zowat elke andere worm beschikbaar. Al deze moeten worden gebruikt als traktaties, met krekels en greens zijn het stabiele deel van het dieet van uw draak. Zijderupsen zijn een goede hoofdvoedsel alleen als je een zieke of zwangere draak.
  • Weet je draak insecten niet voeden die je hebt gevangen in je achtertuin! Ze konden parasieten die kunnen worden doorgegeven aan je draak, of ze kunnen zijn blootgesteld aan giftige stoffen die je draak kon doden hebben. Bliksem bugs kan ook doden uw draak, dus het is veel veiliger om weg te blijven uit het wild gevangen insecten.
  • Prooien moet een keer per dag worden afgestoft met een calcium / vitamine D3 supplement zoals de ene Rep-sche maakt. Alle prooien moet eenmaal per week worden bestrooid met een multivitamine supplement zoals Herptivite, ook gemaakt door Rep-cal.
  • Niet opgegeten prooien moeten worden verwijderd uit behuizing van je draak.
 7. 7
  Soms is een baardagaam kan niet eten. Dit kan zijn omdat hij op het punt te werpen. Als hij niet eten na meer dan 3 dagen en er is geen teken van het afstoten dan kan hij ziek zijn en je moet hem naar de dierenarts.
 8. 8
  Zorg voor water. Dagelijks in een ondiepe kom bieden verse water. Deze waterbak moeten worden ontsmet eenmaal per week om eventuele bacteriën te vermijden opbouw. Veel draken mogen niet drinken uit een kom water, dus je kan hebben om het water langzaam druppelen op snuit van je draak. Wiebelen je vinger in het water kan ook krijgen hun aandacht. Baardagamen achtige dingen die bewegen, dus het creëren van rimpelingen in het water kunnen hun aandacht te krijgen.
 9. 9
  Bieden baden. Baden van uw draak een keer per week zal helpen om hen gehydrateerd en zal ook helpen bij het afstoten.
  • Badwater moet warm op je pols en niet heet zijn, net als badwater voor een klein kind.
  • Maak het water slechts zo diep als je draak borst, of half-way up hun voorarmen. Vul het bad tot het water de tweede knokkel van je wijsvinger voor uw volwassenen en de eerste knokkel van de jongeren bereikt. # * Laat uw baardagaam zonder toezicht in het bad - ongevallen maar even te gebeuren.
  • Het is een goed idee om uw bad te desinfecteren wanneer het bad is voorbij, omdat de draken zal vaak poepen in het water.
 10. 10
  Houden hun omgeving schoon.
  • Gebruik 1/4 kopje bleekwater vermengd met een liter water. Dit kan eenvoudig gebeuren in een oude, schone melkreservoir. Na het mengen van het bleekmiddel en water, vult een spuitfles met het mengsel. Dit maakt het gemakkelijk om het gehele oppervlak van wat u schoonmaken dekken en laat een container vol voor wanneer uw spray fles leeg is.
  • Alle oppervlakken die ontlasting te krijgen op hen moeten worden gedesinfecteerd, waaronder water kommen, etensbakjes, en kooien.
  • Verwijder uw Beardie uit de kooi, en gebruik maken van warm water en zeep weg te vegen vuil en uitwerpselen. Dan spuit het gehele oppervlak van wat u reinigen totdat het wordt geweekt en laat het zitten voor 15 minuten. Na 15 minuten, schrob het oppervlak met een doek ervoor te zorgen dat alle oude voedsel of ontlasting wordt verwijderd. Spoel alle oppervlakken totdat je niet meer kunt ruiken bleekwater. Als u nog steeds ruiken bleekwater spoel opnieuw.
 11. 11
  Blijf jezelf schoon. Handen wassen is erg belangrijk bij het bezitten van een reptiel. Je handen wassen voor en na het hanteren van je draak zal helpen houden u en uw nieuwe huisdier gezond. Als u uw handen te wassen voor gebruik, u het risico van overdracht van alles op om je draak te verminderen. Wassen van je handen na het hanteren sterk vermindert het risico voor u van aanbestedende salmonella. Het risico van het krijgen van deze erg klein te beginnen, maar handwas zal de risico verder te reduceren. Uw kansen van aanbestedende salmonella uit het voedsel dat je eet zijn groter dan uw kansen om het van je draak.