Wkinl

Hoe de zorg voor gigantische Afrikaanse landslakken


Giant Afrikaanse Slakken van het Land zijn inheems in Oost-Afrika. Ze groeien tot 25cm / 10 "in lengte. In landen waar ze legaal kunnen worden bewaard, kunnen ze goede huisdieren te maken, omdat ze relatief weinig onderhoud en fascinerend om naar te kijken.

Stappen

Hoe de zorg voor gigantische Afrikaanse landslakken. Houd uw slak in een goed geventileerde glazen of kunststof tank.
Hoe de zorg voor gigantische Afrikaanse landslakken. Houd uw slak in een goed geventileerde glazen of kunststof tank.
 1. 1
  Houd uw slak in een goed geventileerde glazen of kunststof tank. Ervoor zorgen dat het een veilige deksel. Een slak heeft een tank ongeveer 40 cm bij 25 cm bij 25 cm / 16 "x 10" x 10 ".
 2. 2
  Breng een warmte mat met een thermostaat en thermometer aan de achterkant van de tank te controleren de temperatuur wordt op ongeveer 25 º C / 77 º F gehouden.
  • Plaats een thermostaatsensor over de warmtebron.
 3. 3
  Bekleed de bodem met een dikke laag substraat. Gebruik gewoon bovengrond van een tuincentrum in plaats van compost die toegevoegde meststoffen schadelijk slakken kunnen bevatten, en kokos of bast, die kan houden schimmels voorkomen. Gebruik geen teelaarde u zelf hebt verzameld, omdat dit kan worden besmet met pesticiden en meststoffen, alsmede een scala aan bacteriën en ziektekiemen.
 4. 4
  Spuit de tank elke dag met warm water om de luchtvochtigheid op 60-70% te houden. Dit kan worden gecontroleerd met een hygrometer.
 5. 5
  Voorzichtig behandelen.
  • Slakken moet voorzichtig worden opgehaald door hun schelpen. Het beste is om ze op te halen van de vloer in plaats van wanneer ze strak vast aan het glas.
  • Slakken vinden het niet erg wordt afgehandeld, maar zorg ervoor dat uw handen schoon en vochtig, zoals zweet of chemicaliën worden gemakkelijk geabsorbeerd door je slak, en kan schadelijk zijn.
 6. 6
  Voed uw gigantische slak bladgroenten elke dag zoals sla, kool en spinazie. Alle groenten moeten worden gewassen om alle sporen van chemische stoffen te verwijderen. Verwijder levensmiddelen die niet binnen een dag heeft gegeten.
  • Slakken hebben calcium nodig. Zorg voor een sepia's voor een gemakkelijke bron van calcium voor de slak.
  • Zij zullen een ondiepe schaal met vers water nodig, maar kan verdrinken als het dieper dan een paar millimeter.
 7. 7
  Reinig de tank van de slak wandelpaden en het substraat verandert elke week. Was de tank alleen met warm water als wasmiddelen schadelijk kunnen zijn.
 8. 8
  Houd je slak gezond. Uw slak moet weinig gezondheidsproblemen hebben indien bewaard in de juiste omstandigheden. Het is cruciaal dat het niet wordt blootgesteld aan chemicaliën in het huis. Als de omgeving is te warm, koud of droog, zal uw slak verbergen en inactief worden, en een membraan kan dan vormen de opening van de schelp. Een gezonde slak heeft een schone, ononderbroken shell, en geen ongebruikelijke brokken of vlekken op zijn lichaam.

Tips

 • De meeste slakken graag graven voor het leggen van hun eieren, dus is het noodzakelijk om grondig te controleren hun tank voor eieren ten minste om de 3 dagen. Als u niet wilt dat de eieren uit te broeden, dan moeten ze worden verantwoord afgevoerd; ze gewoon weg te gooien is illegaal. Het wordt aanbevolen dat u bevriezen alle eieren voor 48 uur voordat het wordt verwijderd van hen.
 • Slakken kunnen blijven om eieren te leggen voor tot enkele jaren na een enkele paring.
 • GALS zijn hermafrodieten, wat betekent dat zij bezitten zowel mannelijke als vrouwelijke voortplantingsorganen en kunnen elkaar bevruchten - die kan leiden tot 300 eieren worden tegelijkertijd die door iedere slak.
 • Als je mist geen eieren en ze vervolgens uitkomen, elke jonge moet dan zorgvuldig worden verplaatst naar een veilige tank weg van de volwassen slakken, waardoor ze gemakkelijk kunnen verpletteren. Jonge slakken te klein te hanteren en in plaats daarvan moeten ze worden overgelaten aan kruipen op een blaadje sla die vervolgens kan worden verplaatst naar een geschikte schaal tank. Waterbakken mag niet worden verstrekt voor jonge slakken, omdat ze gemakkelijk kunnen verdrinken.

Waarschuwingen

 • Weet de slak ijsbergsla niet voeden als het voldoende voedingsstoffen en voeding niet zal bevatten.
 • Bij het ophalen van de slak door zijn shell, zorg ervoor dat je niet schaden. Als het niet laten gaan, laat de slak waar het is.
 • Laat geen beschimmeld voedsel in de tank.
 • Houd de tank uit de buurt van direct zonlicht, radiatoren, tocht en chemicaliën zoals vliegen sprays.
 • Laat nooit enige vorm van exotische dieren in de plaatselijke wilde populatie. Hulp inroepen van uw lokale dierenasiel.
 • Zorg ervoor dat, als je wilt om ze te doden, doen het in hun slaap. Het is minder pijnlijk.

CFIA. Se USDA document op gigantische Afrikaanse slakken.

 • De plaatselijke regelgeving voor het verkrijgen van deze slak als huisdier. Giant Afrikaanse Slakken van het Land zijn illegaal in de Europa en Canada. Contact op met uw lokale landbouw ambtenaren of de USDA als je er een hebt, of zie ze te koop aangeboden in de Europa. In Canada, contact opnemen met de